breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Ron DeSantis: «Θα δηλώσουμε την ανεξαρτησία μας από τις αποτυχημένες ελίτ που ενορχήστρωσαν την αμερικανική παρακμή»

 

O Κυβερνήτης της Φλόριντα και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, Ron DeSantis, δεσμεύτηκε να βάλει στο στόχαστρο την Κίνα, τους κυβερνητικούς γραφειοκράτες και αυτούς που περιέγραψε ως «ελίτ», καθώς ο ίδιος αποκάλυψε ένα οικονομικό σχέδιο δέκα σημείων προκειμένου να «παλέψει για τη μεσαία τάξη».

Με στόχο να ανακάμψει έναντι του πρώην προέδρου Donald Trump και ελπίζοντας να αλλάξει το αφήγημα μετά τις απολύσεις προσωπικού από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του την περασμένη εβδομάδα, ο DeSantis παρουσίασε τη Δευτέρα τη «Διακήρυξη Οικονομικής Ανεξαρτησίας».

Ο κυβερνήτης παρουσίασε τις πολιτικές του προτάσεις σε μια εκδήλωση με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζομένους σε μια εργοστασιακή μονάδα στο Νιου Χάμσαϊρ, την πολιτεία που θα διεξαχθεί ο πρώτος προκριματικός γύρος και η δεύτερη γενική αναμέτρηση στο ημερολόγιο των υποψηφιοτήτων των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο.

«Θα δηλώσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία από τις αποτυχημένες ελίτ που ενορχήστρωσαν την αμερικανική παρακμή, από τις απερίσκεπτες ομοσπονδιακές δαπάνες που φούσκωσαν τις τιμές και βύθισαν αυτό το έθνος στο χείλος της χρεοκοπίας», τόνισε ο DeSantis. «Θα δηλώσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Θα δηλώσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία από τους κεντρικούς σχεδιαστές που επιδιώκουν να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα σε βάρος της ευημερίας των μέσων Αμερικανών».

Το οικονομικό σχέδιο DeSantis αποτελείται από 10 βασικούς πυλώνες και στην κορυφή της λίστας είναι αυτό που ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανακτά τον έλεγχο της οικονομίας της χώρας από την Κίνα και «αποκαθιστά την οικονομική μας κυριαρχία», τερματίζοντας την «καταχρηστική μας σχέση» με το Πεκίνο.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα στοχεύει να αντιστρέψει τα αυξανόμενα εμπορικά ελλείμματα της χώρας με την Κίνα, να απαγορεύσει τις εισαγωγές αγαθών από την αποκαλούμενη κλεμμένη πνευματική ιδιοκτησία, να ενισχύσει τα μέτρα προστασίας όσον αφορά την παιδική και καταναγκαστική εργασία και να τερματίσει το προνομιακό εμπορικό καθεστώς των σχέσων με την Κίνα, κάτι για το οποίο θα λάβει έγκριση από το Κογκρέσο.

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα συνεχίζει να τρώει το μεσημεριανό γεύμα αυτής της χώρας, κάθε μέρα», ανέφερε ο DeSantis, στοχεύοντας την οικονομική διαχείριση του Προέδρου Biden.

Ο DeSantis ζήτησε επίσης να επιτευχθεί ανάπτυξη 3% με την παροχή κινήτρων για επενδύσεις, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, τη διατήρηση χαμηλών φόρων και την απελευθέρωση της «αμερικανικής ενεργειακής ανεξαρτησίας».

Το οικονομικό σχέδιο του κυβερνήτη της Φλόριντα περιλαμβάνει επίσης μέρος της σταυροφορίας του κατά της εκστρατείας Woke, καθώς αντιτάσσεται στους κανόνες ελέγχου των διαχειριστών συνταξιοδοτικών ταμείων που λαμβάνουν υπόψη την κλιματική αλλαγή και κατά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν επενδυτικές αποφάσεις.

«Θα τερματίσουμε την πολιτικοποίηση της οικονομίας, καταπολεμώντας ζητήματα όπως το ESG [Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική Διακυβέρνηση]», υποσχέθηκε ο κυβερνήτης.

Ο DeSantis ζήτησε επίσης τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και τη μείωση των φραγμών εισόδου στα ιδρύματα για τους Αμερικανούς της εργατικής τάξης και τη δημιουργία μιας δίκαιης αγοράς εργασίας, διασφαλίζοντας τα σύνορα του έθνους και επιβάλλοντας τους υφιστάμενους νόμους.

Ο κυβερνήτης τόνισε επιπλέον τη χαλιναγώγηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, την αντίθεση του με τα οικονομικά προγράμματα διάσωσης εταιρειών και την καταπολέμηση αυτού που αποκάλεσε «αλόγιστες και σπάταλες ομοσπονδιακές δαπάνες».

Ο ίδιος έβαλε επίσης στο στόχαστρο τον Πρόεδρο Biden και τους πιο πρόσφατους προκατόχους του στον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένου του Trump, για αυτό που θεωρεί ανυπόφορη οικονομική ανάπτυξη.

«Πρέπει να επιτύχουμε ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη. Αν δείτε τι συνέβαινε τα τελευταία 10-15 χρόνια, η ανάπτυξη ήταν υποτυπώδης. Πρέπει να χτυπήσουμε το 3% ή περισσότερο», τόνισε ο DeSantis.

Ο Trump παραμένει ο πρωταγωνιστής στην κούρσα για την προεδρική υποψηφιότητα στο ρεπουμπλικανικό κόμμα και έχει διευρύνει το διψήφιο προβάδισμά του έναντι του DeSantis από τότε που ο κυβερνήτης της Φλόριντα δήλωσε την υποψηφιότητά του πριν από δύο μήνες. Ο δεύτερος παρουσίασε την οικονομική του ατζέντα λίγες ώρες μετά από μια νέα εθνική δημοσκόπηση του Siena College για τους New York Times που έδειξε ότι ο Trump ξεπερνά τον DeSantis με ποσοστό 54%-17%, με το υπόλοιπο μεγάλο πεδίο των προεδρικών διεκδικητών του GOP να είναι μονοψήφιο.

Η οικονομία παραμένει η κύρια ανησυχία για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν στον Πρόεδρο Biden έναν κακό βαθμό απόδοσης για το θέμα. Παρόλο που οι φόβοι για ύφεση φαίνεται να υποχωρούν και ο πληθωρισμός έχει μετριαστεί, περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που ερωτήθηκαν στην πιο πρόσφατη εθνική δημοσκόπηση του Fox News είπαν ότι η οικονομία είναι σε μέτρια ή κακή κατάσταση.

primenews.

Back to top button