Διεθνή

Αποκαλυπτική σκηνή στη Βενετία: 21 νεκροί 12 τραυματίες και πολλοί αγνοούμενοι από πτώση λεωφορείου από γέφυρα! Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους ξένοι.Ανάμεσα στα θύματα Ουκρανοί και Γερμανοί τουρίστες. ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 21 νεκροί εκ των οποίων 2 παιδιά 12 τραυματίες και 5 αγνοούμενοι μετά από πτώση λεωφορείου από γέφυρα στη Βενετία της Ιταλίας. Ο δήμαρχος μιλάει για «μια τεράστια τραγωδία και μια αποκαλυπτική σκηνή» αναφέρει το (Rai News 24).Το πούλμαν έπεσε από γέφυρα στο Mestre, που είναι μέρος της Βενετίας. Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους ξένοι. To πούλμαν είχε νοικιαστεί για να μεταφέρει τουρίστες μεταξύ της Βενετίας και ενός κάμπινγκ στην κοντινή συνοικία Marghera, αναφέρουν αναφορές.Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 19:45 τοπική ώρα (17:45 GMT) καθώς το λεωφορείο μετέφερε τουρίστες πίσω στο κάμπινγκ. Ανάμεσα στα θύματα Ουκρανοί και Γερμανοί τουρίστες αναφέρει η la stampa. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα 10χρονο κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Πάντοβα.

Ένα λεωφορείο έπεσε από την οδογέφυρα Vempa de Mestre στις γραμμές του σιδηρόδρομου. «Πρόκειται για μια τραγωδία τεράστιων διαστάσεων: ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 21 θύματα και περισσότερα από 20 άτομα που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στην περιοχή του Βένετο, πολλοί από τους οποίους είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, στο δυστύχημα ενεπλάκησαν και κάποιοι ανήλικοι», δήλωσε ο πρόεδρος της Περιφέρειας Βένετο, Λούκα Ζάγια, ο οποίος διευκρίνισε: «Τα θύματα και οι τραυματίες είναι διαφορετικών εθνικοτήτων, όχι μόνο Ιταλοί: οι φορείς ανάσυρσης και αναγνώρισης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, πραγματοποιούνται από τους πυροσβέστες, το αρχηγείο της Αστυνομίας και τους υγειονομικούς”. Σε διευκρίνιση της δυναμικής του ατυχήματος, η Ζάια διευκρίνισε ότι “το λεωφορείο έπεσε από περίπου 10 μέτρα ύψος” από τη γέφυρα Μέστρε στη Μαργκέρα και στον αυτοκινητόδρομο Α4. «Στην πρώτη κάθοδο, το λεωφορείο, για λόγους που πρέπει να καθοριστούν, διέσχισε το στηθαίο, έπεσε και βρέθηκε ανάμεσα σε μια αποθήκη και στις ράγες του σταθμού του Μέστρε και πήρε φωτιά. Τα πρώτα θύματα που βρέθηκαν λέγεται ότι πέθαναν από απανθράκωση», κατέληξε ο πρόεδρος του Βένετο..

Σύμφωνα με τη νομαρχία, που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ο προσωρινός απολογισμός θα είναι ακόμη και 21 νεκροί, 12 τραυματίες και 5 αγνοούμενοι. Τα αίτια αυτής της πτώσης από οδογέφυρα ύψους άνω των 10 μέτρων είναι ακόμη άγνωστα, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το Υπουργείο Υγείας της Βενετίας ξεκίνησε αμέσως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μέγιστη εισροή τραυματιών, ανακαλώντας εφημερεύοντες γιατρούς και προσωπικό έκτακτης ανάγκης.

Ολόκληρο το δίκτυο Suem 118 στο Βένετο ενεργοποιήθηκε αμέσως. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στο Μέστρε, στο Μιράνο, στην Πάντοβα και στο Τρεβίζο. Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 20 ασθενοφόρα και στο σημείο κλήθηκε και το Αεροπορικό Ασθενοφόρο του Τρεβίζο. Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε και ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουί Μπρουνιάρο. «Μια τεράστια τραγωδία έπληξε την κοινότητά μας σήμερα το απόγευμα. Διέταξα αμέσως την πόλη να θρηνήσει στη μνήμη των πολλών θυμάτων που επέβαιναν στο πεσμένο λεωφορείο. Σκηνή αποκαλυπτική, δεν υπάρχουν λόγια», σχολίασε ο δήμαρχος της Βενετίας.

Η πρωθυπουργός Giorgia Meloni εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους νεκρούς στο δυστύχημα: «Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Louis Brugnaro και με τον υπουργό Matteo Piantedosi για να παρακολουθήσω τα νέα αυτής της τραγωδίας.” Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε επίσης στον Δήμαρχο της Βενετίας για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του “για την τεράστια τραγωδία”.

Ο υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι έγραψε στο Twitter: «Παρακολουθώ συνεχώς τις ειδήσεις για το δραματικό δυστύχημα στο Μέστρε, όπου ένα λεωφορείο έπεσε από την οδογέφυρα και κατέληξε στις σιδηροδρομικές γραμμές. Μια προσευχή για τα θύματα και για όσους αγωνίζονται για τη ζωή τους. » Ακόμα και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, θέλησε να εκφράσει την εγγύτητά του στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος: «Ευχαριστώ την αστυνομία, την πυροσβεστική και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άμεση βοήθεια. Αλληλεγγύη στην πόλη της Βενετίας και στη δημοτική διοίκηση που έχει ήδη κηρύξει πένθος πολιτών».

Ο δήμος της Βενετίας διευκρίνισε ότι «η κυκλοφορία στην Rampa Rizzardi διακόπτεται. Η κυκλοφορία προς την κατεύθυνση του Μέστρε εκτρέπεται προς το Σαν Τζουλιάνο.

dimpenews.com

Back to top button