Διεθνή

Στο Βέλγιο καίνε τα σχολεία που διδάσκουν σεξουαλική αγωγή. Εμπρησμοί σε 6 σχολεία στο Σαρλερουά και 2 στη Λιέγη!.

Στο Βέλγιο καίνε τα σχολεία που διδάσκουν σεξουαλική αγωγή..Πολλά σχολεία θύματα εμπρησμού για το πρόγραμμα Evras (το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σχεσιακή, συναισθηματική και σεξουαλική ζωή στην εκπαίδευση του FWB) Έξι σχολεία κάηκαν μέσα σε τρεις νύχτες στο Σαρλερουά/Charleroi. Και άλλες 2 επιθέσεις σε σχολεία στη Λιέγη πυρκαγιά στο σχολείο Xhovémont στη Λιέγη που στοχοποιήθηκε από τους αντι «EVRAS» και συνθήματα στο σχολείο Naniot.

Τη νύχτα από Πέμπτη προς Παρασκευή, δύο σχολεία της Λιέγης έγιναν στόχος βανδάλων. Αυτό στο Xhovémont έπεσε θύμα πυρκαγιάς και συνθημάτων στους τοίχους και αναγκάστηκε να διακόψει τα μαθήματά του. Συνθήματα ενάντια στο μελλοντικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση για Σχεσιακή, Συναισθηματική και Σεξουαλική Ζωή». Στο σχολείο Naniot, μόνο συνθήματα «anti-Evras». Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

«Δεν αγγίζουμε το σχολείο που πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά και τους εφήβους μας. Ζούμε σε μια χώρα ανεκτικότητας όπου επιτρέπεται η συζήτηση, αλλά όπου η βία δεν μπορεί να διέπει αυτήν τη συζήτηση. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους πυλώνες της δημόσιας υγείας μας. Επιτρέπει επίσης στα παιδιά και τους εφήβους να συνειδητοποιήσουν τη σωματική τους ακεραιότητα και τα δικαιώματά τους», επαναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός.rtl.

dimpenews.com

Back to top button