breaking newsΔιεθνή

Ισραήλ: Έκτακτη οδηγία – Εξοπλίζονται οι πολίτες με πυροβόλα όπλα

Οδηγία του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ προβλέπει τον εξοπλισμό όλων των πολιτών, με πυροβόλα όπλα, με διαδικασίες-εξπρές, μέσα σε μια εβδομάδα από την αίτησή τους.

Η μόνη προϋπόθεση είναι οι πολίτες που θα κάνουν αίτηση να μην έχουν ποινικό μητρώο ή συγκεκριμένο ιατρικό ιστορικό.

Λόγω της εκτάκτου ανάγκης, όσοι ισραηλινοί πολίτες κατέχουν άδεια οπλοφορίας, θα μπορούν να διαθέτουν 100 σφαίρες, ενώ μέχρι τώρα το όριο ήταν 50.

Μαρτυρία από την Γάζα: «Περιμένουμε να συμβούν τα χειρότερα»

Αναγκασμένοι να ζουν μέσα στην κόλαση του πολέμου είναι οι κάτοικοι στη Λώριδα της Γάζας, όπου συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές με τις οποίες το Ισραήλ απαντά στην εισβολή της Χαμάς στα εδάφη του.

Κι ενώ αναμένεται να υπάρξει και χερσαία επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, εντείνεται το κλίμα τρόμου και αβεβαιότητας στους αμάχους που βλέπουν την αιματοχυσία να μην έχει τέλος.

Η κατάσταση είναι δραματική, σύμφωνα με όσα περιγράφει και κάτοικος της Γάζας, ο Ομάρ Σ. : «Όλοι είμαστε τρομαγμένοι, υπάρχει πολλή μεγάλη κλιμάκωση».

Την ίδια στιγμή όπως λέει, κανείς πλην ελαχίστων δεν κυκλοφορεί στους δρόμους ενώ συνέχεια ακούγονται ήχοι από βομβαρδισμούς. «Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία στους δρόμους, πολλοί λίγοι υπάρχουν έξω. Συνέχεια ακούμε ήχους από βόμβες, ενώ τις τελευταίες ώρες έχουν καταστραφεί πολλά κτήρια», αναφέρει ο ίδιος.

Χαρακτηρικά ο κ. Ομάρ αναφέρει ότι δεν ήταν εύκολο να εγκαταλείψει το σπίτι του με αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά εγκλωβιστεί στη Γάζα. «Είμαστε εγκλωβισμένοι στα σπίτια μας. Εγώ και να έφευγα δεν έχω που να πάω. Δεν γίνεται να μετακινηθούμε ούτε στο Ισραήλ, ούτε στον Λίβανο, ούτε στην Ιορδανία»

Μάλιστα, τονίζει ότι ακόμα δεν έχουν έρθει τα χειρότερα τα οποία και ίδιος φοβάται ότι δεν θα είναι δυνατό να αποφευχθούν: «Ήδη υπάρχουν πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα. Θα έχουμε και έλλειψη τροφίμων, θα υπάρχουν και προβλήματα υγείας και όσο ο πόλεμος συνεχίζεται νομίζω ότι δεν θα γλιτώσουμε από αυτή την κατάσταση. Όλοι οι άνθρωποι περιμένουν να συμβούν τα χειρότερα».

Μια μικρή ανακούφιση για τον ίδιο, είναι όπως μας λέει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την ασφάλεια της οικογένεια τους καθώς οι δύο του γιοι ζουν στο εξωτερικό. «Μιλάμε συνέχεια στο τηλέφωνο γιατί ανησυχούν», λέει.

Τέλος, ο κ. Ομάρ εξέφρασε και την αγάπη του για την Ελλάδα την οποία όπως είπε έχει επισκεφτεί αρκετές φορές.

Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Σε απρόβλεπτο πόλεμο, που μπορεί να αποβεί ολοκληρωτικός σύμφωνα με τις πιο εφιαλτικές εκτιμήσεις, εξελίσσεται η σύγκρουση των Ισραηλινών με τους μαχητές της Χαμάς που εισέβαλλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι νεκροί από την ισραηλινή πλευρά ξεπερνούν τους 600, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, ενώ περισσότεροι είναι από την παλαιστινιακή πλευρά.

Σε χάρτη που δημοσίευσε η σελίδα War Mapper στο X, καταγράφονται τα σημεία που μαίνονται οι σημαντικότερες μάχες μεταξύ της Χαμάς και του στρατού του Ισραήλ. Συγκεκριμένα οι συγκρούσεις μαίνονται,κυρίως στο Kfar Aza, το Be’eri και το Magen.

Άμαχοι απομακρύνονται από την Λωρίδα της Γάζας με κάθε μέσο, την ίδια ώρα που οι αεροπορικές επιδρομές έχουν ξεκινήσει, ενώ αναμένεται η χερσαία επιχείρηση με κάθε οπλικό μέσο που διαθέτει ο ισραηλινός στρατός.

The post Ισραήλ: Έκτακτη οδηγία – Εξοπλίζονται οι πολίτες με πυροβόλα όπλα first appeared on PrimeNews.

Back to top button