breaking newsΕλλάδα

Γιατί δώσαμε πράσινο φως στα Σκόπια και “χαστούκι” στην Αλβανία μπλοκάροντας έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ

Η Αθήνα έχει διαχωρίσει την θέση της ανάμεσα σε Σκόπια και Αλβανία για την ΕΕ-Οι Σκοπιανοί παραβιάζουν συστηματικά την συμφωνία αυτή με ένα σωρό παραβιάσεις για τις οποίες δεν κουνήθηκε φύλλο από το 2019

Μεγάλη έκταση στα αλβανικά ΜΜΕ πήρε η ελληνική θέση, με την οποία Αθήνα δεν συναίνεσε σε επιστολή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, κάνοντας πράξη τις απειλές της χώρα μας.

Η αλβανική εφημερίδα SOT.COM.AL, αναφέρει ότι με αφορμή την υπόθεση Μπελέρι η Ελλάδα έδωσε «χαστούκι» στην Αλβανία και στον Ράμα προσωπικά για την στάση του.

“Λόγω του ζητήματος «Μπελερί», η γειτονική χώρα έχει θέσει το πρώτο εμπόδιο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Η Αθήνα έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει την ένταξη της Αλβανίας λόγω της υπόθεσης του εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρι.

Ως πρώτο βήμα, η Ελλάδα αρνήθηκε να υπογράψει κοινή επιστολή των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την Αλβανία με αφορμή το άνοιγμα των πρώτων κεφαλαίων των διαπραγματεύσεων.

Τα Σκόπια αντίθετα έλαβαν το πράσινο φως για τις διαπραγματεύσεις με άνοιγμα των πρώτων κεφαλαίων, αφού έχει συμφωνήσει και η Βουλγαρία.

Η Αθήνα έχει διαχωρίσει την θέση της ανάμεσα σε Σκόπια και Αλβανία για την ΕΕ.

Ουσιαστική κλιμάκωση της σκληρής στάσης έναντι των Τιράνων λόγω της συνεχιζόμενης παραβίασης των δικαιωμάτων του φυλακισμένου δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρι, αντιπροσωπεύει η απόφαση της Ελλάδος να μην συναινέσει σε κοινή επιστολή των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Γιατί όμως όχι στην Αλβανία και ναι στα Σκόπια που παραβιάζουν την επαίσχυντη συνθήκη των Πρεσπών;

Η 25η Ιανουαρίου 2019 θα μείνει στην Ιστορία ως αποφράδα ημέρα. Η Ελλάδα ακρωτηριάστηκε, πολιτισμικά.

Οι Σκοπιανοί παραβιάζουν συστηματικά την συμφωνία αυτή με ένα σωρό παραβιάσεις για τις οποίες δεν κουνήθηκε φύλλο από το 2019:   

1. Χρήση του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων.

2. Εθνική και Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη στα Σκόπια. Παντού χρήση μόνο των όρων «Μακεδονία» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

3. 303) Άγαλμα του Φιλίππου στη πόλη του Μοναστηρίου. Μετονομάστηκε σε άγαλμα του “Ιδρυτή της Ηράκλειας” (αρχαίο όνομα της πόλης) ωστόσο καμία αναφορά στην ελληνικότητα του ιδρυτή της και της πόλης της αρχαίας Ηράκλειας.

4. Η πρέσβειρα των Σκοπίων στην Αυστραλία απένειμε τα κύπελα στο τουρνουά ποδοσφαίρου MASO 2023 που διοργανώνουν σωματεία της Σκοπιανής διασποράς στη χώρα αυτή. Έγινε χρήση του Ήλιου της Βεργίνας παντού.
5. Ο πρόεδρος των Σκοπίων σε ομιλία του στις 6 Φεβρουαρίου 2023, αναφερόμενος στους καταστρεπτικούς σεισμούς στη Τουρκία αναφέρθηκε στη κυβέρνηση της χώρας του ως «Μακεδονική κυβέρνηση» αντί του προβλεπόμενου από τη Συμφωνία των Πρεσπών στο άρθρο 1, παρ. 3ζ, «Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας».

6. Στις 4-2-2023 σε εκδήλωση των Σκοπιανών στον Καναδά για την 150η επέτειο της γέννησης του Βούλγαρου Γκότσε Ντέλτσεφ, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων (Macedonian Academy of Sciences and Arts – MANU) Λιούπτσο Κότζαρεφ (Ljupcho Kocarev) δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μπροστά από τον Ήλιο της Βεργίνας και έναν τεράστιο χάρτη της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας”.

7.Ημερίδα με θέμα «προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στη «Μακεδονία»». Η Συνομοσπονδία ελεύθερων συνδικάτων «Μακεδονίας» (KCC) σε συνεργασία με το Κέντρο Αλληλεγγύης από τις ΗΠΑ και την «μακεδονική» Ένωση Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία.

8.«Μακεδονική» Ένωση για την προστασία των δικαιωμάτων στην εργασία. Συνεργατικό Κέντρο στην «Μακεδονία». Φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και πολλά άλλα.

Όχι μόνο έπεισαν “κότσο” την τότε ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι Σκοπιανοί με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά με νέο νόμο, δεν αναγνωρίζουν τους Έλληνες Βλάχους ως μειονότητα μας που ζει στην περιοχή εδώ και τόσα χρόνια, αλλά σκέτο ως ” βλάχική μειονότητα” ανοίγοντας την όρεξη άλλων χωρών( Ρουμανία) να θέσουν αργότερα θέμα “Βλάχων”.

Οι ερασιτεχνισμοί και αποδοχή ανιστόρητων όρων στην συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά, είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας 1000 % τα επόμενα χρόνια.

Ο ελληνισμός βάλλεται από παντού και οφείλουμε να βγούμε και να δράσουμε αποφασιστικά, αφού ξεσκονίσουμε καλά την ιστορία μας, με την οποία μπορούμε να κατακτήσουμε τους πάντες.

PrimeNews.

Back to top button