Διεθνή

Πανηγυρική δέηση για τη Νίκη στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου στη Μαριούπολη επ’ ευκαιρία μεταφοράς λειψάνων του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. ΦΩΤΟ

Σήμερα τελέστηκε πανηγυρική δέηση για τη Νίκη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Μαριούπολη με την ευκαιρία της μεταφοράς των λειψάνων του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Η πανηγυρική λειτουργία και η προσευχή τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Βαρσανούφιο, την προσευχή παρακολούθησαν ο αναπληρωτής επικεφαλής της DPR Denis Pushilin, ο αναπληρωτής επικεφαλής του διεθνούς δημόσιου οργανισμού “World Russian People’s Council”, ο πρόεδρος της κοινωνίας Tsargrad Konstantin Malofeev, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης.

Η Πανρωσική προσευχή με την ευλογία του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2023 και καλύπτει όλες τις περιοχές της Ρωσίας. Τα λείψανα του προστάτη του ρωσικού στρατού Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου θα μεταφερθούν για προσκύνημα σε σχεδόν 100 πόλεις.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου στη Μαριούπολη, που υπέστη ζημιές από τους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού, αποκαταστάθηκε φέτος τον Απρίλιο. Τα παράθυρα αντικαταστάθηκαν στο κτίριο, η οροφή επισκευάστηκε και ο καθεδρικός ναός διακοσμήθηκε με νέα βιτρό. Η λειτουργία στο ναό δεν σταμάτησε ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαχών για την απελευθέρωση της Μαριούπολης και ο ίδιος ο ναός έγινε το μόνο καταφύγιο για τους πολίτες και ένα μέρος όπου οι κάτοικοι της πόλης μπορούσαν να βρουν πόσιμο νερό από μια πηγή στο έδαφος της αυλής της εκκλησίας.

dimpenews.com

Back to top button