breaking newsΔιεθνή

Τι έχουν να κρύψουν οι Ομπάμα για το μυστηριώδη θάνατο του πολύ προσωπικού σεφ του πρώην προέδρου;

Η αστυνομία στη Μασαχουσέτη συνεχίζει να συγκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του προσωπικού σεφ των Obama, Tafari Campbell, ακόμη και μετά την τοποθέτηση της υπόθεσης στο αρχείο αυτή την εβδομάδα, όπως αποκαλύπτει η DailyMail.com.

Από τον Shawn Cohen για την Dailymail

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει κατακραυγή από τους υποστηρικτές της Πρώτης Τροποποίησης του αμερικανικού Συντάγματος που έμειναν να ρωτούν: «Τι έχουν να κρύψουν οι Obama;». Και έχει επίσης πυροδοτήσει μια πληθώρα θεωριών, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της οικογένειας του πρώην προέδρου στη συγκάλυψη και της σχέσης του Campbell με τη γυναίκα που ήταν μάρτυρας στο θάνατό του.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστυνομία της πολιτείας απέκρυψε πληροφορίες υπό το πρόσχημα μιας «εν εξελίξει έρευνας», επικαλούμενη μια εξαίρεση από τον Νόμο για τα Δημόσια Αρχεία που επιτρέπει στις αρχές να κρατούν μυστικές λεπτομέρειες με την αιτιολογία ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο μια ενεργό έρευνα.

Αλλά αφού ο θάνατος του 45χρονου κρίθηκε επίσημα ως τυχαίος πνιγμός νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αρχές δεν έχουν ακόμη απαντήσει στο πώς ένας ικανός κολυμβητής, που έκανε κουπί κοντά στο εξοχικό του πρώην προέδρου στο Martha’s Vineyard, θα μπορούσε να πνιγεί σε ρηχά νερά.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές, με το DailyMail.com να αποκαλύπτει αποκλειστικά την περασμένη εβδομάδα ότι η συντροφιά του Campbell στο κουπί πάνω στη σανίδα ήταν μια γυναίκα που εργαζόταν στο σπίτι των Obama. Σήμερα μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι είναι 26 ετών. Η ταυτότητά της, ωστόσο, είναι ακόμα άγνωστη.

Δίνοντας στη δημοσιότητα το συνοπτικό συμπέρασμα της έκθεσης από τον επικεφαλής ιατροδικαστή, οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν ακόμη και βασικά ευρήματα, όπως εάν ο Campbell υπέστη ιατρικό επεισόδιο ή ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ. Η πολιτειακή αστυνομία έχει επίσης προειδοποιήσει άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου να μην κοινοποιούν πληροφορίες.

Με την υπόθεση να έχει κλείσει πλέον, η αστυνομία του Edgartown δημοσίευσε μια αναφορά για το περιστατικό την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν ένας αξιωματικός της Μυστικής Υπηρεσίας που έκανε την κλήση στο 911, τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, όπως ανέφερε αρχικά η DailyMail.com, αλλά το όνομα του είναι σβησμένο, δίνοντας επίσης ελάχιστες πληροφορίες για τον άνθρωπο που ήταν μαζί με τον σεφ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός μάρτυρας του πνιγμού.

«Κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας της Πολιτείας Ma, τα ονόματα του μάρτυρα και του αναφερόμενου πράκτορα USSS έχουν διαγραφεί», απάντησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Edgartown, Bruce McNamee, στο DailyMail.com όταν του ζητήθηκαν πρόσθετες λεπτομέρειες. Το DailyMail.com υπέβαλε επίσης ένα ανανεωμένο αίτημα όσον αφορά την κλήση στο 911 το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Dukes. Η Susan Schofield, η επόπτρια επικοινωνίας του σερίφη, δεν έχει ακόμη στείλει την αναφορά.

«Περιμένω απάντηση από τον αξιωματικό που είναι υπεύθυνος για την έρευνα», απάντησε η Schofield στο DailyMail.com το πρωί της Τετάρτης. «Τίποτα ακόμα», απάντησε και την Πέμπτη το πρωί σε μια περαιτέρω αίτηση.

Ο Campbell πνίγηκε τη νύχτα της 23ης Ιουλίου, βρέθηκε από μια βάρκα διάσωσης με πλαϊνό σόναρ και ανασύρθηκε από το νερό το επόμενο πρωί. Η αστυνομία δήλωσε αρχικά ότι πίστευε πως επρόκειτο για τυχαίο πνιγμό, αλλά ανέφερε τα εκκρεμή τοξικολογικά αποτελέσματα ως λόγο για την απόκρυψη πρόσθετων πληροφοριών. Όταν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις είπαν ότι τα ευρήματα της έκθεσης τοξικολογίας κοινοποιούνται μόνο στην οικογένεια.

Μετά από 11 ημέρες σιωπής, ο επικεφαλής της περιοχής της ΜΚΟ «Συνασπισμός υπέρ της Πρώτης Τροποποίησης» είπε στο DailyMail.com ότι το κράτος φαίνεται να παραβιάζει τον Νόμο για τα Δημόσια Αρχεία. «Η ευθύνη είναι στις αρχές επιβολής του νόμου να αποδείξουν το πώς η έρευνά τους μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο με τη δημοσιοποίηση ορισμένων πληροφοριών», δήλωσε ο Justin Silverman, εκτελεστικός διευθυντής της ΜΚΟ στο New England.

Ο Robert Bertsche, γενικός σύμβουλος της New England Newspaper and Press Association (NENPA), σήμανε νέο συναγερμό την Πέμπτη. «Η κλήση στο 911 πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί στη δημοσιότητα», είπε ο Bertsche στο DailyMail.com. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σχετικά με την πλέον ολοκληρωμένη έρευνα από τις κρατικές ή τοπικές αρχές. Αυτό δεν είναι απλώς ο νόμος -είναι μια ορθή δημόσια πρακτική. «Όταν η κυβέρνηση κρατά μυστικά, το κενό αναπόφευκτα γεμίζει με διάφορες θεωρίες και αυτό οδηγεί σε καχυποψία και δυσπιστία απέναντι στην κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Bertsche.

«Αυτό δεν εξυπηρετεί τα νόμιμα συμφέροντα της επιβολής του νόμου –και σίγουρα δεν εξυπηρετεί το κοινό, το οποίο έχει το δικαίωμα να γνωρίζει πώς κατέληξε η αστυνομία στο συμπέρασμά της. Με την άρνησή της να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της έρευνας, η αστυνομία έχει δημιουργήσει πλήθος φημών και κακοήθων κερδοσκοπιών», είπε επίσης. «Είναι φυσικό τα μέλη του κοινού να ρωτούν: “Τι έχουν να κρύψουν οι Obama”;».

Διάφοροι ήδη αναρωτιούνται εάν ο ίδιος ο Obama έπαιξε ρόλο στη φερόμενη συγκάλυψη. Ο Tom Fitton, πρόεδρος της Judicial Watch, μιας συντηρητικής ακτιβιστικής ομάδας που έχει επίσης καταθέσει δημοσίως πληροφορίες για την υπόθεση, έσπευσε να επιτεθεί κατά μιας αναφοράς που δημοσίευσε το DailyMail.com ότι ο Campbell ήταν έξω στη λίμνη με μια γυναίκα, υπάλληλο του Obama.

«Ποια ήταν αυτή η μάρτυρας που επέβαινε στη σανίδα μαζί του;», αναρωτήθηκε ο Fitton την Πέμπτη. «Προφανώς, δεν ήταν η γυναίκα του. Ποια ήταν λοιπόν; Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε ακόμη επαρκή λόγο για την απόκρυψη οποιασδήποτε από αυτές τις πληροφορίες. Θα μας ενδιέφερε πολύ να μάθουμε επίσης για τις επικοινωνίες μεταξύ της Μυστικής Υπηρεσίας και της πολιτειακής και τοπικής αστυνομίας», συνέχισε ο Fitton.

«Είναι μια απλή πληροφορία. Ποιο είναι το κρατικό μυστικό εκτός από την προστασία του Obama, της προστασίας του από την αμηχανία ή την ανάγκη να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με όλο αυτό. Γι’ αυτό οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται αυτά που τους λένε για περιπτώσεις όπως αυτές», είπε. «Αυτό που κατά τα άλλα μοιάζει να είναι ένα απλό τραγικό ατύχημα γίνεται κάτι άλλο επειδή η κυβέρνηση αποκρύπτει πληροφορίες π΄ροκειμένου να προστατεύσει έναν πολιτικό».

Ο Bertsche, ωστόσο, σημείωσε ότι η αστυνομία της πολιτείας της Μασαχουσέτης είναι διαβόητα μυστικοπαθής όταν πρόκειται για τα μέσα ενημέρωσης. Ανέφερε μια έρευνα του 2015 που διεξήχθη από το Κέντρο για τη Δημόσια Ακεραιότητα δίνοντας στο κράτος έναν βαθμό «F» (πολύ χαμηλό) για την πρόσβαση του κοινού στις πληροφορίες.

Επίσης, επεσήμανε ότι η Boston Globe χρειάστηκε να μηνύσει την πολιτειακή αστυνομία το 2020 για επανειλημμένη παραβίαση του Νόμου για τα Δημόσια Αρχεία, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας της να ανταποκριθεί στο αίτημά για πληροφορίες σχετικά με αστυνομικούς της πολιτείας που εγκατέλειψαν το Σώμα κατά τον αμφιλεγόμενο χειρισμό της σύλληψης της κόρης δικαστή. Το τμήμα αργότερα υποχρεώθηκε και παρέδωσε τα αρχεία, ενώ η Globe κέρδισε τα δικαστικά έξοδα, ανέφερε ο Bersche.

«Το φως του ήλιου είναι το καλύτερο απολυμαντικό», έγραφε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Brandeis πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, είπε. «Εκείνοι που αρνούνται να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το τι συνέβη στον Tafari Campbell και το πώς ερευνήθηκε ο υποτιθέμενος θάνατος αυτού του ικανού κολυμβητή από πνιγμό, κρατούν πράγματι τους ουρανούς στη Μασαχουσέτη συννεφιασμένους. Και έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, διάφοροι το διασκεδάζουν και το εκμεταλλεύονται. Είναι μια ανόητη πρακτική και μια κακή εξυπηρέτηση στο κοινό» πρόσθεσε.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Edgartown, το οποίο συμμετείχε στην αρχική έρευνα αλλά όχι στη συνέχεια, μοιράστηκε ορισμένες από τις πληροφορίες του την Τετάρτη με το DailyMail.com. Μια αναφορά περιστατικού επιβεβαιώνει ότι ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας κάλεσε το 911 λίγο μετά την εξαφάνιση του Campbell στις 23 Ιουλίου. Ο μάρτυρας, του οποίου η ταυτότητα έχει διαπιστωθεί, επικοινώνησε με τις αρχές στις 7:46 μ.μ. σχετικά με «πιθανό πνιγμό».

Η κλήση οδήγησε σε μια ταχεία επιχείρηση αναζήτησης κατά τη διάρκεια της οποίας οι αρχές εντόπισαν τη σανίδα και τα ρούχα του Campbell στη λίμνη Edgartown Great Pond μέσα σε 16 λεπτά, χωρίς, ωστόσο, να έχει βρεθεί ο αγνοούμενος. Η έκθεση, παρ’ όλα αυτά, δεν διευκρίνιζε το είδος ρούχου που βρέθηκε ούτε παρείχε περαιτέρω πληροφορίες για άλλους μάρτυρες ή τον δεύτερο άνθρωπο που έκανε κουπί.

Το επόμενο πρωί, το σώμα του σεφ βρέθηκε τελικά σε ρηχά νερά της λίμνης, σε σημείο που συνορεύει με το εξοχικό του πρώην προέδρου.

Aπλά τους αναθέτουν ειδικές αποστολές. Ο Biden απαιτούσε καθημερινά σχεδόν επί 3 χρόνια από τους συμπολίτες τους να εμβολιαστούν με τα εμβόλια COVID-19.

Aυτή ήταν προφανώς μία από τις 2-3 αποστολές που ανέλαβα να φέρει σε πέρας σύμφωνα με τις υποδείξεις του βαθέως κράτους των ΗΠΑ όπως υποστηρίζει ο Tucker Carlson πρώην παρουσιαστής του FOX news ο οποίος επειδή υποστήριζε αυτού του είδους τις απόψεις βρέθηκε εκτός καναλιού.

Η οικογένεια Biden είναι βαθιά διεφθαρμένη.

Ακόμη και οι Νew York Times-η μηντιακή ναυαρχίδα των “ειδικών αποστολών”- αναγκάζονται πλέον να δημοσιεύουν σχετικά ρεπορτάζ όπως θα δείτε στη συνέχεια. Αλλά το πιο καυτό θέμα των ημερών στις ΗΠΑ είναι οι επιστολές του νεαρού Barack Obama o οποίος έγραφε το 1982 σε επιστολή του σε μία πρώην κοπέλα του>

Κάνω έρωτα με άντρες καθημερινά, αλλά με τη φαντασία μου», έγραψε ο Obama το 1982 σε μια επιστολή του σε μια πρώην κοπέλα.

Ένας 21χρονος Barack Obama είπε ότι φαντάζεται να κάνει έρωτα με άντρες στο κεφάλι του, σύμφωνα με ένα από τα παλιά του γράμματα.

Ο πρώην Πρόεδρος Barack Obama έγραψε για το δικό του «ανδρόγυνο» μυαλό και «και το να κάνει έρωτα με τους άντρες καθημερινά, αλλά κατά τη φαντασία μου», σύμφωνα με το διασκευασμένο τμήμα μιας διαβόητης πλέον επιστολής του 1982, που έλαβε η The Post.

Η επιστολή άνω των 40 ετών σε μια πρώην κοπέλα επανήλθε πρόσφατα αφού ο βιογράφος του Obama, David Garrow έδωσε μια μακρά και περιεκτική συνέντευξη για τον άλλοτε επικεφαλής του Λευκού Οίκου.

«Σε ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πιστεύω ότι αυτή είναι μια προσπάθεια απομάκρυνσης από το παρόν, μια άρνηση ίσως να διαιωνιστεί η ατελείωτη φάρσα της επίγειας ζωής. Βλέπετε, κάνω έρωτα με άντρες καθημερινά, αλλά στη φαντασία», έγραψε ο Obama, τότε 21 ετών, στην Alex McNear τον Νοέμβριο του 1982.

«Το μυαλό μου είναι ανδρόγυνο σε μεγάλο βαθμό και ελπίζω να το κάνω περισσότερο μέχρι να μπορέσω να σκεφτώ με όρους ανθρώπου, όχι γυναίκες σε αντίθεση με άντρες. Αλλά, επιστρέφοντας στο σώμα, βλέπω ότι με έχουν κάνει άντρα και σωματικά στη ζωή, επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το ενδεχόμενο», πρόσθεσε.

Η Alex McNear, η οποία έβγαινε με τον Οbama κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο Occidental College στο Λος Άντζελες, διέθεσε αργότερα τις αυθόρμητες παραγράφους, τις οποίες ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός David Garrow κυνήγησε και συμπεριέλαβε στο βιβλίο του, «Rising Star».

Η επιστολή ανήκει επί του παρόντος στο Πανεπιστήμιο Emory, το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφηση ή την αφαίρεσή της. Αντίθετα, ο φίλος του Garrow, Harvey Klehr, μετέγραψε τις παραγράφους με το χέρι και τις έστειλε στον συγγραφέα.

Ο Klehr παρείχε το συντεταγμένο τμήμα της επιστολής στο The Post. Ο Obama, πατέρας δύο παιδιών, είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Michelle από το 1992. Ο Garrow είπε ότι δεν υπήρχε τίποτα ασυνήθιστο στις νεανικές σκέψεις του Οbama.

«Είμαι ιστορικός, όχι ψυχολόγος, αλλά νομίζω ότι είναι «δημόσιο αρχείο» ότι η (συντριπτική;) πλειοψηφία των ανθρώπων έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις!» είπε μέσω email.

Ένας εκπρόσωπος του πρώην προέδρου δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Τι έχουν να κρύψουν οι Ομπάμα για το μυστηριώδη θάνατο του πολύ προσωπικού σεφ του πρώην προέδρου; .

Back to top button