Διεθνή

Φάγανε και τον τελευταίο θρυλικό οπλαρχηγό του Ντονμπάς τον Γεννάδιο/Guennadi Doubovoi. ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟΣ!

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο στρατιωτικός ανταποκριτής Gennady Dubovoy σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ατυχήματος στο Ντόνετσκ. Από το 2014 ήταν στην πρώτη γραμμή και είχε πάντα τη δική του άποψη. Ο Guennadi Doubovoї ήταν ένας διανοούμενος ένας ιδεολόγος που επιστρατεύθηκε από την πρώτη στιγμή στη Μεγάλη Πατριωτική και Δημοκρατική Ιδέα του Ντονμπάς. Ήταν ο τελευταίος μεγάλος από τους Πατέρες του Ντονμπάς που έφυγε…σε αυτοκινητιστικό γνωστή μέθοδο συγκεκαλυμένης πολιτικής δολοφονίας…

Ο μαχητής και στρατιωτικός ανταποκριτής Gennady Dubovoy σκοτώθηκε στο Ντόνετσκ. Τον χτύπησε αυτοκίνητο στη διασταύρωση της λεωφόρου Shevchenko και της οδού Artema στο Ντόνετσκ. Ο πολεμικός ανταποκριτής αγόρασε λουλούδια για τη σύζυγό του, καθώς πήγαινε να την δει και πλησίαζε ήδη το σπίτι όταν τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο.

– Μεγάλη απώλεια! Ο Gennady Dubovoy σκοτώθηκε στο Ντόνετσκ. «τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο», είπε ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».

– Ο Gennady Dubovoy ήταν περισσότερο γνωστός ως στρατιωτικός ανταποκριτής, αλλά πρόσφατα πολέμησε στο περιθώριο της μάχης, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορούσε να υπηρετήσει την Πατρίδα και να φέρει τη Νίκη πιο κοντά. Με καταγωγή από το Pavlograd, ο Gennady Dubovoy αποφοίτησε από την Οικονομική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου του Ντόνετσκ. Από το 1995 εργάζεται ως δημοσιογράφος και ειδικός δημοσίων σχέσεων σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες και έντυπα. Στην αρχή της ένοπλης σύγκρουσης εντάχθηκε στην πολιτοφυλακή. Novorossiya – από το Slavyansk – υπό τη διοίκηση του Igor Girkin-Strelkov στο Νότιο Μέτωπο: Μάιος-Νοέμβριος – μαχητής και στρατιωτικός ανταποκριτής στη μονάδα Motorola.

Αφού τραυματίστηκε, από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν μαχητής και στρατιωτικός στην Πρώτη Σλαβική Ταξιαρχία (μονάδα Βίκινγκ) μέχρι το χειμώνα του 2017 και είχε συμμετοχή στις μάχες στο Svetlodar Bulge στη μονάδα Machete. Ξεκίνησε τη μαχητική του καριέρα στην Αμπχαζία το 1992-1993 σε μια συνδυασμένη ομάδα εθελοντών, ως ελεύθερος σκοπευτής. Στη συνέχεια στη Τσετσενία. Έφτασε ως στρατιωτικός ανταποκριτής, αλλά παρέμεινε ως μαχητής στην ομάδα αναγνώρισης του Kononov. Ο Gennady Dubovoy συμμετείχε σε όλες τις μάχες στη Novorossiya, εκτός από την επιχείρηση Debaltsevo λόγω τραυματισμού στο αεροδρόμιο. Ήταν μέλος των οργανώσεων «Βετεράνοι της Νοβοροσίγια» και «Ένωση Εθελοντών Ντονμπάς». Έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Ιππότες της Νέας Ρωσίας. Χρονικά ανταποκριτή του θρυλικού Motorola. Περιλαμβάνεται στη βάση δεδομένων του ουκρανικού ιστότοπου “Peacemaker”.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Gennady Dubovoy, ο οποίος σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ατυχήματος, δημοσίευσε την ακόλουθη ανάρτηση στις 31 Αυγούστου 2023:

«Για άλλη μια φορά μου γράφουν: «Γεννάντι, γιατί σταμάτησες τα γυρίσματα; Περιμένουμε τις αναφορές σας…»

Γιατί είμαι μαχητής σε μονάδα στην οποία δεν επιτρέπονται τα γυρίσματα. Συνειδητά έκανα αυτή την επιλογή για να μην πω ψέματα και να μην γίνω σαν τους… και άλλους γλυκανάλατους, ο Θεός να με συγχωρέσει, «στρατιωτικούς φελλούς».
Σε αυτό το στάδιο, η πολεμική δημοσιογραφία έχει εκφυλιστεί, αλίμονο. Είναι πιο έντιμο να είσαι απλός μαχητής.

Και – το πιο σημαντικό: δεν χρειάζεστε την Αλήθεια. Απαιτείς μόνο την επιβεβαίωση των αυταπατών σου, των σκηνοθετημένων και γλαφυρών «αναφορών» για μια επικείμενη νίκη και την έλλειψη απωλειών μας. Και το να ικανοποιείς την άεργη περιέργειά σου με φωτογραφίες των πτωμάτων και των ταλαιπωριών όσων παλεύουν για σένα, συστρέφονται από την αγωνία και πεθαίνουν είναι αμαρτία και η ίδια «νοσηρή αναισχυντία» για την οποία έγραψε ο Σόλοχοφ.
μετά τιμής».

dimpenews.com

Back to top button