Διεθνή

H Ρωσία με ΝΑVTEX δέσμευσε για στρατιωτικές ασκήσεις μέρος της ΑΟΖ Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα σ΄απάντηση σ’ ανακοίνωση από Βουλγαρία για ΝΑΤΟική βάση στο έδαφός της. Ανάστατη η ΝΑΤΟική Βουλγαρία!

H Ρωσία με ΝΑVTEX που εξέδωσε δέσμευσε για στρατιωτικές ασκήσεις μέρος της ΑΟΖ Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσασ΄απάντηση στην ανακοίνωση από Βουλγαρία για ΝΑΤΟική βάση στο έδαφός της. Ανάστατη η ΝΑΤΟική Βουλγαρία!

Η Ρωσία κήρυξε μέρος της βουλγαρικής οικονομικής ζώνης στη Μαύρη Θάλασσα κλειστή για τη ναυτιλία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή, τις οποίες η Βουλγαρία θεωρεί πρόκληση. H Bουλγαρία είναι ενεργότατο μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Βουλγαρία διαπραγματεύεται με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για το πώς θα απαντήσει στις ρωσικές προκλήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ιδίως στον μερικό αποκλεισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της, στη Μαύρη Θάλασσα από τη Ρωσία.

Bέβαια αυτό που επιμελώς αποκρύπτεται είναι τι προηγήθηκε αυτής της ρώσικης κίνησης.

Η Βουλγαρία αποφάσισε να τοποθετήσει μια βάση του ΝΑΤΟ στο έδαφός της, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ταγκάρεφ.

“Σύμφωνα με τα σχέδια, αυτή η βάση θα κατασκευαστεί μέχρι το 2025, αλλά η ακριβής τοποθεσία δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα αποκτήσει ένα άλλο σημαντικό σημείο πρόσβασης στη Μαύρη Θάλασσα”.

dimpenews.com

Back to top button