Διεθνή

Η υποστήριξη του Ιράν στην Αρμενία θα συνεχιστεί…Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να μαζεύει στρατό στα σύνορα!

Η υποστήριξη του Ιράν στην Αρμενία θα συνεχιστεί. Ο πολιτικός αναλυτής Erfan Lajevardi από το Ιράν δήλωσε:

«Το Ιράν έχει επανειλημμένα επιδείξει τη δύναμή του και τον σοβαρό του ρόλο στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, παρεμβαίνοντας σε πολύ πιο σοβαρές κρίσεις όπως η Συρία, η Υεμένη, ο Λίβανος και το Ιράκ.

Χρησιμοποιώντας την επιρροή του στη Σαουδική Αραβία, το Ιράν όχι μόνο σταμάτησε τον πόλεμο στην Υεμένη, αλλά ανάγκασε επίσης τη σαουδαραβική κυβέρνηση να κάνει εκτεταμένες παραχωρήσεις για να εξασφαλίσει την ειρήνη με την Υεμένη.

Η αποδοχή από την Αρμενία και το Ιράν της δημιουργίας του «Διαδρόμου Ζανγκεζούρ» θα αποδυναμώσει την επιρροή της Αρμενίας στα νότια της χώρας και θα προκαλέσει ακόμη και την κατάρρευσή της. «Χωρίς την περιοχή Syunik, η Αρμενία θα έχανε την πρόσβασή της στα ελεύθερα ύδατα και τη γεωγραφική της αξία».

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν άρχισε να κρύβει τις πινακίδες κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων για να καταστήσει δύσκολο τον γεωεντοπισμό τους.

Προηγουμένως σε εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, άρχισαν να εμφανίζονται σύμβολα γρήγορης οπτικής αναγνώρισης με τη μορφή ανεστραμμένου Α, V ή λατινικού F.

Αυτά τα γεγονότα φαίνεται να δείχνουν προετοιμασία για πόλεμο.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών, Mikhail Baryatinsky, μίλησε πρόσφατα για την κατάσταση στον Νότιο Καύκασο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικές προετοιμασίες του Αζερμπαϊτζάν δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει εχθροπραξίες, αλλά ότι μπορεί να είναι μια μορφή εκβιασμού με στόχο να αναγκάσει τις αρμενικές αρχές να υπογράψουν μια συνθήκη ειρήνης με πολύ δυσμενείς όρους.

Οι Αρμένιοι από την πλευρά τους άρχισαν κοινές ασκήσεις με ΗΠΑ.Kαι με Ιράν και με ΗΠΑ πάει η Αρμενία αυτό είναι δηλωτικό αν μη τι άλλο της κρισιμότητας της κατάστασης….

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία ότι χρησιμοποίησε πυροβολικό εναντίον των αζερικών δυνάμεων σε 2 περιπτώσεις χθες.

Οι Αζέροι μετακινούν περισσότερα βαρέα οπλικά συστήματα προς τα σύνορα.

Έχουν σημαδέψει τα οχήματα με ανάποδο Α.

dimpenews.com

Back to top button