breaking newsΔιεθνή

Εκτός ελέγχου τα πράγματα στη Συρία: Οι Τούρκοι χτύπησαν αμερικανικές εγκαταστάσεις πετρελαίου (βίντεο)

Η Τουρκία εξαπέλυσε σαρωτικές αεροπορικές επιδρομές με drones και F-16 εναντίον των ελεγχόμενων από τις ΗΠΑ εγκαταστάσεων παραγωγής πετρελαίου στη ΒΑ Συρία. Η κίνηση στρέφεται 100% εναντίον των ΗΠΑ με στόχο να στερήσει έσοδα και υποδομές και να τους οδηγήσει στην έξοδο από την χώρα.

Σε μια μέρα, τα drones και τα μαχητικά της Τουρκίας έπληξαν 52 στόχους στη ΒΑ Συρία αφήνοντας δεκάδες θύματα και προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Νωρίτερα, η Τουρκία προειδοποίησε ότι δεν θα υποκύψει σε απειλές μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία

Ο πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τζιχαντιστών ανταρτών και των Κούρδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία μετατρέπεται σε έναν άμεσο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Δύσης επιβεβαιώνοντας την ρήση του Ε.Μακρόν πως “το ΝΑΤΟ στην τωρινή του μορφή είναι εγκεφαλικά νεκρό”

Προηγουμένως, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι όλες οι υποδομές και οι ενεργειακές εγκαταστάσεις του PKK και του YPG στη Συρία και το Ιράκ αποτελούν πλέον νόμιμους στόχους.

Η Τουρκία βομβαρδίζει τις ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου!

Η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη βόρεια Συρία.

Πετρελαιοπηγές, αποθήκες, εγκαταστάσεις διύλισης, bunker, καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η Τουρκία έπληξε μια εγκατάσταση πετρελαίου στο Qardahol, τον σταθμό Al-Qaws βόρεια της Al-Jawadiya και τον πετρελαϊκό σταθμό Saida στην περιοχή Al-Qahtaniya.

Χτες, μια αεροπορική επίθεση σε εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου σε εδάφη των Κούρδων όπου η Ουάσιγκτον αντλεί παράνομα συριακό πετρέλαιο, οδήγησε στην κατάρριψη ενός τουρκικού drone Anka-S λιγότερο από 500 μέτρα από τις θέσεις των αμερικανικών στρατευμάτων.

Ήταν η πρώτη φορά που τα αμερικανικά στρατεύματα κατέρριψαν ένα drone που ανήκε σε σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία «εξουδετέρωσε» 26 Κaούρδους αντάρτες στη βόρεια Συρία στη διάρκεια της νύκτας, σε αντίποινα για μια επίθεση με ρουκέτες εναντίον τουρκικής βάσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας σήμερα, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση μία εβδομάδα μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

Εντωμεταξύ οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν στις συγκεκριμένες επιθετικές επιχειρήσεις, την στιγμή που ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, με αφορμή την κατάρριψη οπλισμένου τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου ANKA-S από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16, καθώς το τουρκικό UAV επιχειρούσε σε περιοχή όπου ήταν ανεπτυγμένες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η επίθεση με ρουκέτες εναντίον της στρατιωτικής βάσης, την οποία εξαπέλυσε η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), προκάλεσε χθες το βράδυ τον θάνατο ενός Τούρκου αξιωματικού της αστυνομίας και τον τραυματισμό επτά αξιωματικών και στρατιωτών στην περιοχή Νταμπίκ της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε ότι η Άγκυρα διεξήγαγε ξεχωριστά αεροπορικές επιδρομές και εξουδετέρωσε 30 στόχους ανταρτών σε άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, περιλαμβανομένης μιας πετρελαιοπηγής, αποθηκών όπλων και πυρομαχικών όπως και καταφυγίων.

Μάλιστα δημοσίευσαν πλάνα από μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που αναπτύχθηκαν το βράδυ για να πραγματοποιήσουν τα εν λόγω αεροπορικά πλήγματα.

karditsastakra

Back to top button