Διεθνή

Πάει και ο Καντίροφ/ Kadyrov; Αναφορές ότι είναι σε κώμα και ότι τον δηλητηρίασαν!

Ο Καντίροφ είναι σε κώμα: η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών Oυκρανίας επιβεβαίωσε πληροφορίες για την κρίσιμη κατάσταση του αρχηγού της Τσετσενίας.

Νωρίτερα, τσετσενικά μέσα ενημέρωσης της διασποράς ανέφεραν ότι ο Ραμζάν Καντίροφ/Ramzan Kadyrov ήταν σε κώμα. Ο εκπρόσωπος του GUR Yusov είπε στους δημοσιογράφους ότι οι ασθένειες του Καντίροφ επιδεινώθηκαν, γεγονός που οδήγησε σε σοβαρή κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ραμζάν Καντίροφ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κώμα. Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες, προσθέτοντας ότι ο Τσετσένος πρόεδρος είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες..

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ βρίσκεται σε κώμα. Αυτό αναφέρει το κανάλι Telegram Radical. Ρώσικες πηγές: ανεπιτυχής μεταμόσχευση νεφρού!

Ο Έλχαν Σουλεϊμάνοφ, ο προσωπικός γιατρός της οικογένειας Καντίροφ, φέρεται να «εξαφανίστηκε» μετά από ιατρικές ενέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

Ένα ρωσικό κανάλι Telegram υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Υγείας της Τσετσενίας, Έλχαν Σουλεϊμάνοφ, «εξαφανίστηκε» αφού έκανε ιατρικές ενέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.

Το κανάλι “VChK-OGPU” ανέφερε ότι αρκετές πηγές “κοντά στην κατάσταση” υπέδειξαν ότι η εξαφάνιση του Σουλεϊμάνοφ τον Οκτώβριο του 2022 συνδέθηκε με ταχεία επιδείνωση της υγείας του Καντίροφ, η οποία φέρεται να ξεκίνησε περίπου την ίδια περίοδο.

Ο Καντίροφ κατηγορεί τον Σουλεϊμάνοφ ότι τον δηλητηρίασε
“Όταν η υγεία του Καντίροφ άρχισε να επιδεινώνεται απότομα και απροσδόκητα, το περιβάλλον του αρχηγού της Τσετσενίας άρχισε να τον διαβεβαιώνει ότι ήταν θύμα δηλητηρίασης. Ο Καντίροφ προσυπέγραψε την ίδια θεωρία και κατεύθυνε τον θυμό του στον Σουλεϊμάνοφ”, λέει το κανάλι που είναι γνωστό για διασυνδέσεις με την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, ο Σουλεϊμάνοφ έκανε «λίγες ενέσεις» στον Καντίροφ, κάτι που θα του προκαλούσε υποψίες. Ο Elkhan Suleymanov, γιατρός με ειδικότητα στη χειρουργική και την ογκολογία, λέγεται ότι ήταν ο προσωπικός γιατρός της οικογένειας Kadyrov από το 2014.

“Θαμμένος ζωντανός”
Τον Οκτώβριο του 2022, επίσημες αναφορές ανέφεραν ότι ο Σουλεϊμάνοφ είχε παραιτηθεί από υπουργός Υγείας, αλλά το κανάλι Telegram αναφέρει ότι ο αξιωματούχος απολύθηκε.

Το κανάλι με 800.000 συνδρομητές ισχυρίζεται επίσης ότι ο Σουλεϊμάνοφ δεν έχει δει κανέναν από τους στενούς φίλους ή συναδέλφους του, «με τους οποίους ο Σουλεϊμάνοφ ήταν προηγουμένως σε μόνιμη επαφή», από τον Οκτώβριο του 2022. Προσθέτει ότι δεν έχει υπάρξει καμία ανάρτηση στον λογαριασμό του Σουλεϊμάνοφ στο Instagram από τότε. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram, κυκλοφορούν φήμες ότι ο Σουλεϊμάνοφ σκοτώθηκε ή ακόμα και «θάφτηκε ζωντανός».

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτής της Κρατικής Δούμας Γκενάντι Γκούντκοφ, επικαλούμενος υψηλόβαθμες πηγές στην Τσετσενία, είπε ότι ο Καντίροφ έχει τεράστια προβλήματα υγείας – υποβλήθηκε σε εγχείρηση νεφρού, η οποία ήταν ανεπιτυχής.

«Τηλεφώνησα σε επιφανείς Τσετσένους και ρώτησα:”… είναι όντως μια κατάσταση υγείας;» «Λένε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τους, έχει όντως νεφρά. Έγινε ακόμη και εγχείρηση, μεταμόσχευση, δεν πήγε πολύ καλά, άρχισαν κάποια αποστήματα. Η υγεία του είναι πολύ κακή», είπε ο Γκούντκοφ.

Όπως ανέφερε το Cursor ισραηλινό μέσο, ο Kadyrov αντέδρασε στην εκδοχή ότι θα σκοτωθεί μετά τον Prigozhin. Σύμφωνα με τον Καντίροφ, αυτή η εκδοχή είναι ένα infoware, με τη βοήθεια του οποίου θέλουν να ενσπείρουν διχόνοια στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Καντίροφ σημειώνει ότι είχε γελάσει εξαιτίας φημών από ξένα μέσα ενημέρωσης, προβλέποντας τον επικείμενο θάνατό του.

dimpenews.com

Back to top button