Διεθνή

Αντικατασκοπεία Ρωσίας: οι ΗΠΑ εκπονούν σχέδιο δολοφονίας της νέας στρατιωτικής διοίκησης του Νίγηρα.

Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ρώσικη αντικατασκοπεία: Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δολοφονίας των ηγετών της νέας στρατιωτικής διοίκησης του Νίγηρα.

Ο Λευκός Οίκος «δεν είναι ικανοποιημένος» με τα γεγονότα στην πρώην γαλλική αποικία, αλλά δεν θέλει να βασιστεί στη στρατιωτική επέμβαση των περιφερειακών γειτόνων του Νίγηρα. Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι μια λύση «εξάλειψης» από πληρεξούσιο θα ήταν προτιμότερη από τη στρατιωτική δράση της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS), ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο. Η CEDEAO έχει απειλήσει να εισβάλει στον Νίγηρα για να αποκαταστήσει τον έκπτωτο πρόεδρό της, Μοχάμεντ Μπαζούμ, αλλά δεν έχει ενεργήσει ακόμη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το έθνος του θα υποστηρίξει τη στρατιωτική δράση του μπλοκ.

«Οι εκπρόσωποι των ειδικών υπηρεσιών των ΗΠΑ βρίσκονται σε άμεση συζήτηση με εταίρους που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν δολοφονίες» στον Νίγηρα, ισχυρίστηκε η SVR. Οι προτιμώμενοι υποψήφιοι θα ήταν άτομα που έχουν λάβει «ειδική εκπαίδευση από σχολεία του Πενταγώνου» και ανήκουν στους εσωτερικούς κύκλους των ηγετών της μετάβασης.

Η CIA έχει ιστορικό απόπειρας δολοφονίας σε ξένο έδαφος. Ο ηγέτης του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα και ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο ήταν οι στόχοι πολλαπλών σχεδίων δολοφονίας των ΗΠΑ. Φαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να καταφύγει στην παλιά και δοκιμασμένη στο χρόνο λύση, αφού αντιμετώπισε αυτό που αντιλαμβάνεται ως απροσδόκητη και δυσάρεστη γεωπολιτική αφύπνιση στην Αφρική», υποστήριξε η εκτίμηση της SVR. Oι ρωσικες υπηρεσίες εκτιμουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα παρουσιάσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της κυβέρνησης του Νίγηρα ως «ενίσχυση της δημοκρατίας».

dimpenews.com

Back to top button