Διεθνή

Βουλευτής και Πρόεδρος Φλαμανδόφωνης Βουλής Βρυξελλών συγκρίνει τη Γενοκτονία Παλαιστινίων με Ολοκαύτωμα/Shoah. Kαι αποτιμά: η επίθεση της Χαμάς της 7/10 είναι «μια μικρή απάντηση» στα 75 χρόνια ισραηλινής πολιτικής! Χρησιμοποιούμε σχεδόν τις ίδιες μεθόδους όπως στο Άουσβιτς απλά πιο εξελιγμένες! ΒΙΝΤΕΟ

Βουλευτής και Πρόεδρος Φλαμανδόφωνης Βουλής Βρυξελλών ο Fouad Ahidar συγκρίνει τη Γενοκτονία Παλαιστινίων με Ολοκαύτωμα/Shoah. Kαι αποτιμά: η επίθεση της Χαμάς της 7/10 είναι «μια μικρή απάντηση» στα 75 χρόνια ισραηλινής πολιτικής! Χρησιμοποιούμε σχεδόν τις ίδιες μεθόδους όπως στο Άουσβιτς απλά πιο εξελιγμένες.»

Ο βουλευτής των Βρυξελλών Fouad Ahidar (Vooruit) εκτίμησε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης ότι η επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου είναι «μια μικρή απάντηση» στα 75 χρόνια ισραηλινής πολιτικής.

”Αυτές οι εικόνες μας θυμίζουν ένα μόνο πράγμα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι οι άνθρωποι έχουν κοντή μνήμη. Η σφαγή δεν σταμάτησε ποτέ. Ο πόλεμος ουσιαστικά δεν σταμάτησε ποτέ. Και . αυτοί (το Ισραήλ) ουσιαστικά έκαναν τα πάντα για να εξαλείψουν/ εκριζώσουν αυτόν τον παλαιστινιακό πληθυσμό και το κάνουν εδώ και 75 χρόνια. Επομένως ενέσπειραν το μίσος, τη σφαγή και την απογοήτευση εδώ και 75 χρόνια. Και σήμερα εκεί υπάρχει μια μικρή απάντηση που δόθηκε από μέρους της Χαμάς. Δυστυχώς ο κόσμος εστιάζει μόνο σε αυτό το κομμάτι. Ο κόσμος σφαγιάζεται στην Γάζα και δεν είδα να συγκινούνται τ΄άτομα ” . «Η χρήση βίας δεν πρέπει ποτέ να ελαχιστοποιηθεί», αντέδρασε την Τετάρτη ο συμπρόεδρος του κόμματος Ans Persoons. To Vooruit φροντίζει να «αποστασιοποιείται» από τα σχόλια του βουλευτή του.

Ο βουλευτής των Βρυξελλών Φουάντ Αχιντάρ (Vooruit) είναι επίσης πρόεδρος του φλαμανδόφωνου κοινοβουλίου των Βρυξελλών της Commission communautaire flamande (VGC). Από αυτήν την Τετάρτη, είναι επίσης ο συγγραφέας σχολίων για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, τα οποία δεν παρέλειψαν να τραβήξουν την προσοχή του διαδικτύου. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Κυριακή 5/11/23, ο ολλανδόφωνος σοσιαλιστής δίνει συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης Zinneke Tv. Δημοσιογράφος στο πλατό είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του Molenbeek Hassan Rahali, ο οποίος πέρασε αρκετά χρόνια με το Vooruit. Χωρίς να αναφέρει τη λέξη, ο Fouad Ahidar συγκρίνει, στη συνέντευξη, την τρέχουσα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα με τη Shoah/Ολοκαύτωμα: «Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να δει ότι πρόκειται για ανθρώπινη γενοκτονία. Και μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, εγώ που πήγα στο Άουσβιτς, στην Πολωνία, για να δω τι είναι γενοκτονία. Βλέπω σήμερα ότι χρησιμοποιούμε πρακτικά τις ίδιες μεθόδους. Απλά με εξελιγμένα μέσα για να σφαγιάσεις πληθυσμούς κατά χιλιάδες»

Το κόμμα του Vooruit φροντίζει να αποστασιοποιείται από τα σχόλια του βουλευτή του. lalibre/lesoir 8/11/2023

dimpenews.com

Back to top button