Διεθνή

Στο Πακιστάν πλήθος σε παροξυσμό έκαψε εκκλησίες και σπίτια, έσπασε σταυρούς, βανδάλισε μια χριστιανική περιοχή για 2 άτομα που κατηγορήθηκαν για βλασφημία! ΒΙΝΤΕΟ

Στο Πακιστάν πλήθος σε παροξυσμό έκαψε εκκλησίες και σπίτια, έσπασε σταυρούς με βαριοπούλες, βανδάλισε μια χριστιανική περιοχή για 2 άτομα που κατηγορήθηκαν για βλασφημία!

Στο Ανατολικό Πακιστάν σημειώθηκαν κινητοποιήσεις επιθέσεις σε εκκλησίες. Εκατοντάδες άνθρωποι οπλισμένοι με ραβδιά και πέτρες βανδάλισαν μια χριστιανική περιοχή καίγοντας εκκλησίες κ αρκετά σπίτια. Κατηγόρησαν 2 χριστιανούς κατοίκους για βλασφημία. Κάποιοι χριστιανοί έφυγαν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις κινητοποιήσεις. H επίθεση γνώρισε την καταδίκη σε όλη την επικράτεια από υψηλά ιστάμενους ηγέτες καθώς και από μέλη χριστιανικών ομάδων που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.

Mια χριστιανή της περιοχής η Shazia Adnan λέει ότι ”δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια επεισόδια στο Πακιστάν. Γίνονται συχνά. Πάντα αναζητούσαμε την ειρήνη. Σήμερα μαζευθήκαμε για να εξορκίσουμε την κυβέρνηση του Panjub να προστατέψει το λαό μας. Για την αγάπη του Θεού να αποδοθεί δικαιοσύνη στην κοινότητά μας και να διασφαλιστεί το δικαίωμα μας στη ζωή.”

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν. Κανείς δεν εκτελέστηκε γι αυτό. Αλλά υπήρξαν περιπτώσεις όπου εξαγριωμένοι πιστοί λίντσαραν κατηγορούμενα άτομα.

dimpenews.com

Back to top button