Διεθνή

Το Πεντάγωνο διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι 5.000 Γιάνκηδες συμμετείχαν στην ανεπιτυχή εισβολή στη Γάζα. Παλαιστινιακές πηγές επιμένουν: 10.000 Αμερικανοί πολεμούν στο πλευρό των Ισραηλινών.

Οι ΗΠΑ αρνούνται ότι έχουν αναπτύξει 5000 στρατιώτες που λαμβάνουν μέρος στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης. Οι παλαιστινιακές πηγές ισχυρίζονται ότι είναι πάνω από 10.000 στρατιώτες των ΗΠΑ πολεμούν στο πλευρό του Ισραήλ.

Το Ιρανικό πρακτορείο Tasnim μίλησε για συμμετοχή 5.000 Αμερικανών στρατιωτών στην αποτυχημένη ισραηλινή επιχείρηση εισβολής στη Γάζα προχθές το βράδυ.

Οι πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας από δημοσιογράφους του Tasnim αναφέρουν ότι περίπου 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση χερσαίας εισόδου του Ισραήλ στη Γάζα προχθές το βράδυ.
Αντίδραση του Πενταγώνου στις πληροφορίες της Tasnim για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στον πόλεμο της Γάζας

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) διέψευσε δημοσιεύματα του πρακτορείου ειδήσεων Tasnim σχετικά με τη συμμετοχή και την παρουσία του αμερικανικού στρατού στην ανεπιτυχή χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων “Tass”, που δημοσιεύτηκε στη ρωσόφωνη ιστοσελίδα αυτού του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ένας από τους εκπρόσωπους του Πενταγώνου είπε σε απάντηση στο δημοσίευμα Tasnim ότι “αυτή η αναφορά δεν είναι αλήθεια. «Καμία αμερικανική δύναμη δεν εμπλέκεται σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα».

dimpenews.com

Back to top button