Διεθνή

Χριστός Μετεμορφώθη! Αληθώς Μετεμορφώθη ο Κύριος!

Ο ερμηνευτικός εξυπνακισμός υπαγορευόμενος από εγωιστικά κίνητρα να πεις κάτι που δεν έχει ως τώρα διατυπωθεί να γίνεις ο πρώτος, ο πρωτοκορυφαίος προς προσωπική ανάδειξη κι όχι από ιστορική αναγκαιότητα προς την αποκατάσταση της θεολογικής αλήθειας σε οδηγεί στα τάρταρα της πλάνης…Αποζητώντας την αναγνώριση κι ευκαιριακή αναγνωρισιμότητα και την πνευματική πρωτοκαθεδρία όπως οι γιοί του Ζεβεδαίου Ἰάκωβος καὶ Ἰωάννης υἱοὶ Ζεβεδαίου που κατακρίθηκαν από τον ίδιο τον Ιησού. «Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται, ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν» (Ιωάν. 4,6· Α’ Πέτρ. 5,5).

Οι μεγαλύτερες θεολογικές αλήθειες διατυπώθηκαν όχι στη λογική θεολογώ για να θεολογώ αλλά ως ανάπτυξη θέσεων στην καταπολέμηση κι αντίκρουση αιρετικών τοποθετήσεων. Ήταν προϊόν ιστορικής αναγκαιότητας και όχι προσωπικής επιλογής. Οι Άγιοι που τις εξέφρασαν επιστρατεύθηκαν για την αντιμετώπιση της παραποίησης και παραχάραξης της αλήθειας.

Αυτά ως σχόλιο στην επέλαση της νεοφανούς θεωρίας ότι ”o Χριστός δεν μεταμορφώθηκε….είναι βλασφημία να λέμε, ότι ο Χριστός μεταμορφώθηκε..!” ”Ο Χριστός στο Όρος Θαβώρ δεν μεταμορφώθηκε” ”Στην πραγματικότητα όμως ο Χριστός δεν μεταμορφώθηκε”…….γέμισε το διαδίκτυο κι ο ένας γέροντας μετά τον άλλον επαναλαμβάνουν εν χορώ ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ….

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ-ΠΛΑΝΗ: Γεροντάδες , θρησκευτικά site και Δεσποτάδες διακηρύσσουν: ”Ο Χριστός δεν μεταμορφώθηκε….είναι βλασφημία να λέμε, ότι ο Χριστός μεταμορφώθηκε..!” ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ…! ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΙΣΜΟΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Χριστός Μετεμορφώθη! Αληθώς Μετεμορφώθη ο Κύριος!

dimpenews.com

Back to top button