breaking newsΔιεθνή

Σφιχτές αγκαλιές του Ερντογάν με τον δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλιεφ για να γιορτάσουν την εθνοκάθαρση των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ – Ο σκοτεινός Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινιάν πιστεύει ότι “εξαγόρασε την ειρήνη”, θυσιάζοντας 120.000 ομοεθνείς του -Είναι εικόνες και από το δικό μας μέλλον;

Μια ανθρωπιστική τραγωδία εξελίσσεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ,στον θύλακα των Αρμενίων μέσα στο Αζερμπαϊτζάν, όπου 120.000 φτωχοί και κατατρεγμένοι άνθρωποι παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Οι Αρμένιοι αυτοί είναι γηγενείς κάτοικοι της περιοχής από το 400 μ.Χ, ενώ οι Αζέροι, που είναι Ταταρικής καταγωγής ήλθαν αιώνες αργότερα εκεί, από τις στέππες της Ασίας.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει πάνω από 400 Χριστιανικούς ναούς και μοναστήρια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από το 1000μ.Χ.
Μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, επί των ημερών της οποίας αποφασίσθηκε η υπαγωγή της ορεινής αυτής περιοχής στην Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, οι Αρμένιοι νίκησαν τους Αζέρους και άνοιξαν και έναν μεγάλο εδαφικό διάδρομο ώστε να ενώσουν τον ορεινό θύλακα με την Αρμενία.

Ο Νικόλ Πασινιάν.

Έκτοτε η Αρμενία μπήκε σε μια εσωτερική πολιτική περιδίνηση, που οδήγησε ένα πολιτικό “παιδί” του Ιδρύματος Σόρος, τον δημοσιογράφο Νικόλ Πασινιαν στην εξουσία. Ο τελευταίος, αν και γνώριζε ότι η χώρα του θεωρείται από την Μόσχα “Ρωσικός προμαχώνας” στον Καύκασο, άρχισε να κινείται μεταξύ Βρυξελλών και ΗΠΑ και να δηλώνει ότι σκοπεύει να συνδέσει στενά την Αρμενία με το ΝΑΤΟ, παραβλέποντας ότι κοντά στο Ερεβάν υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις των Ρώσων και ότι οι προκάτοχοι του Αρμένιοι ηγέτες είχαν εντάξει την χώρα στο Σύμφωνο Περιφερειακής Σταθερότητας και Ασφάλειας, υπό την ηγεσία του Κρεμλίνου.

Η Ρωσο-Ουκρανική σύγκρουση αναβάθμισε εντυπωσιακά την γεωπολιτική σημασία του Αζερμπαϊτζάν, που άρχισε να εξοπλίζεται πυρετωδώς, από Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία και ΗΠΑ ταυτόχρονα!

Ο Πασινιάν αγνόησε τις προειδοποιήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και έδωσε βαρύτητα στην…διπλωματία (σ.σ. σας θυμίζει τίποτα αυτό;), παρόλο που γνώριζε ότι ο χρόνος δούλευε σε βάρος του και ότι το Μπακού ετοιμαζόταν να πάρει την ρεβάνς!

Ο Αλίεφ, κατά τα αναμενόμενα, με την καθοδήγηση του Ερντογάν, επετέθη και όχι μόνον έπιασε τους Αρμένιους στον ύπνο, αλλά βρήκε απέναντι του έναν Πασινιάν, “σαν έτοιμο από καιρό” να χάσει. Όντως οι Αρμένιοι έχασαν τα μισά εδάφη του ορεινού Καραμπάχ, μεταξύ των οποίων και την στρατηγικής σημασίας ιστορική πόλη Σούσα, λίκνο των Αρμενίων στον Καύκασο. Η οριστική καταστροφή ήταν ήδη δρομολογημένη. Ο Πασινιάν έκανε μια …προφητική, όσο και αποκαλυπτική ανάρτηση, υπογραμμίζοντας ότι “η καρδιά του λέει ότι όλα αυτά τα εδάφη ανήκουν στους Αρμένιους. Αλλά το μυαλό του τον συμβουλεύει να τα δώσουν αν θέλουν να διασφαλίσουν την ειρήνη”!

Δηλαδή με άλλα λόγια “εξαγορά της ειρήνης δια της υποχώρησης και της εγκατάλειψης ομοεθνών, καθώς και της παράδοσης εθνικών εδαφών”

Αυτό το ονομάζω “Δόγμα ενδοτικής πολιτικής Πασινιάν” και το επισημαίνω γιατί έχει αρκετούς οπαδούς και στα υψηλά κλιμάκια της Ελληνικής πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής ελίτ!

Και για όσους δεν έπιασαν το υπονοούμενο, είναι κάμποσοι σιτιζόμενοι από τον κρατικό κορβανά στην Ελλάδα, που σιγοψιθυρίζουν ότι “με τόσο εκτεταμένα παράλια στο Αιγαίο κάτι παραπάνω πρέπει να πάρει και η Τουρκία για να διασφαλίσουμε την ειρήνη”.

Ελπίζω και εύχομαι αυτά που γίνονται από την Αρμενική ηγεσία σε βάρος τμήματος του Αρμενικού έθνους, να μην είναι η σκοτεινή εικόνα από ένα μέλλον που μας περιμένει, αν δεν είμαστε σε εγρήγορση!

Και για όσους εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα, δείτε ποιος έσπευσε να επισκεφθεί τον Αλίεφ για να τον συγχαρεί πρώτος;

Μα, ποιος άλλος, από τον καθοδηγητή του Πρόεδρο της Τουρκίας, που κάλεσε μάλιστα την ταπεινωμένη και ηττημένη Αρμενία να “αρπάξει την ευκαιρία της ειρήνης”! Οι σφαγείς φορούν την προβιά του ειρηνοποιός!

Αζερμπαϊτζάν

Back to top button