Διεθνή

Γάζα: Ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες βομβάρδισε ο ισραηλινός στρατός – Στόχος βλημάτων και άμαχοι που εκκένωναν προς νότο!

Γάζα: Άγνωστός παραμένει -μέχρι στιγμής- ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τη νέα αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέα εκατόμβη θυμάτων.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρό του μια πομπή ασθενοφόρων που αναχωρούσαν από το νοσοκομείο μεταφέροντας τραυματίες με προορισμό νοσοκομεία στην Αίγυπτο, με το κανάλι Al-Aqsa TV που πρόσκειται στη Χαμάς, να μεταδίδει, επικαλούμενο το τοπικό Υπουργείο Υγείας, πως δεκάδες είναι οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Al-Shifa», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ Αλ Κούντρα, προσθέτοντας πως «στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός στρατός έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου».

Η Hamas από την πλευρά της λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από Ισραηλινό πύραυλο. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Hamas βρίσκεται κάτω από το εν λόγω νοσοκομείο.

Πολλά νοσοκομεία της Γάζας έχουν επίσης αναγκαστεί να κλείσουν ή βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης λόγω βομβαρδισμών ή έλλειψης καυσίμων.

Την ίδια ώρα, με τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας χερσαίων επιχειρήσεων και αεροπορικών βομβαρδισμών, ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει πως «περικύκλωσε» την πόλη της Γάζας.

Η Hamas από την πλευρά της προειδοποιεί ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «κατάρα» για το Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται η βία στα σύνορα με το Λίβανο.

Σήμερα 3/11 ο ηγέτης της Hezbollah μίλησε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου και επαίνεσε την επίθεση της Hamas πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Στην περιοχή βρίσκεται ξανά ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, με αποστολή να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες της σύγκρουσης στους αμάχους, αλλά από την πλευρά του ο Netanyahu δηλώνει ανένδοτος για μια κατάπαυση πυρός, αν δεν απελευθερωθούν πρώτα οι όμηροι που κρατεί η Hamas.

Άμαχοι σκοτώθηκαν «σαν σκυλιά» στην παραλιακή λεωφόρο

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι μια ισραηλινή επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιους που είχαν αφήσει τα σπίτια τους στις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, με σκοπό να βρουν κταφύγιο στο νότο.

Μάρτυρες ανάφεραν ότι στόχος της επίθεσης ήταν η παραλιακή λεωφόρος της Γάζας, Αλ Ρασίντ, μέσω της οποίας ο ισραηλινός στρατός είχε παροτρύνει τους πολίτες να ταξιδέψουν νότια.

«Η κατοχή διέπραξε μια νέα σφαγή εναντίον εκτοπισμένων αμάχων και σκότωσε 14 πολίτες, παιδιά και γυναίκες», δήλωσε σχετικά ο Ασράφ αλ-Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου.

PrimeNews.

Back to top button