breaking newsΕλλάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Λιβύη: 7 Έλληνες διασώστες σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε τραγικό τροχαίο κοντά στη Ντέρνα! ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΕ ΠΟΥΛΜΑΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Είχε πάει κλιμάκιο Ελληνικού στρατού. Υπάρχουν θύματα στρατιωτικοί; ΣΑΜΠΟΤΑΖ; Επίσημο ανακοινωθέν Υπ. Υγείας: 4 Έλληνες νεκροί. Τοπικά ΜΜΕ: 7 Έλληνες νεκροί..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ . ΒΙΝΤΕΟ

7 διασώστες από την Ελλάδα σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν μεταξύ αυτών 3 γυναίκες σε τραγικό τροχαίο κοντά στη Ντέρνα, σύμφωνα με αναφορές από την πόλη. αναφέρει το The Libya Observer

O αρχικός απολογισμός από Υπουργό Υγείας της Aν. Λιβύης: 4 μέλη ελληνικής ομάδας διάσωσης έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στη Λιβύη και 15 τραυματίστηκαν…

Μονάδες του ελληνικού στρατού έφτασαν το πρωί στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν τμήματα της ανατολικής περιοχής της χώρας. Είναι στρατιωτικοί στα θύματα;

Έστειλαν στρατό στην εμπόλεμη λιβυκή ζώνη προς Χαφτάρ όπου καιροφυλακτεί η Τουρκία; Αν το έκαναν αυτό ήταν αποστολή αυτοκτονίας. Η περιοχή προορισμού ήταν περιοχή που ελέγχει ο Χαφτάρ κόκκινο πανί για φιλοτουρκική κυβέρνηση Λιβύης..Η τουρκία έχει ως και βάσεις στρατιωτικές στη Λιβύη… Περιμένουμε να τοποθετηθεί το Υπ. Άμυνας και Πολιτικής Προστασίας. Τα μαθαίνουμε από λιβυκά… υπάρχει και έλλειμμα πληροφόρησης. ”Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Άμυνας, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη  συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.”Kαμικάζι” ήρθε πάνω τους κανονικά από αντίθετη κατεύθυνση.

Τέσσερα μέλη μιας ελληνικής ομάδας διάσωσης έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα στη Λιβύη, δήλωσε την Κυριακή ο Οθμάν Αμπντέλ Τζαλίλ, υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης. Ο υπουργός πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε στην τηλεόραση ότι το «φρικτό» δυστύχημα είχε επίσης ως αποτέλεσμα 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι 7 σε κρίσιμη κατάσταση.

17.09.2023 – 20:00 – Λιβύη – Ντέρνα – Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο και άλλα οχήματα. Τα οχήματα πήραν φωτιά. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, εμπλέκονται Έλληνες διασώστες. Ο προσωρινός απολογισμός είναι +7 νεκροί και πολλοί τραυματίες (μερικοί σε σοβαρή κατάσταση).

Ενώ τοπικά μέσα μιλούν για 7 Έλληνες νεκρούς ο Υπ. μίλησε για 4.

”Βεγγάζη: Ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, Οθμάν Αμπντέλ Τζαλίλ, δήλωσε την Κυριακή ότι τέσσερα μέλη ελληνικής ομάδας διάσωσης έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στη Λιβύη.
Ο υπουργός πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση ότι το «φρικτό» ατύχημα είχε επίσης ως αποτέλεσμα 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι 7 σε κρίσιμη κατάσταση.”
(Reuters)

Επίσημο ανακοινωθέν Υπ. Υγείας Αν Λιβύης: 4 Έλληνες νεκροί. Τοπικά ΜΜΕ: 7 Έλληνες νεκροί… Tα ελληνικά ΜΜΕ λογοκρίνουν την είδηση και μιλούν ακόμη για τραυματισμούς μόνο..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές.

Οπως ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ, σε εξέλιξη είναι η οργάνωση του επαναπατρισμού της ελληνικής αποστολής: «Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».Για νεκρούς;

Αν οι Λίβυοι λένε αλήθεια δεν είναι δυνατόν οι δικοί μας να πάνε άκλαυτοι..

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας 

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. ( σσ πολύ ύποπτο συμβάν με βάση τις συνθήκες και όταν χτυπάς στρατιωτικούς)

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της» επισημαίνεται ειδικότερα.

Η ελληνική αποστολή 

Αεροσκάφος C-130 αναχώρησε νωρίτερα από την αεροπορική βάση Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda, για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το ΓΕΕΘΑ, η αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων, και σε αυτήν συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει πρώτες βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

dimpenews.com

Back to top button