Διεθνή

Η Γάζα δεν είναι παρά η αρχή. Είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου

”Χτυπάμε τους εχθρούς μας με μια δύναμη άνευ προηγουμένου κι αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή…” δήλωσε ο Νετανιάχου. Μόνο που δεν είπε όλη την αλήθεια. Η Γάζα δεν είναι παρά η αρχή. Είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου

Τα 100 αεροσκάφη των ΗΠΑ που αναπτύσσονται στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο και ο στόλος των ΗΠΑ και της Βρετανίας θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία του Ισραήλ εάν η Χεζμπολάχ και οι σιιτικές πολιτοφυλακές επιτεθούν στο Ισραήλ κατά τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού κατά της Γάζας. Η επιχείρηση θα επεκταθεί στη Συρία, το Ιράκ και αλλού εάν η σύγκρουση γίνει περιφερειακή.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower αναχώρησε από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια, πλήρως φορτωμένο, για τη Μεσόγειο.

To Iσραήλ δηλώνει έτοιμο για εισβολή στη Γάζα ίσως κι απόψε τα μεσάνυχτα με επιχείρηση μεγάλης κλίμακας από θαλάσσης αέρος ξηράς.. αλλά η Γάζα δεν είναι παρά η αρχή ενός μεγάλου πολέμου καθώς θίγονται από μια τέτοια εξέλιξη άμεσα τα στρατηγικά συμφέροντα κι άλλων χωρών της περιοχής…

Το Ισραηλινό Πολεμικό Συμβούλιο συνεδριάζει τώρα και αναμένεται να δώσει την εντολή για χερσαία επίθεση απόψε.
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προεδρεύει της συνόδου του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας στη βάση Kirya στο Τελ Αβίβ.Πολλή κίνηση κοντά στα σύνορα της Γάζας. Το βουητό των drones από πάνω.

dimpenews.com

Back to top button