NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Christian Lindner: Ίσως ο μόνος επιφανής Ευρωπαίος πολιτικός που αντιστάθηκε στη σημερινή εκδοχή του Ναζισμού

Είναι ίσως ο μόνος επιφανής Ευρωπαίος πολιτικός που αντιστάθηκε στην ναζιστική επιβολή του αφηγήματος της planδημίας και των εμβολιασμών. Και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι είναι Γερμανός.

Ο Christian Lindner λοιπόν είναι ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και πρόεδρος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος-Free Democratic Party.

Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών, ο Christian Lindner δημιούργησε μια εποικοδομητική και επιτυχημένη κοινοβουλευτική ομάδα στη γερμανική Bundestag.

Στις εκλογές του 2021 το FDP πέτυχε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματά του ποτέ. Μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις συνασπισμού, ο Christian Lindner έγινε ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στις 8 Δεκεμβρίου 2021.

Πεπεισμένος ότι η Γερμανία έχει απόλυτη ανάγκη εκσυγχρονιστικής αναβάθμισης, ο Christian Lindner προτρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη, στα σταθερά οικονομικά, στην ψηφιοποίηση και στην εκπαίδευση. Στο επίκεντρο όλων των πολιτικών του προσπαθειών, ωστόσο, βρίσκεται το άτομο.

Μόνο μέσω της ενδυνάμωσης των ατόμων, η Γερμανία μπορεί να οικοδομήσει ένα ευημερούν και δίκαιο μέλλον. Ως εκ τούτου, η αναβάθμιση της Γερμανίας είναι επίσης μια αποστολή ενδυνάμωσης των ατόμων σε όλη τη Γερμανία.

O ίδιος θα έδινε-εν μέσω planδημίας- μάθημα Δημοκρατίας και σεβασμού της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο Christian Lindner στη καρδιά της planδημίας και της ναζιστικής επιβολής του εμβολιασμού από απογόνους συνεργατών του Hitler μίλησε στη WELT AM SONNTAG.

Εκείνη η συνέντευξη του Christian Lindner παραμένει ως παρακαταθήκη σε περίπτωση που η Ευρώπη καταφέρει να νικήσει για μία ακόμη φορά τον Ναζισμό και τους πρόθυμους εντολοδόχους ηγέτες του.

WELT AM SONNTAG: Κύριε Lindner, ξεκινήσατε τη χρονιά με την όμορφη πρόταση: «Η προστασία της υγείας είναι μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συντάγματός μας είναι και παραμένει η ελευθερία.» Συμπεριλαμβάνετε τους ανεμβολίαστους;

Christian Lindner: Σίγουρα ναι, γιατί ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού, όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς θεμελιωδών δικαιωμάτων. Γενικά, ως φιλελεύθεροι, δεσμευόμαστε να πολεμήσουμε την πανδημία με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερη κοινωνική ζωή σε κάθε στάδιο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με νέα προγράμματα δαπανών για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού. “Συνηθίσαμε τις υψηλές κρατικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτή η φάση πρέπει να τελειώσει”, είπε ο πολιτικός του FDP στην “Welt am Sonntag”. Φέτος, το πεδίο εφαρμογής είναι ήδη στενό. Το 2023, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη λόγω της επιστροφής στο φρένο χρέους. «Γι’ αυτό βλέπω κριτικά την προσφορά νέων επιδομάτων, επιδοτήσεων και προγραμμάτων». Κυριολεκτικά, ο Lindner είπε: «Επιπλέον, δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε τα πάντα με χρήματα μακροπρόθεσμα».

Ο Lindner απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με τα ντροπιαστικά και εφιαλτικά όπως θα καταγραφούν στην Ιστορία bonus για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. «Δεν υπάρχουν σκέψεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε. Πιστεύει ότι είναι πιο επείγον να αναζητήσουμε τη διορατικότητα των ανθρώπων και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές.

Mιλώντας πρόσφατα στη BILD o 44χρονος Christian Lindner δήλωσε ότι η γερμανική οικονομία υποφέρει από την πλημμύρα της γραφειοκρατίας. Οι εταιρείες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για μια «δικτατορία των μικρών γραμμάτων».

«Οι άνθρωποι και οι εταιρείες στη Γερμανία επιβραδύνονται καθημερινά από την υπερβολική γραφειοκρατία. Δεν πρέπει να τους επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για υψηλότερους φόρους ή για πρόσθετη εργασία για το γραφείο», δήλωσε ο Lindner στην BILD.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η οικονομία έπρεπε να δαπανήσει 51 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο το 2022 για τις απαιτήσεις της ομοσπονδιακής γραφειοκρατίας.

Το γεγονός είναι: Μετά την πτώση από το 2012, το βάρος της γραφειοκρατίας στις γερμανικές εταιρείες έχει αυξηθεί ξανά από τον Νοέμβριο του 2021. Αυτό αποδεικνύεται από τον δείκτη κόστους γραφειοκρατίας.

Ως υπουργός Οικονομικών είχε ήδη κάνει αρχικές προτάσεις για το θέμα αυτό. «Για παράδειγμα, θέλουμε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες αναφοράς για ταμειακές μηχανές, να απαλλάξουμε τις μικρές επιχειρήσεις από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων και να αυξήσουμε τα όρια για τις υποχρεώσεις τήρησης βιβλίων», συνεχίζει ο Lindner.

Ένας νέος νόμος για την ανακούφιση της γραφειοκρατίας έχει σκοπό να ανακουφίσει «την οικονομία, τους πολίτες και τη διοίκηση σε σύγκριση με την προηγούμενη γραφειοκρατία» – ο νόμος βρίσκεται επί του παρόντος στα σκαριά.

Christian Lindner: Ίσως ο μόνος επιφανής Ευρωπαίος πολιτικός που αντιστάθηκε στη σημερινή εκδοχή του Ναζισμού .

Back to top button