Διεθνή

Αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις και ταραχές στην Αίγυπτο μετά την ανακοίνωση του Σίσι ότι θα διεκδικήσει στις εκλογές εκ νέου την προεδρία. Την παραμονή πυρκαγιά κατέστρεψε τη Διεύθυνση Ασφαλείας στην Ισμαηλία όπου 38 τραυματίες! ΒΙΝΤΕΟ

Αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις ξέσπασαν χθες το απόγευμα στην Αίγυπτο μετά την ανακοίνωση του προέδρου Σίσι για την υποψηφιότητά του για τρίτη θητεία για την προεδρία. Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κι οχήματα θωρακισμένα για να προσπαθήσουν να διαλύσουν την εξέγερση στη Marsa Matrouh.

Στο ίδιο προφανώς κλίμα την παραμονή της ανακοίνωσης Σίσι για συμμετοχή στις νέες προεδρικές Τεράστια φωτιά ξέσπασε σε αστυνομική εγκατάσταση στην πόλη Ισμαηλία της Αιγύπτου στο κανάλι του Σουέζ.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που έπληξε το αρχηγείο της αστυνομίας/Διεύθυνσης Ασφαλείας στην Ισμαηλία τη Δευτέρα, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια σε αυτή την αιγυπτιακή πόλη που βρίσκεται στη δυτική όχθη της διώρυγας του Σουέζ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το πολυώροφο κτίριο απανθρακώθηκε πλήρως.

Ο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, που είναι στην εξουσία στην Αίγυπτο από τότε που ανέτρεψε τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές τον Δεκέμβριο, μια ψηφοφορία σε πλαίσιο οικονομικής κρίσης που υπόσχεται να είναι πιο δύσκολη από προηγούμενες. Ο αλ Σίσι ισχυρίζεται ότι νίκησε την «τρομοκρατία» και έκανε την «ανάπτυξη» προτεραιότητά του.

Μέχρι το Δεκέμβρη αναμένεται η κατάσταση να είναι έκρυθμη στην Αίγυπτο..

dimpenews.com

Back to top button