breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιατί οι παγκοσμιοποιητές αποκαλούν την «κλιματική αλλαγή» ως «κρίση δημόσιας υγείας»;

Η απάντηση έχει να κάνει με τη νέα «Συνθήκη για την πανδημία» του ΠΟΥ και τα κλιματικά lockdown που έρχονται και μαντέψτε ποιος ήταν πάλι εκείνος που προώθησε πρώτος αυτή την ιδέα…

Κλιματική αλλαγή: Η παγκόσμια ελίτ σχεδιάζει να εισαγάγει μια σχεδόν μόνιμη “παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, αναβαπτίζοντας την κλιματική αλλαγή σε “κρίση δημόσιας υγείας” που είναι “χειρότερη από τoν Covid”. Αυτό δεν είναι είδηση. Αλλά η συνεχιζόμενη εκστρατεία επιταχύνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

της Kit Knightly

Έχω γράψει πολλά γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια – δείτε εδώ και εδώ και εδώ. Ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μόλις ξεκίνησε το Covid και έκτοτε εξελίσσεται σταθερά, με ορισμένες αναφορές να αποκαλούν την κλιματική αλλαγή «χειρότερη από το covid».

Αλλά αν συνεχίσουν να μιλάνε γι’ αυτό, θα συνεχίσω να γράφω. Και ελπίζω ότι η ευαισθητοποίηση θα εξαπλωθεί.

Τέλος πάντων, υπάρχει μια νέα ώθηση στο μέτωπο “κλίμα = κρίση δημόσιας υγείας”. Ξεκίνησε, όπως τόσα πολλά πράγματα, με τον Bill Gates, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στο MSNBC στα τέλη Σεπτεμβρίου:

“Πρέπει να τα βάλουμε όλα μαζί, δεν είναι μόνο το κλίμα εδώ και η υγεία εδώ, τα δύο αλληλεπιδρούν.”

Έκτοτε, οι εφημερίδες γράφουν πολύ συχνά “η κλιματική αλλαγή είναι μια κρίση δημόσιας υγείας”, πιθανότατα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής COP28 του ΟΗΕ αργότερα φέτος.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Gate, αυτό που κάποτε ήταν μια αργή προπαγάνδα έχει μετατραπεί σε αγώνα δρόμου για τη γραμμή του τερματισμού, με αυτή τη φράση να επαναλαμβάνεται σε άρθρα σε όλο τον κόσμο ως πυρετώδης κατήχηση.

Ήταν ένα κύριο άρθρο στην έκδοση Οκτωβρίου του the British Medical Journal που έβαλε μπρος, ισχυριζόμενο ότι μιλάει για πάνω από 200 ιατρικά περιοδικά, δηλώνει ότι είναι…

“Ώρα να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κλίματος και της φύσης ως μια αδιαίρετη παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία”

Όλοι, από τον Guardian μέχρι το CBC και το Weather Channel, πήραν αυτή την μπάλα και την έτρεξαν.

Άλλα δημοσιεύματα γίνονται πιο συγκεκριμένα, αλλά το μήνυμα είναι το ίδιο. Η κλιματική αλλαγή κάνει κακό στην υγεία των γυναικών, των παιδιών, των φτωχών, των Κενυατών, των εργατών και… καταλαβαίνετε.

Και αυτά είναι όλα από τις τελευταίες μόνο ημέρες.

Δεν είναι μόνο ο Τύπος, αλλά και οι κυβερνήσεις και οι ΜΚΟ. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “One Earth” ανέφερε, πριν από δύο ημέρες:

“Γιατί η κλιματική αλλαγή είναι ζήτημα δημόσιας υγείας”

Και πάλι, βασισμένο εξ ολοκλήρου σε αυτή την επιστολή προς το BMJ. Οι “υπέρμαχοι του κλίματος” του ΟΗΕ είναι φυσικά παντού, μαζί με τη “Συμμαχία Υγείας για την Κλιματική Αλλαγή” του Ηνωμένου Βασιλείου, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Τόσο ο Ερυθρός Σταυρός όσο και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δημοσίευσαν (ή επικαιροποίησαν) άρθρα στην ιστοσελίδα τους τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιώντας παραλλαγές της φράσης: “Η κλιματική κρίση είναι κρίση υγείας”.

Τοπικοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας από τόσο μακρινές περιοχές όπως η Δυτική Αυστραλία και το Αρκάνσας είναι απασχολημένοι με το να “συζητούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία”

Είναι ενδεικτικό ότι το λήμμα της Βικιπαίδειας για τις “επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ανθρώπινη υγεία” έχει δεχθεί περισσότερες επεξεργασίες τις τελευταίες 3 εβδομάδες από ό,τι τους προηγούμενους 3 μήνες μαζί.

Σε όλα αυτά, φυσικά, προΐσταται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στις 12 Οκτωβρίου ο ΠΟΥ ενημέρωσε το ενημερωτικό δελτίο του για την κλιματική αλλαγή, κάνοντάς το πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη έκδοση και συμπεριλαμβάνοντας μερικούς νέους ισχυρισμούς που είναι πολύ σημαντικοί:

Τα στοιχεία του ΠΟΥ δείχνουν ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ασφαλές πόσιμο νερό και 600 εκατομμύρια υποφέρουν από τροφιμογενείς ασθένειες ετησίως, με τα παιδιά κάτω των 5 ετών να φέρουν το 30% των θανάτων από τροφιμογενείς ασθένειες. Οι κλιματικές πιέσεις αυξάνουν τους κινδύνους υδατογενών και τροφιμογενών ασθενειών. Το 2020, 770 εκατομμύρια άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν την πείνα, κυρίως στην Αφρική και την Ασία. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διαθεσιμότητα, την ποιότητα και την ποικιλομορφία των τροφίμων, επιδεινώνοντας τις επισιτιστικές και διατροφικές κρίσεις.

Οι μεταβολές της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων ενισχύουν την εξάπλωση των ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές. Χωρίς προληπτικές δράσεις, οι θάνατοι από τέτοιες ασθένειες, που σήμερα ξεπερνούν τις 700.000 ετησίως, ενδέχεται να αυξηθούν. Η κλιματική αλλαγή προκαλεί τόσο άμεσα προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος και μετατραυματικό στρες, όσο και μακροπρόθεσμες διαταραχές λόγω παραγόντων όπως η μετατόπιση και η διαταραχή της κοινωνικής συνοχής.

Συνδέουν την “κλιματική αλλαγή” με όποιον υποσιτίζεται, έχει εντερικά παράσιτα ή μολυσμένο πόσιμο νερό. Καθώς και με όποιον πεθαίνει από ζέστη, κρύο, πυρκαγιά ή πλημμύρα. Ακόμα και σε διαταραχές της ψυχικής υγείας.

Έχουμε ήδη δει την πρώτη “διάγνωση της κλιματικής αλλαγής” στον κόσμο. Με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί τόσο ευρέως, θα δούμε κι άλλες σε χρόνο μηδέν.

Ακριβώς όπως ένας “θάνατος από Covid” ήταν οποιοσδήποτε πέθανε “από οποιαδήποτε αιτία μετά από θετικό τεστ για Covid”, χρησιμοποιούν λεκτικές ακροβασίες που μπορεί να επαναπροσδιορίσει σχεδόν οποιαδήποτε ασθένεια ή ατύχημα ως “ζήτημα υγείας που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή”.

Πριν από δύο ημέρες, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και την υγεία και πρόεδρος της COP28 συνυπογράφει ένα άρθρο γνώμης για την Telegraph, με τίτλο:

“Η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία μας – η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ένα συγκλονιστικό τίμημα αν δεν δράσουμε

Ο διευθυντής του ΠΟΥ επανέλαβε τον ισχυρισμό σχεδόν λέξη προς λέξη στο Twitter:

Την ίδια στιγμή, η “Συνθήκη για την Πανδημία” περνάει επιμελώς το δρόμο της μέσα από το γραφειοκρατικό λαβύρινθο, με σκοπό να γίνει νόμος κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος περίπου.

Έχουμε γράψει και γι’ αυτό πολλά.

Σκεφτείτε ότι ο ΠΟΥ είναι ο μόνος οργανισμός στη Γη που έχει την εξουσία να κηρύξει μια “πανδημία”.

Σκεφτείτε ότι ο επίσημος όρος δεν είναι “πανδημία”, αλλά ” Έκτακτη Ανάγκη Δημόσιας Υγείας Διεθνούς Ανησυχίας”.

Σκεφτείτε ότι “έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος” δεν σημαίνει απαραίτητα ασθένεια.

Θα μπορούσε να σημαίνει, και εδώ απλά λέω, ω, δεν ξέρω – ίσως… κλιματική αλλαγή;

Σκεφτείτε, τέλος, ότι μια ρήτρα στην προτεινόμενη “Συνθήκη για την Πανδημία” θα εξουσιοδοτούσε τον ΠΟΥ να κηρύξει μια ΕΑΔΥΔΑ με βάση την “αρχή της προφύλαξης” [η υπογράμμιση δική μου]:

“Οι μελλοντικές κυρήξεις ΕΑΔΥΔΑ από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ θα πρέπει να βασίζονται στην αρχή της προφύλαξης, όπου αυτό δικαιολογείται.

Ουσιαστικά, μόλις τεθεί σε ισχύ η νέα νομοθεσία, το σχέδιο γράφεται από μόνο του:

  • Θέστε σε ισχύ νέους νόμους που επιτρέπουν παγκόσμια “μέτρα έκτακτης ανάγκης” σε περίπτωση μελλοντικής “έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας”
  • Κηρύσσει την κλιματική αλλαγή ως επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας, ή ίσως ως “δυνητική επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας”.
  • Ενεργοποίιεί μέτρα έκτακτης ανάγκης – όπως τα lockdown του κλίματος – μέχρι να “διορθωθεί” η κλιματική αλλαγή

Βλέπετε το τελικό παιχνίδι εδώ; Είναι τόσο απλό.

Α, και δεν θα μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε, επειδή η “άρνηση του κλίματος” θα είναι παράνομη. Τουλάχιστον, αν επιφανείς ακτιβιστές του κλίματος όπως αυτή εδώ, κάνουν ό,τι θέλουν.

Αυτό είναι μόνο ένας ψίθυρος στο παρασκήνιο αυτή τη στιγμή, αλλά θα γίνει πιο δυνατός μετά την COP28, απλά περιμένετε.

Μέχρι τότε, όπως είπα, είμαι κολλημένη εδώ και γράφω για πάντα.

primenews.

Back to top button