Διεθνή

Οι SDF με τη συνέργεια των Αμερικάνων απήγαγαν 30 γυναίκες από τα περίχωρα της Deir Ezzor στη Συρία. Το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι τη Συρία!

Με τη συνενοχή των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής, η αυτονομιστική πολιτοφυλακή «SDF» απήγαγε σήμερα περισσότερες από 30 γυναίκες από διάφορες τοποθεσίες στα προάστια του Deir Ezzor/ Δούρα Ευρωπός μεταδίδει το πρακτορείο SANA. Τοπικές πηγές σημείωσαν στο SANA ότι η πολιτοφυλακή «FDS», υποστηριζόμενη από τον Αμερικανό κατακτητή, είχε στήσει ένα σημείο ελέγχου στο δρόμο που οδηγεί στον Ευφράτη στην τοποθεσία al-Chuhail, σταμάτησε τα αυτοκίνητα που περνούσαν και απήγαγαν 30 γυναίκες από κατοίκους. πολλών τοποθεσιών στα προάστια του κυβερνείου, οδηγώντας αυτές σε άγνωστο προορισμό.

Το Ισραήλ και οι Αμερικανοί χορηγοί του βομβάρδισαν θέσεις ραντάρ του Συριακού Αραβικού Στρατού κοντά στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στη βορειοανατολική Συρία τραυματίζοντας δύο αξιωματικούς της SAA.

Ένας εκπρόσωπος του συριακού στρατού είπε σε δήλωση που μεταδόθηκε από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA:

«Στις 23:50 περίπου το απόγευμα σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση σε ορισμένες από τις θέσεις των ενόπλων μας δυνάμεων στην περιοχή της πόλης Ντέιρ Εζόρ».

Ο συριακός στρατιωτικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο στρατιωτών και ορισμένες υλικές απώλειες».

Σύριοι στρατιωτικοί αναλυτές εξήγησαν ότι η ισραηλινή επίθεση διεξήχθη μέσω του χώρου του προτεκτοράτου του Ηνωμένου Βασιλείου της Ιορδανίας και στη συνέχεια τα ισραηλινά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν έναν εναέριο διάδρομο που τους παρείχε ο αμερικανικός στρατός καταλαμβάνοντας παράνομα τη νοτιοανατολική συριακή περιοχή της ερήμου Al Tanf στη Συροϊορδανική – Συνοριακή διασταύρωση του Ιράκ.

Το Ισραήλ βοηθά άμεσα τους SDF στο Deir Ezzor και τις ΗΠΑ στη στρατηγική πόλη Al Bukamal
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στην περιοχή της Deir Ezzor στη Συρία, με στόχο θέσεις που ανήκουν στον συριακό στρατό και τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες.
«Στις 23.50 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας, 2 Οκτωβρίου 2023, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση σε ορισμένες από τις θέσεις των ενόπλων δυνάμεών μας στην περιοχή της πόλης Deir Ezzor».
Τοπικές πηγές στο Deir Ezzor ανέφεραν ότι υπήρξαν επιθέσεις με πυραύλους «άγνωστης πηγής» σε θέσεις δυνάμεων που συνδέονται με τον συριακό στρατό στη συνοικία Χαραμπές στα περίχωρα της πόλης.
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι επιθέσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή της πόλης Al-Hari, κοντά στην πόλη Al-Bukamal, σε μια προσπάθεια του Ισραήλ να βοηθήσει την Αμερική με την αεροπορία της να κλείσει τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ!
Ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι η επίθεση στο Ντέιρ Εζόρ είχε στόχο σημεία ραντάρ που ανήκουν στην Ταξιαρχία Ηλεκτρονικής Ασφάλισης του συριακού στρατού στο Jabal Harabesh.

dimpenews.com

Back to top button