Διεθνή

Ὡς οὖν Ισραήλ καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαρρύνας την Παλαιστίνη…!

Ὡς οὖν Ισραήλ καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαρρύνας την Παλαιστίνη…

στο χριστιανισμό δεν υπάρχουν νεκρές ζώνες ουδέτερες ζώνες no man’s land…

εκ δεξιών και εξ ευωνύμων

στον πόλεμο οι στρατιωτικοί άγιοι παίρνουν θέση..διαλέγουν στρατόπεδο συμμετέχουν στις μάχες αποδεδειγμένα. δεν θα τους ξηλώσουμε τώρα τα γαλόνια επειδή δηλώνουμε συμμετοχικά αμέτοχοι δεν θα τους αποστρατεύσουμε δεν θα κάνουμε έναν Αη Δημήτρη ”υπέρμαχον της οικουμένης” κι έναν Αη Γιώργη προστάτη της Παλαιστίνης απόστρατους επειδή βολεύει τις αποπυρηνοποιημένες συνειδήσεις μας.

Ένας Δαβίδ κατέβαλε έναν Γολιάθ αυτή είναι η ιστορία του Αη Δημήτρη ένας Νέστορας αουτσάιντερ επιβλήθηκε στο αδιαφειλονίκτο φαβορί της τότε υπερδύναμης. Τον έπαιξε ουσιαστικά και εκτός έδρας. Η εξέδρα ήταν σίγουρα με το μεγάλο όνομα όπως πάντα παίζει στα σίγουρα. Το κοινό ήταν ευθυγραμμισμένο με την κατάσταση, ο κομφορμισμός η μεγαλύτερη απειλή για τις κοινωνίες οι συμβιβασμένοι οι εκάστοτε συνεργάτες και της πιο απάνθρωπης εξουσίας όπως ήταν και τότε και τώρα η δυτικορωμαική .. Οι χριστιανοί ως μειονότητα δεν είχαν ρεύμα και πέραση.. Ήταν απόντες από το ιπποδρόμιο..

Σε τούτο τ΄αλωνάκι που λέει και ο ποιητής διαδραματίστηκε για μια ακόμη φορά η μάχη των αιώνιων αντιπάλων της υπερδύναμης κι ενός μικρού λαού

”Tα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι” το ιπποδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπου ο Νέστορας μπήκε αποφασισμένος να νικήσει ή να θυσιασθεί γιατί αυτό ήταν το τίμημα των μονομάχων.

Είχε όμως κόουτς άσσο. Είχε πνευματικό μάνατζερ άπαικτο … που του ενέπνευσε τη νίκη που τον έστεψε νικητή πριν καν κατέλθει στο στάδιο… Είχε πνευματικό με διάκριση σχέδιο και τακτική. Δεν είπε άστο δεν μας αφορά, δεν ήταν φοβικός χριστιανός κι ας τα σκίαζε όλα η φοβέρα κι ας τα πλάκωνε η σκλαβιά… Τον έριξε στα βαθιά…. δεν τον άφησε να καεί στον πάγκο της ”ασφαλούς” άσκησης στο προθερμαντήριο…

Είχε στρατηγό στον πάγκο που έδωσε στρατιωτική λύση. Όρισε τον εχθρό και τον έριξε σαν σαΐτα πάνω του. Το είδωλο έπεσε το ίνδαλμα έπεσε η ενσάρκωση της ανωτερότητας των εθνικών καταβαραθρώθηκε.. Το γόητρο και το κύρος της υπερδύναμης είχε τρωθεί.

Ο Χριστός μάτωσε επί του πεδίου….. ο χριστιανισμός που κινείται μόνο στην πνευματική σφαίρα σαν δορυφόρος που έχασε την επαφή με την πραγματικότητα είναι μανιχαικός δυαλισμός και πλατωνισμός εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών είναι αντιδραστικό κατεστημένο, ελιτίστικος και σνομπαρία στον πόνο των άσημων φτωχών λαών ταυτίζεται με την pax romana της εποχής την pax americana.

dimpenews.com

Back to top button