Διεθνή

Στα Κατεχόμενα στο Ιντλίμπ η ”μεταβατική” ψευδοκυβέρνηση Τούρκικων συμφερόντων επιβάλει Σαρία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα!!Οι νεοθωμανοί ως εκπολιτιστές!!!

Στα Κατεχόμενα στο Ιντλίμπ η ”μεταβατική” ψευδοκυβέρνηση Τούρκικων συμφερόντων επιβάλει Σαρία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα!! Οι νεοθωμανοί ως εκπολιτιστές!!

Στα Κατεχόμενα της Β Συρίας στο Ινλίμπ οι Τούρκοι έχουν φτιάξει όπως κι αλλού ψευδοθεσμούς. Έτσι το Υπουργείο Παιδείας της Προσωρινής Κυβέρνησης της λεγόμενης «προσωρινής/μεταβατικής κυβέρνησης» που συνδέεται με την τουρκική κατοχή στην Ιντλίμπ επέβαλε ένα νέο πακέτο αποφάσεων που υποχρεώνουν τα εκπαιδευτικά του ιδρύματα, στα οποία διδάσκονται «μη εθνικά» προγράμματα σπουδών και εξυπηρετούν το σχέδιο «εκτουρκισμού».
Οι αποφάσεις ορίζουν την τήρηση των λεγόμενων «ελέγχων της Σαρία», όπως η αφαίρεση σχεδίων και εικόνων από τους τοίχους του σχολείου, η ένδυση «φαρδύ νόμιμο φόρεμα» για τις μαθήτριες και το διδακτικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και η παραμονή μακριά από τη μόδα για τους άνδρες

Οι μαθήτριες των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων, αποτρέπονται προληπτικά να φέρουν κινητά και ακατάλληλη και ”παραβατική” μουσική και αντίστοιχες παραστάσεις σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε εορτασμούς που πραγματοποιούν τα σχολεία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων, όπως περιγράφεται .

Αυτές οι αποφάσεις δεν ήταν καινούριες για την «ομάδα της Τουρκίας», καθώς προηγουμένως ορίζονταν ξεχωριστές εργάσιμες ημέρες για τους άνδρες και άλλες εργάσιμες ημέρες για τις γυναίκες στα περισσότερα κολέγια και ινστιτούτα σε πανεπιστήμια που βρίσκονται στις περιοχές ελέγχου των τρομοκρατών, ενώ εργάστηκαν για να ορίσουν τμήματα για γυναίκες και άλλα για άνδρες σε άλλα κολέγια.

Οι πρακτικές της λεγόμενης «Κυβέρνησης Σωτηρίας» που συνδέεται με την κατοχή και τους τρομοκράτες της δεν σταμάτησαν στη «Daash» της επαρχίας, αλλά συμπεριέλαβαν επίσης τους ανθρώπους στην πόλη και την ύπαιθρό της με μια σειρά νέων φόρων, που επιδεινώνουν τους φτωχούς τους. συνθήκες διαβίωσης και οικονομικές καταστάσεις και επέβαλαν και κουπόνι σε ένα από τα κέντρα ηλεκτρισμού που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο κόσμος δεν ήξερε αν αυτός ο φόρος ήταν μηνιαίος ή πληρωνόταν με κάθε νέο λογαριασμό. Σύμφωνα με τις πηγές, ο φόρος επιβλήθηκε αν και η εταιρεία ηλεκτρισμού είναι ιδιωτική.

Προηγουμένως, υποχρέωναν ως μαφία τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να πληρώνουν φόρο καθαριότητας 4 $ για αυτούς και φόρο νυχτερινής παρακολούθησης για κάθε κατάστημα με διαφορετική αξία που συλλέγεται από τα πλανόδια γεύματα που διατίθενται από το “Turkey Group”, παρόλο που η εταιρεία καθαρισμού είναι ξεχωριστή και ιδιωτική.

Οι παραβιάσεις του πολιτικού βραχίονα των τρομοκρατών της οργάνωσης «Hay’at Tahrir al-Sham» έφτασαν στην πώληση λαχανικών στις αγορές κάρδαμου σε δολάρια ΗΠΑ, με το πρόσχημα ότι η τουρκική λίρα παραπαίει και κατέρρεε έναντι του δολαρίου.

Σε προηγούμενη δήλωσή τους είπαν: «Αποφασίστηκε να γίνονται συναλλαγές στις αγορές κάρδαμου σε δολάρια ΗΠΑ ή να πληρώνουν απευθείας σε τουρκικές λίρες σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία στο μέγιστο όριο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη οθόνη.”

Οι άμαχοι ζουν στην Ιντλίμπ, υπό τον διαρκή φόβο μήπως διαπράξουν οποιαδήποτε παραβίαση που οδηγεί στη σύλληψή τους ή τους φέρνει σε μπελάδες, υπό το φως της πλήρους ασάφειας σχετικά με τις κυρώσεις που επιβάλλονται από το «Hay’at Tahrir al-Sham», ειδικά ο μηχανισμός ασφαλείας του, και σύμφωνα με τοπικές πηγές εκεί, οι ποινές μπορεί να φτάσουν σε μόνιμες ψυχολογικές ή και σωματικές αναπηρίες , η οποία μερικές φορές οδηγεί σε θάνατο.

dimpenews.com

Back to top button