Διεθνή

Αναταραχή στο Νταγκεστάν στη Ρωσία. Στίφη κατέλαβαν το αεροδρόμιο καθώς αεροσκάφος προερχόταν από το Τελ Αβίβ. ΧΑΟΣ. ΒΙΝΤΕΟ

Αναταραχή στον Βόρειο Καύκασο. Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, άρχισαν να διαδίδονται φήμες στο Νταγκεστάν για «πρόσφυγες από το Ισραήλ» που φέρεται να θέλουν να έρθουν στη δημοκρατία και να εγκατασταθούν εκεί. Αυτές οι φήμες διαδόθηκαν, μεταξύ άλλων, από το τηλεγραφικό κανάλι «Morning Dagestan», το οποίο ξεκίνησε από τον πρώην βουλευτή της Κρατικής Δούμας Ilya Ponomarev, ο οποίος έφυγε για την Ουκρανία.

Εξαιτίας τέτοιων μηνυμάτων, κάτοικοι του Khasavyurt πέταξαν πέτρες στο ξενοδοχείο Flamingo, όπου φέρεται να μετακόμισαν Εβραίοι.

Στις 29 Οκτωβρίου, κάτοικοι της Μαχατσκάλα/Makhatchkala πήγαν στο αεροδρόμιο όπου προσγειωνόταν μια πτήση από το Ισραήλ.Κατέλαβαν τον τερματικό σταθμό την σάλα υποδοχής την πίστα του αεροδρομίου και επιθεώρησαν το αροπλάνο. Στίφη ολόκληρα΄κατέκλυσαν τους χώρους του αεροδρομίου χόρεψαν στονα αέρα αστυνομικά οχήματα, επιθεώρησαν αυτοκίνητα που έφευγαν από το αεροδρόμιο, αναζητώντας Εβραίους.

To Nταγκεστάν είναι μια από τις ισλαμικές δημοκρατίες της Ρωσίας. Στη Ρωσία υπάρχουν 20.000.000 μουσουλμάνοι.

Ο πιλότος του ρωσικού αεροπλάνου που προσγειώνεται από το Τελ Αβίβ στο Makhachkala στο Νταγκεστάν προειδοποιεί τους επιβάτες που βρίσκονται μέσα να ακούσουν προσεκτικά:

▪ «Μην προσπαθήσετε να κατεβείτε από το αεροπλάνο, υπάρχει πλήθος που σας περιμένει έξω».

▪ «Λαμβάνοντας υπόψη ότι κινδυνεύουμε από επίθεση, συνεχίστε να παραμένετε στη θέση σας». μεταφορά του αροσκάφους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές εισέβαλαν στο αεροδρόμιο Makachakala, στην περιοχή του Νταγκεστάν, αυτή την Κυριακή όταν ένα αεροπλάνο έφτασε από το Ισραήλ.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης φαίνεται να έχει μεταφερθεί και στη Ρωσία. Αρκετοί μπήκαν στην πίστα και τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Μαχαχάκαλα, πρωτεύουσας της κυρίως μουσουλμανικής ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν, το βράδυ της Κυριακής, όταν ανακοινώθηκε ότι ένα αεροπλάνο από το Ισραήλ επρόκειτο να προσγειωθεί εκεί.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης Izvestia και RT, εισέβαλε πλήθος στον τερματικό του αεροδρομίου και στην πίστα. Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Telegram δείχνουν δεκάδες άνδρες, ορισμένοι με παλαιστινιακά χρώματα, να σπάνε φράγματα, να προσπαθούν να ελέγξουν αυτοκίνητα που φεύγουν από το αεροδρόμιο ή να σπάζουν τις πόρτες εντός του τερματικού σταθμού. Το αεροδρόμιο έκλεισε και οι πτήσεις με εκτροπή οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, ανέφερε η αεροπορική υπηρεσία. Έσπευσαν αστυνομικές ενισχύσεις να επιβάλουν την τάξη.

dimpenews.com

Back to top button