Διεθνή

Διχασμός στο στρατόπεδο του Ισραήλ. Διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου με σύνθημα «Ο Μπίμπι είναι δολοφόνος». Εμφυλιακό διασπαστικό κλίμα στην κοινωνία και στο Πολεμικό Συμβούλιο! ΒΙΝΤΕΟ

Παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος θεωρούνταν πάντα ως ένας από τους μοχλούς που δημιουργεί συνοχή σε μια κοινωνία στη σιωνιστική κοινωνία, η συνέχιση του πολέμου της Γάζας και η καθημερινή αύξηση των θυμάτων του σιωνιστικού καθεστώτος έχει γίνει πηγή διχασμού σε αυτό το καθεστώς. .
Εβραϊκά ΜΜΕ ανέφεραν ότι απόψε μια μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από την κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και ζήτησαν την άμεση παραίτησή του..ταραχές.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται με διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του Νετανιάχου και ζητούν την επιστροφή των ομήρων

Κάποιοι φωνάζουν «Ο Μπίμπι είναι δολοφόνος»

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και τόνισαν ότι το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο τους γύρισε την πλάτη και τους άφησε μόνους, ενώ αρκετοί υποστηρικτές του Λικούντ ήρθαν στον χώρο της διαδήλωσης και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές.
Από την άλλη πλευρά, εδώ και αρκετές ημέρες, οι διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου έχουν γίνει πιο διαδεδομένες στην οδό του Τελ Αβίβ και οι αντίπαλοι και οι υποστηρικτές του Νετανιάχου έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη διπολικότητα στη δομή αυτού του καθεστώτος, η οποία έχει επεκταθεί και στον στρατό αυτού του καθεστώτος.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Ma’ariv, ανέφεραν λεκτικές συγκρούσεις και θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των μελών του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του χερσαίου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, και από αυτή την άποψη, οι πολέμιοι των πολιτικών του Νετανιάχου ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή του, ενώ σε αυτό προστέθηκε και η πίεση της αντιπολίτευσης και των οικογενειών των Σιωνιστών αιχμαλώτων.

Στη συνέχεια της έκθεσής του, το Maariv υπονοεί τη δημιουργία διάσπασης στον ισραηλινό στρατό και πρόσθεσε ότι αυτή η διάσπαση, που ξεκίνησε κατά την περίοδο των διαδηλώσεων κατά των δικαστικών αλλαγών, συνεχίστηκε στη σκιά του πολέμου του Ισραήλ. Οι αποτυχίες σε αυτόν τον πόλεμο έχουν αυξήσει το εύρος αυτών των διαφωνιών.
Το Μααρίβ παραδέχτηκε σε αυτό το πλαίσιο ότι η απόφαση του Νετανιάχου να πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας και σφοδρή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας δεν έχει κερδίσει τίποτα άλλο για το Ισραήλ, εκτός από την επέκταση των φατριών εντός της ισραηλινής κοινωνίας και των τάξεων του στρατού, ιδίως αφού η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί με το ήμισυ της δύναμης της σήμερα και 4 διοικητές και περισσότεροι από 250 στρατιώτες έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους από την έναρξη του πολέμου.
Το Channel 13 του Σιωνιστικού καθεστώτος, αναφερόμενο στην επιχείρηση καταιγίδας Al-Aqsa, την περιέγραψε ως την αιτία για την αύξηση του χάσματος μεταξύ των Σιωνιστών και πρόσθεσε ότι σήμερα αυτό το χάσμα έχει φτάσει στο επίπεδο της ανώτερης ηγεσίας και το σύμβολο του είναι οι διαφορές μεταξύ των Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολέμου

Κρεματόριο νεκρών Ισραηλινών στρατιωτών . οι απώλειες μεγαλώνουν και η πίεση στο Νετανιάχου επίσης

dimpenews.com

Back to top button