Διεθνή

Καταιγισμός προσφυγών στο Συνταγματικό Δικαστήριο Βελγίου από Ισλαμικούς θεσμούς, Ενώσεις προς ακύρωση του προγράμματος σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία Evras.

Ισλαμικοί θεσμοί στο Βέλγιο επιτίθενται στο πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης Evras ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου
Έχουν καταθέσει αρκετές προσφυγές για ακύρωση, αναφέρουν σε δελτίο τύπου.

Ένας διαδηλωτής κρατά ένα πλακάτ γραμμένο στα γαλλικά, που γράφει “Οι γονείς του Σχολείου 1 θυμωμένοι με τον Evras”, κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στο διάταγμα Evras (“L’education a la vie relationnelle,affective et sexuelle η εκπαίδευση στη συναισθηματική και σεξουαλική ζωή”) που καθιερώνει σχολικές δραστηριότητες για σχεσιακή, συναισθηματική και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στις Βρυξέλλες, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Το μάθημα Evras, υποτίθεται υποχρεωτικό από το 2012, δεν τέθηκε πάντα συστηματικά σε εφαρμογή λόγω έλλειψης μέσων.( σσ στην πραγματικότητα γιατί δεν θεωρούσαν ότι ήταν ώριμες οι κοινωνικές συνθήκες για να το περάσουν) Το Υπουργείο Παιδείας του Βελγίου παρουσιάζει το μάθημα ως δύο ώρες κινουμένων σχεδίων από πιστοποιημένους εκπαιδευτές για παιδιά 11-12 και 15-16, εξηγώντας θέματα όπως η εφηβεία και ο σεξισμός.
Πολλές μουσουλμάνες μητέρες συμμετείχαν το Σάββατο στις Βρυξέλλες στην τελευταία διαδήλωση ενάντια στις δραστηριότητες του Evras στο σχολείο.

Το πρόγραμμα Evras «απολύτως δεν στοχεύει στη πρώιμη σεξουαλοποίηση των μαθητών νωρίς», επέμεινε για άλλη μια φορά η CSC-εκπαίδευση. Ωστόσο κάθε σεξουαλική αγωγή στο σχολείο στην πράξη υπηρετεί ακριβώς αυτό την πρόωρη σεξουαλοποίηση των παιδιών.

Σε μια έξαρση των επεισοδίων τις τελευταίες εβδομάδες 8 σχολεία κάηκαν στο Βέλγιο από αγανακτισμένους γονείς κυρίως στη Wallonia. la libre 2/10/23

dimpenews.com

Back to top button