breaking newsΕλλάδα

Ξεσπάει κάτοικος του Παλαμά: “Πνίγηκε η γιαγιά μας μέσα στο νερό πιστέψαμε ότι θα πεθάνουμε όλοι”

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει στη Θεσσαλία η κακοκαιρία Daniel, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται μέσα σε λίγη ώρα.

Μάλιστα, η κα Βασιλική κάτοικος της περιοχές, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την 98χρονη μητέρα της που έμελλε να χαθεί τόσο άδικα. «Γιατί να πάει έτσι η γιαγιά;», διερωτήθηκε.

«Έζησε 98 χρόνια και έμελλε να πάει από αυτό που δεν περιμέναμε», είπε ακόμα.

«Το βράδυ που ήταν η πλημμύρα δεν προφτάσαμε να κάνουμε τίποτα. Κόντεψα να πνιγώ κι εγώ. Άρχισε να μπαίνει το νερό στο σπίτι μέσα. Μπήκαμε από μία τρυπούλα και ανεβήκαμε στα κεραμίδια», είπε ακόμα εξιστορώντας τι συνέβη.

Στο σπίτι της τα πάντα έχουν καταστραφεί, ακόμα και από τις φωτογραφίες της μητέρας της, λίγες σώθηκαν. Μέσα στα ερείπια θα συγκλονίσει για την απώλεια της μητέρας της.

«Θα το έχουμε τύψεις μέσα μας μέχρι να πεθάνουμε. Γιατί να φύγει έτσι η γιαγιά λες και τη σκοτώσαμε; Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι που δεν μας ειδοποίησαν», είπε ακόμα συγκλονίζοντας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φύγει στη γειτονιά μας μεγάλης ηλικίας, δηλαδή 95 χρονών γιαγιά πώς να προλάβει να φύγει», είπε άλλος κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας.

Η κυρία Βαΐτσα Κατσιαμπούρη, κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA για το πώς καταστράφηκε το σπίτι της. Έμεινε 12 ώρες με τα 3 παιδιά της μεταξύ ζωής και θανάτου. Έβλεπε το νερό να ανεβαίνει και είχε ξεγράψει τη ζωή της και των 3 παιδιών της.

«Βλέπαμε το νερό να ανεβαίνει και λ

Το σπίτι της έχει σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο τοίχος έχει πέσει και τα έπιπλα έχουν καταπλακωθεί από τα ερείπια.

«Είναι επικίνδυνο. Έχω τρία παιδιά, είμαι μόνη μου. Θέλω βοήθεια. Δεν έχει έρθει κανένας να με βοηθήσει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ζητάω βοήθεια από κάποιο συνεργείο, να πάρει τα πράγματα για να μπορέσω να το καθαρίσω. Θα πέσει και το ταβάνι. Τώρα κοιμάμαι στην Καρδίτσα.

Έζησα και τον εφιάλτη. Ήμουν μέσα στο νερό. Έλεγα δεν θα βγω ζωντανή. Μας βρήκε στον ύπνο. Ήμουν στο σπίτι του ξαδέλφου μου που ήταν πιο ψηλό. Δεν περιμέναμε αυτό που θα έγινε. Ήμουν 12 ώρες μέσα στο νερό. Μετά ήρθε ένας εθελοντής και μας έβγαλε», είπε ακόμα.

«Το σπίτι μου κινδυνεύει να πέσει», λέει μία ακόμη πληγέντας.

Το σπίτι πλημμύρησε και άρχισε ήδη να καταρρέει. Ανήμποροι περιμένουν να δουν μπροστά στα μάτια τους να σωριάζεται και άλλο σπίτι. Σπεύδουν να βγάλουν ότι μπορούν από το σπίτι τους που περιμένουν να πέσει.

«Τα φτιάξαμε με ιδρώτα, δεν έμεινε τίποτα», λένε με δάκρυα στα μάτια.

Η συγκλονιστική κραυγή της συζύγου στον άντρα της και η απάντηση που ραγίζει καρδιές

Και όμως θέλουν να ζήσουν, να απολαύσουν όσα με κόπο έκαναν, με αγωνιά θα φωνάξει στον σύζυγό της.

-Μη μπαίνεις μέσα.

-Δεν μπαίνω, τη θέλω τη ζωή και ας γέρασα. Τη θέλω τη ζωή.

«Την βρήκαμε νεκρή από υποθερμία πάνω στο τραπέζι»

Μία 83χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της θεομηνίας. Όπως είπε ο ανιψιός της, η ηλικιωμένη ανέβηκε στο τραπέζι για να σωθεί, όμως τελικά έχασε τη ζωή της από υποθερμία.

«Δεν προλάβαμε να την πάρουμε. Θα πνιγόμασταν κι εμείς. Ανέβηκε πάνω στο τραπέζι. Δεν πήγε από πνιγμό, πήγε από υποθερμία. Πέρασαν πολλές ώρες. Ήρθε μετά από 24 ώρες η ΕΜΑΚ και τη βρήκε», είπε ο ανιψιός της.

karditsastakra.

Back to top button