breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στις ΗΠΑ θα μολύνουν σύντομα το βόειο κρέας, το χοιρινό και τις γαρίδες με εμβόλιο mRNA.

Στις ΗΠΑ θα μολύνουν σύντομα το βόειο κρέας, το χοιρινό και τις γαρίδες με εμβόλιο mRNA.

Οι Αμερικανοί θα μπορούν σύντομα να προσθέσουν τις γαρίδες στη λίστα των προϊόντων κρέατος υψηλού κινδύνου που θα διολισθήσουν στην ολοένα και πιο τοξική προμήθεια τροφίμων των Ηνωμένων Πολιτειών, χάρη σε μια ισραηλινή εταιρεία που μόλις συγκέντρωσε 8,25 εκατομμύρια δολάρια από μια ομάδα επιχειρηματικών κεφαλαίων που θα χορηγεί από του στόματος, RNA -βασισμένα στα «εμβόλια» Covid που μπορεί να είναι καταστροφικά για την τροφική αλυσίδα της θαλάσσιας ζωής.

Δεδομένου ότι οι γαρίδες τροφοδοτούν άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, θα προσλαμβάνουν αυτές τις χημικές ουσίες RNA μέσω του μυϊκού ιστού ή του κρέατος αυτών των ζώων. Μόλις η ViAqua, όπως αυτοαποκαλείται η ισραηλινή επιχείρηση, φέρει το προϊόν εμβολίου που βασίζεται σε RNA στη ζωή των ωκεανών όπως έχει προγραμματιστεί, ο κόσμος θα έχει ένα ακόμα λιγότερο ασφαλές περιβάλλον για κατανάλωση κρέατος.

Σύμφωνα με αναφορές, το εμβόλιο με βάση το RNA της ViAqua, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη, χρησιμοποιεί παρεμβολή ριβονουκλεϊκού οξέος (RNAi) για να χειριστεί το γενετικό προφίλ των γαρίδων, μετατρέποντας ουσιαστικά τα θαλάσσια πλάσματα σε ζωντανούς γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ).

«Το RNAi είναι μια βιολογική διαδικασία όπου τα μόρια RNA και χρησιμοποιούνται για την αναστολή της μετάφρασης γονιδίων εξουδετερώνοντας στοχευμένα μόρια mRNA», αναφέρει η Epoch Health σχετικά με την τεχνολογία Frankenfood.

Οι επιστήμονες της ViAqua σχεδιάζουν να χορηγήσουν το δηλητήριο RNAi από τα τρόφιμα που καταναλώνουν οι γαρίδες. Ένα ειδικά επικαλυμμένο συμπλήρωμα τροφής σχεδιασμένο για να αντιστέκεται στον ιό του συνδρόμου της λευκής κηλίδας (WSSV) – θα προστεθεί στη διατροφή των εκτρεφόμενων γαρίδων σε μια προσπάθεια να ανακόψει την απώλεια γαρίδων αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Όπως μας λένε το 15 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής γαρίδας χάνεται κάθε χρόνο από τη νόσο WSSV, κάτι που η ViAqua λέει ότι θέλει να σταματήσει με την βλαβερή για τον άνθρωπο προσθήκη mRNA των γαρίδων με φάρμακα RNAi.

Γνωστό και ως «νανοεμβόλιο», το φάρμακο RNAi της ViAqua υποτίθεται ότι βρέθηκε σε μια μελέτη «απόδειξη» του 2022 ότι είναι 80 τοις εκατό αποτελεσματικό έναντι του WSSV in vivo (σε ζωντανούς οργανισμούς). Ταυτόχρονα, η μελέτη δεν αξιολόγησε τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της δημιουργίας των γαρίδων – φυσικά και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του τι θα γίνει με τους ανθρώπους που τις τρώνε.

Στον καπιταλισμό δεν γίνονται τέτοιου είδους μελέτες που να αφορούν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, ούτε καν μεσοπρόθεσμες.

«Η από του στόματος παράδοση RNAi της υδατοκαλλιέργειας λόγω της αδυναμίας εμβολιασμού τόσων γαρίδων μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος της διαχείρισης της νόσου βελτιώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα», ανακοίνωσε ο Shai Ufaz, Διευθύνων Σύμβουλος της ViAqua.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε αυτή την τεχνολογία στην αγορά για να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη για προσιτές λύσεις ασθενειών στην υδατοκαλλιέργεια». Η πρώτη μεταλλαγμένη γαρίδα από τη ViAqua αναμένεται να παραχθεί το 2024.

Υπάρχει ανησυχία του κόσμου αν προϊόντα με mRNA κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με το εάν η χορήγηση του αγγελιοφόρου RNA (mRNA) θα χορηγείται σε ζώα με βάση το κρέας. Οι εταιρίες φυσικά λένε ότι το πλήρως εμβολιασμένο κρέας είναι εξίσου ασφαλές με το φυσικό κρέας, αλλά τι λέει η επιστήμη;

Στις 31 Ιανουαρίου 2022, το MIT News δημοσίευσε ένα άρθρο που αποκαλύπτει ότι τα εμβόλια RNA «παρέχουν θεραπείες» για γαστρεντερικές παθήσεις κατευθείαν μέσω του στομάχου και των εντέρων. Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα διανέμονται στο σώμα και στο μυϊκού ιστού.

Δεδομένου ότι οι παγκοσμιοποιητές βλέπουν το ευρύ κοινό ως ανθρώπινα βοοειδή, είναι λογικό να ανησυχούν οι άνθρωποι με τις τεχνολογίες mRNA που έχουν σχεδιαστεί για ζώα, όπως αναπτύχθηκαν για την ανθρώπινη «αγέλη» στο πλαίσιο της Operation Warp Speed​​.

Γύρω στο 2014 ή το 2015, το USDA εξέδωσε άδεια υπό όρους στη Merck Animal Health για να αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις ενέσεις mRNA σε χοίρους. Το αστείο είναι πως και αυτό έγινε με υπό όρους άδεια παρόμοια με το καθεστώς Εξουσιοδότησης Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUC) που εξέδωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τα εμβόλια κατά του Covid.

«Ακριβώς όπως και με το εμβόλιο mRNA COVID-19, δεν χορηγήθηκε ποτέ πλήρης άδεια, αλλά η υπό όρους άδεια παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα», έγραψε ο Malone. «Είναι μια στρατηγική για την παράκαμψη της διαδικασίας αδειοδότησης ώστε να αποφεύγουν τις ευθύνες;», αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια έχουμε την Pfizer, το υγειονομικό τμήμα της οποίας είναι γνωστό ως Zoetis. Η Zoetis κρατά τις δραστηριότητές της για την ανάπτυξη εμβολίων για ζώα, επομένως πολύ λίγα είναι γνωστά για το τι έχει κάνει αυτή η εταιρεία τον τελευταίο καιρό.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για να εμβολιάσουν με mRNA την άγρια ζωή και αυτά βρίσκονται υπό κατασκευή. Φαίνεται ότι το σχέδιο είναι να λάβει mRNA κάθε ζωντανό ον πάνω στη γη, το οποίο γνωρίζουμε ήδη ότι αλλάζει τον φυσικό γενετικό κώδικα. Προφανώς δεν είναι αρκετά ευχαριστημένοι με όσα έκαναν στην ανθρωπότητα και τώρα έχουν βάλει στο στόχαστρο και τα ζώα.

anazitiseis.

Back to top button