Διεθνή

Διαρροή απόρρητων εγγράφων για επιδίωξη Ισραήλ: οι νεκροί στη Γάζα να υπερβούν τους 50.000 ώστε οι λοιποί να φύγουν σε Σινά και Ευρώπη. Ισοπέδωση κι ανοικοδόμηση στη συνέχεια της πόλης της Γάζας υπό ισραηλινή κυριαρχία!

Μυστικά έγγραφα της ισραηλινής κυβέρνησης που διέρρευσαν από την ανεξάρτητη ισραηλινή είδηση ​​www.mekomit.co.il: Τελικός στόχος είναι η εκδίωξη 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας στην έρημο του Σινά (Αίγυπτος) Η εγκατάστασή τους σε σκηνές, καταυλισμούς προσφύγων υπό την ευθύνη και τη διαχείριση του ΟΗΕ, της διεθνούς κοινότητας, οποιουδήποτε άλλου εκτός Ισραήλ. Σταδιακή διασπορά των προσφύγων σε αραβικές, ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να βρίσκονται όλοι εκτός Γάζας και Ισραήλ. Για την επιτυχία αυτού του σκοπού απαιτείται συνεχής βομβαρδισμός, αποκλεισμός και αδυναμία κάλυψης ζωτικών αναγκών (νερό, τροφή, ρεύμα, επικοινωνίες, φάρμακα, καύσιμα…) με εντολές εκκένωσης και μετακίνησης προς το Νότο. Το Τελ Αβίβ εκτιμά ότι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς μπορεί να πρέπει να ξεπεράσουν τις 50.000 για να αναγκαστούν οι υπόλοιποι να φύγουν! Εκκαθάριση στη συνέχεια από… «απομεινάρια τρομοκρατών», ανοικοδόμηση και επαναλειτουργία ως… «σύγχρονη πόλη» με καθαρό εβραϊκό πληθυσμό!

Το πλήρες έγγραφο του Υπουργείου Πληροφοριών: Η κατάληψη της Γάζας και η πλήρης μεταφορά των κατοίκων της. Έγγραφο του Υπουργείου Πληροφοριών, το πλήρες περιεχόμενο του οποίου δημοσιεύεται για πρώτη φορά εδώ, προτείνει την αναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας στο Σινά μόνιμα, και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αξιοποιήσει την κίνηση. Το έγγραφο προτείνει επίσης την προώθηση μιας ειδικής εκστρατείας για τους κατοίκους της Γάζας που θα τους “παρακινήσει να συμφωνήσουν με το σχέδιο”.

Το πλήρες έγγραφο του Υπουργείου Πληροφοριών: κατάληψη της Γάζας και ολική μεταφορά κατοίκων της – τοπική συνομιλία
«Η μαζική μετανάστευση πληθυσμού από τις ζώνες μάχης είναι φυσικό και απαραίτητο αποτέλεσμα». Υπουργός Πληροφοριών, Gila Gamliel, 3 Οκτωβρίου 2023 (Φωτογραφία: Haim Goldberg / Flash 90)

Επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Πληροφοριών συνιστά στο σύστημα ασφαλείας να πραγματοποιήσει πλήρη μεταφορά όλων των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας στο Βόρειο Σινά, ως η προτιμώμενη επιλογή μεταξύ των τριών εναλλακτικών που προσφέρει σχετικά με το μέλλον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα τέλος του πολέμου.

Η ύπαρξη του εγγράφου δεν υποδηλώνει απαραίτητα ότι οι συστάσεις του λαμβάνονται υπόψη από το σύστημα ασφαλείας. Παρά το όνομά του, το Υπουργείο Πληροφοριών δεν είναι υπεύθυνο για κανένα όργανο πληροφοριών, αλλά εκπονεί ανεξάρτητα μελέτες και έγγραφα πολιτικής, τα οποία διανέμονται προς εξέταση από την κυβέρνηση και τους φορείς ασφαλείας αλλά δεν είναι δεσμευτικά για αυτούς. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του γραφείου είναι περίπου 25 εκατομμύρια NIS και η επιρροή του θεωρείται σχετικά μικρή.

Το έγγραφο συνιστά στο Ισραήλ να ενεργήσει “για να εκκενώσει τον πληθυσμό της Γάζας στο Σινά” κατά τη διάρκεια του πολέμου: να δημιουργήσει πόλεις σκηνών και νέες πόλεις στο βόρειο Σινά, που θα φιλοξενήσουν τον εκτοπισμένο πληθυσμό και στη συνέχεια “να δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη πολλών χιλιομέτρων εντός της Αιγύπτου και να μην επιτρέψει στον πληθυσμό να επιστρέψει σε δραστηριότητα ή διαμονή κοντά στα ισραηλινά σύνορα». Ταυτόχρονα, χώρες στον κόσμο, και πρωτίστως οι ΗΠΑ, πρέπει να αξιοποιηθούν για να εφαρμόσουν την κίνηση.

Το δεκασέλιδο έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Οκτωβρίου και φέρει το λογότυπο του Υπουργείου Πληροφοριών με επικεφαλής την υπουργό Gila Gamliel του Likud. Αξιωματούχος του Υπουργείου Πληροφοριών επιβεβαίωσε στην «Local Talk» ότι πρόκειται για αυθεντικό έγγραφο, το οποίο διανεμήθηκε στο σύστημα ασφαλείας για λογαριασμό της Διεύθυνσης Πολιτικής του υπουργείου και «δεν έπρεπε να φτάσει στα μέσα ενημέρωσης».

Το έγγραφο συνιστά κατηγορηματικά και ρητά τη μεταφορά αμάχων από τη Γάζα ως το επιθυμητό αποτέλεσμα του πολέμου. Αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε η ύπαρξή του στο «Calcalist» και δημοσιεύεται εδώ ολόκληρο. Το σχέδιο μεταφοράς χωρίζεται σε διάφορες φάσεις: σε πρώτη φάση, ο πληθυσμός στη Γάζα πρέπει να «εκκενωθεί προς τα νότια», ενώ τα πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα επικεντρωθούν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας. Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει η χερσαία είσοδος στη Γάζα, η οποία θα οδηγήσει στην κατάληψη ολόκληρης της λωρίδας, από βορρά προς νότο, και «καθαρισμό των υπόγειων τούνελ από τους μαχητές της Χαμάς».

Εναλλακτικές λύσεις σε μια πολιτική οδηγία..

Ταυτόχρονα με την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας, οι πολίτες της Γάζας θα μετακινηθούν στο αιγυπτιακό έδαφος, θα εγκαταλείψουν τη Λωρίδα και δεν θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν μόνιμα σε αυτήν. «Είναι σημαντικό να αφήσουμε τις λωρίδες κυκλοφορίας προς το νότο να μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να επιτραπεί η εκκένωση του άμαχου πληθυσμού προς τη Ράφα», αναφέρει το έγγραφο.

Σύμφωνα με στέλεχος του Υπουργείου Πληροφοριών, το προσωπικό του υπουργείου στέκεται πίσω από αυτές τις συστάσεις. Η πηγή τόνισε ότι οι μελέτες του υπουργείου «δεν βασίζονται σε στρατιωτικές πληροφορίες» και χρησιμοποιούνται μόνο ως βάση για συζητήσεις στην κυβέρνηση.

Στο έγγραφο, προτείνεται να προωθηθεί μια ειδική εκστρατεία για τους πολίτες στη Γάζα που «θα τους παρακινήσει να συμφωνήσουν με το σχέδιο» και θα τους κάνει να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους. «Τα μηνύματα θα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από την απώλεια της γης, δηλαδή να καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα επιστροφής στα εδάφη που θα καταλάβει το Ισραήλ στο εγγύς μέλλον, είτε είναι αλήθεια είτε όχι. Η εικόνα πρέπει να είναι “Ο Αλλάχ φρόντισε να χάσεις αυτή τη γη εξαιτίας της ηγεσίας της Χαμάς – δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μετακομίσεις σε άλλο μέρος με τη βοήθεια των μουσουλμάνων αδελφών σου”, αναφέρει το έγγραφο.

Επιπλέον, γράφεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να ηγηθεί μιας δημόσιας εκστρατείας που θα προωθήσει το πρόγραμμα μετεγγραφών στον δυτικό κόσμο «με τρόπο που να μην υποκινεί και να αμαυρώνει το Ισραήλ», στην οποία η απέλαση του πληθυσμού από τη Γάζα θα παρουσιάζεται ως μια ανθρωπιστικά αναγκαία κίνηση και θα λάβει την υποστήριξη του κόσμου γιατί θα οδηγήσει σε «λιγότερα θύματα στον άμαχο πληθυσμό σε σύγκριση με τον αναμενόμενο αριθμό απωλειών».

Απέλαση των Παλαιστινίων από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας προς τα νότια.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αξιοποιήσουν την κίνηση έτσι ώστε να ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο να δεχθεί τους κατοίκους της Γάζας και να αξιοποιήσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και ιδιαίτερα την Ελλάδα, την Ισπανία και τον Καναδά, για να βοηθήσουν στην απορρόφηση και την εγκατάσταση Το υπουργείο Πληροφοριών είπε ότι το έγγραφο δεν διανεμήθηκε μέσω του υπουργείου σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά μόνο στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ινστιτούτο Meshgav, ένα δεξιό ερευνητικό ινστιτούτο με επικεφαλής τον Meir Ben Shabat, στενό συνεργάτη του Νετανιάχου και του πρώην επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης, δημοσίευσε ένα έγγραφο θέσης που παρομοίως ζητούσε την αναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού της Γάζας σε Σινά Το ινστιτούτο διέγραψε πρόσφατα τη δημοσίευση από το Twitter αφού προκάλεσε έντονες διεθνείς αντιδράσεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι η διαγραμμένη μελέτη γράφτηκε από τον Amir Weitman, ακτιβιστή στο Likud, και σύμφωνα με στοιχεία, επίσης συνεργάτη του υπουργού Gila Gamaliel στο Υπουργείο Πληροφοριών. Ο Γουάιτμαν πήρε πρόσφατα συνέντευξη από το μέλος της Κνεσέτ, Άριελ Κέλνερ από το Λικούντ, ο οποίος του είπε ότι «η λύση που προτείνετε, η μεταφορά του πληθυσμού στην Αίγυπτο, είναι μια λογική και αναγκαία λύση».

Και αυτή δεν είναι η μόνη σύνδεση μεταξύ του Λικούντ, του Υπουργείου Πληροφοριών και του δεξιού ερευνητικού ινστιτούτου: πριν από περίπου ένα μήνα, το Υπουργείο Πληροφοριών δεσμεύτηκε να μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο σέκελ από τον προϋπολογισμό του στο “Ινστιτούτο Meshgav”. ώστε να

dimpenews.com

Back to top button