Διεθνή

Συνάντηση Άσαντ και ΥΠΕΞ Ιράν. ΥΠΕΞ του Ιράν: Η αντίσταση έχει όλα τα πιθανά σενάρια και είναι πλήρως προετοιμασμένη με υψηλό ηθικό. Άσαντ: υποστήριξη στον λαό της Παλαιστίνης κατά της Κατοχής.

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν μιλώντας από τη Δαμασκό: Η αντίσταση έχει θέσει όλα τα πιθανά σενάρια και είναι πλήρως προετοιμασμένη και έχει υψηλό ηθικό. Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας: Το «Ισραήλ» επιδιώκει να επεκτείνει το εύρος της επιθετικότητάς του για να συμπεριλάβει χώρες της περιοχής και το θεωρούμε υπεύθυνο για αυτό

Κατά τη συνάντησή του με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian και τη συνοδευτική αντιπροσωπεία του ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στον παλαιστινιακό λαό και τον νόμιμο αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή για να αποκτήσει τα δικαιώματά του που έχουν κλαπεί εδώ και περισσότερες από 7 δεκαετίες, τονίζοντας τον κίνδυνο και την αιματοχυσία που προκύπτει απ΄ ό,τι κάνει ο στρατός κατοχής βομβαρδίζοντας αμάχους στην τη Λωρίδα της Γάζας. Η Γάζα και ο εκτοπισμός επιβάλει την ανάγκη να ενωθούν όλοι για να σταματήσουν τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού χρησιμοποιώντας διεθνώς απαγορευμένα όπλα.
Ο Πρόεδρος Αλ Άσαντ θεώρησε ότι τα εγκλήματα και οι σφαγές που διαπράττονται σήμερα από την κατοχική οντότητα κατά των Παλαιστινίων είναι μια προσπάθεια πίεσης στον παλαιστινιακό λαό να εγκαταλείψει τα νόμιμα δικαιώματά του, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη άρνηση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να ιδρύσει ανεξάρτητο κράτος και να ζήσει με αξιοπρέπεια και ελευθερία είναι ο κύριος λόγος για αυτό που βλέπουμε. Τα παλαιστινιακά εδάφη σήμερα, και η περιοχή δεν θα δουν σταθερότητα εάν η Σιωνιστική οντότητα και οι δυτικές χώρες συνεχίσουν αυτήν την άρνηση και προσπαθήσουν να συσκοτίσουν αυτήν την ιστορική και ανθρωπιστική αλήθεια, και ότι η σιωνιστική οντότητα πρέπει να εφαρμόσει διεθνή ψηφίσματα σχετικά με την απόσυρση από τα κατεχόμενα.
Ο Πρόεδρος Al-Assad και ο Abdullahian συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και την επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη και τόνισαν την υποστήριξή τους στα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.
Από την πλευρά του, ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της εντατικοποίησης των διεθνών προσπαθειών για να σταματήσουν τα εγκλήματα που διαπράττει η σιωνιστική οντότητα κατά του παλαιστινιακού λαού.

dimpenews.com

Back to top button