Διεθνή

Μπήκαν με μίνι χερσαία επιδρομή οι Ισραηλινοί στη Γάζα και βγήκαν άρον άρον……

Μπήκαν με μίνι χερσαία επιδρομή οι Ισραηλινοί στη Γάζα και βγήκαν άρον άρον……

Μίνι χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσαν ότι έκαναν οι Ισραηλινοί και ότι το βαλαν στα πόδια και σαν κυνηγημένοι ξαναβγήκαν και όπου φύγει φύγει..Στράβωσε η δουλειά. Στο μεταξύ τα μηνύματα έρχονται από παντού το στράτευμα είναι απρόθυμο για εισβολή γιατί ξέρει τι το περιμένει. Και η κοινή γνώμη δυσανασχτεί. Οι στρατοκράτες θέλουν όμως να πάρουν το αίμα τους πίσω και να σώσουν τα κεφάλια τους για την ώρα του απολογισμού που δεν θ΄αργήσει. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι το πεζικό του πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας», σε στόχους της Γάζας υποστηριζόμενη από «μαχητικά και drones». Στη συνέχεια, οι στρατιώτες έφυγαν από το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να αναφέρουν τραυματισμούς, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Εκτός από αυτή την εισβολή, ο στρατός είπε ότι είχε βομβαρδίσει τοποθεσίες της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας»..

Ο ισραηλινός στρατός κατοχής ισχυρίστηκε, το πρωί της Παρασκευής, ότι οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν επιδρομή στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, προτού φύγουν χωρίς να «έχουν απώλειες».
Ο εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε σε tweet στην πλατφόρμα (Χ) ότι δυνάμεις πεζικού, τεθωρακισμένων και μηχανικών που ανήκουν στην «36η Μεραρχία», συνοδευόμενες από drones και μαχητικά ελικόπτερα, διείσδυσαν τις τελευταίες 24 ώρες στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
“Στο πλαίσιο της εισβολής, στρατιωτικά αεροσκάφη και πυροβολικό εξαπέλυσαν επιδρομές σε στόχους της Χαμάς στη συνοικία Shujaiya και σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι δυνάμεις του στρατού κατοχής ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν σε δεκάδες στόχους της Παλαιστινιακής αντίστασης, μεταξύ των οποίων πλατφόρμες για την εκτόξευση αντιαρματικών πυραύλων, αρχηγείο επιχειρησιακής διοίκησης, καθώς και μαχητές αντίστασης που συνδέονται με το κίνημα της Χαμάς.
«Οι δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή χωρίς να υπάρξουν θύματα στις τάξεις τους»
Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που ο κατοχικός στρατός ανακοινώνει την εισβολή των δυνάμεών του σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως ισχυρίστηκε χθες το πρωί, Πέμπτη, ότι είχε διεισδύσει το προηγούμενο βράδυ στη Λωρίδα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας..

dimpenews.com

Back to top button