Διεθνή

Εσχατολογικός πόλεμος ή σύγκρουση εσχατολογιών; mondialisation: όσο η ισραηλινή πολιτική γίνεται ξεκάθαρα «προφητική», η ισλαμική διάθεση γίνεται με τη σειρά της εσχατολογική. Στην τελική φάση εσχατολογικής του τρέλας, το Ισραήλ θα είναι πιο απρόβλεπτο και πιο επικίνδυνο από ποτέ για όλη την ανθρωπότητα.

Εσχατολογικός πόλεμος ή σύγκρουση εσχατολογιών; mondialisation: όσο η ισραηλινή πολιτική γίνεται ξεκάθαρα «προφητική», η ισλαμική διάθεση γίνεται με τη σειρά της εσχατολογική. Στην τελική φάση εσχατολογικής του τρέλας, το Ισραήλ θα είναι πιο απρόβλεπτο και πιο επικίνδυνο από ποτέ για όλη την ανθρωπότητα.

άρθρο από το mondialisation (αποσπάσματα) :

Η εσχατολογική ζέση που διαποτίζει την παλαιστινιακή κρίση φτάνει σε εξαιρετικά ύψη. Οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο αφήνουν τις μάσκες τους και αποκαλύπτουν άθελά τους τη βιβλική διάσταση της σύγκρουσης.

Τα πολιτικά πρόσωπα συνεχίζουν να διανθίζουν τις διακηρύξεις τους με βιβλικές αναφορές και αλληγορίες. Ο πρώτος από αυτούς είναι ο Νετανιάχου, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει μια ολόκληρη σειρά βιβλικών προφητειών για να σφυρίξει το κάλεσμα και την προειδοποίηση και να επιφέρει τον λαό του σε εσχατολογική φρενίτιδα.

Όχι μόνο επικαλείται την προφητεία του Ησαΐα, αλλά παρουσιάζει τη σύγκρουση του «φωτός» εναντίον του «σκότους» και του καλού εναντίον του κακού, απεικονίζοντας τους Παλαιστίνιους ως παιδιά του σκότους που πρέπει να νικηθούν από τους Εκλεκτούς:

Αυτή είναι η προφητεία του Ησαΐα για την οποία φαίνεται να μιλάει:

«Δεν θα ακούμε πια για βία στη χώρα σας, ούτε για καταστροφές ή καταστροφές εντός των συνόρων σας.

θα πεις τους τοίχους σου Γεια σου,

και τις πόρτες σου, Έπαινος.

Ησαΐας 60:18 ESV »

Στη συνέχεια, όμως, πιο αμφιλεγόμενο, επικαλέστηκε τον Αμαλήκ τον θανάσιμο εχθρό των Εβραίων στη Βίβλο:

Όπως το έθεσε ένας σχολιαστής:

«Ο Νετανιάχου συνεχίζει να αναφέρεται σε βιβλικές προφητείες κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου του:

«Πρέπει να θυμάστε τι σας έκανε ο Αμαλήκ», λέει η Αγία Γραφή μας, «και θυμόμαστε και πολεμάμε. Οι ήρωές μας που πολεμούν στη Γάζα συνεχίζουν μια δυναστεία ηρώων που εκτείνεται πίσω από 3.000 χρόνια ιστορίας – από τον Τζόσουα μέχρι τους ήρωες του 1948, από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών μέχρι τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ και κάθε άλλο πόλεμο».

«Τα λόγια για τον Αμαλήκ προέρχονται από το πρώτο βιβλίο του Σαμουήλ: «Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Θυμήθηκα τι έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, πώς του εναντιώθηκε στην Έξοδο του από την Αίγυπτο» (15:2). Ο Κύριος διατάζει τον βασιλιά Σαούλ να καταστρέψει τον εχθρό και όλο το λαό του: «Τώρα πήγαινε να συντρίψεις τον Αμαλήκ και να καταστρέψεις όλα όσα έχει. Μην τον ευχαριστείς. αλλά θανατώστε τον άντρα και τη γυναίκα. από νέους μέχρι μωρά. από βοδινό μέχρι πρόβειο κρέας? από την καμήλα στον γάιδαρο» (15:3).

«Ο Νετανιάχου θεωρεί τον εαυτό του νέο Μεσσία που έχει το θείο δικαίωμα να εξοντώσει όλους τους εχθρούς του εκλεκτού λαού… Ένας μανιακός της γενοκτονίας. »

Πολλοί Άραβες παρατηρητές, όπως ο Muhammad Shehaba, επισημαίνουν τον απειλητικό τόνο των λόγων του.

Ή αυτό το άλλο:

«Η αντίδραση του Ισραήλ έφτασε επιτέλους στο αποκορύφωμά της, ένα θρησκευτικό εθνοκράτος με έναν πολεμικό, μεσσιανικό ηγέτη, αποφασισμένο να εκκαθαρίσει το γκέτο της Γάζας:

«…αυτή είναι μια δοκιμασία για όλη την ανθρωπότητα, είναι ένας αγώνας μεταξύ των δυνάμεων του κακού… και του άξονα της ελευθερίας και της προόδου. Είμαστε οι άνθρωποι του φωτός, αυτοί είναι οι άνθρωποι του σκότους και το φως πρέπει να θριαμβεύσει πάνω στο σκοτάδι. Ο ρόλος μου τώρα είναι να οδηγήσω όλους τους Ισραηλινούς στη συντριπτική νίκη… Θα εκπληρώσουμε την προφητεία του Ησαΐα… μαζί θα νικήσουμε.

«Η προφητεία του Ησαΐα, στην οποία αναφέρεται ο Νετανιάχου, είναι μια προφητεία που υπόσχεται στο Ισραήλ νίκη επί των εχθρών του. Χρησιμοποιείται συχνά από τους Ισραηλινούς για να δικαιολογήσουν την κυριαρχία τους στους Παλαιστίνιους. »

Δεν πρέπει πραγματικά να εκπλαγούμε.

Άλλωστε, το Ισραήλ είναι ένα από τα μόνα κράτη στον κόσμο που ιδρύθηκε σχεδόν αποκλειστικά πάνω στο «βιβλικό δίκαιο», πράγμα που σημαίνει ότι είναι φυσικό ότι μεγάλο μέρος της πολιτικής του –είτε καλή είτε κακή– έχει τις ρίζες της στη βιβλική ιστορία.

Επομένως, δεν είναι το απλό γεγονός της επίκλησης της Βίβλου που είναι ανησυχητικό, αλλά μάλλον το γεγονός ότι ο Νετανιάχου φαίνεται να θεωρεί τον εαυτό του ως μεσσιανική φιγούρα που οδηγεί το έθνος του προς μια εσχατολογική εκπλήρωση, ένα είδος Τελευταία Κρίση ή Αρπαγή(1) . Και γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο όταν ένα έθνος υπό την ηγεσία ενός αυτοαποκαλούμενου μεσσία των εσχάτων καιρών παρασύρει τον υπόλοιπο κόσμο υπνοβατώντας στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και ποιοι είναι αυτοί οι υπνοβάτες με άδεια μάτια; Οι πιο εξέχουσες προσωπικότητες στη Δύση, ιδιαίτερα οι Αμερικανοί ευαγγελιστές, και μερικές φορές μερικές εκπληκτικές φιγούρες. Για παράδειγμα, πολλοί σοκαρίστηκαν βλέποντας τον Ινδουιστή Vivek Ramaswamy να παίζει τον συκοφαντικό παπαγάλο υιοθετώντας το βιβλικό αξίωμα των «Εκλεκτών» και του «θεϊκού έθνους».

Οι υποστηρικτές του εξοργίστηκαν βαθιά από τον πολεμικό τόνο της τελευταίας ομιλίας του.

Αυτό είναι που κάνει τους ανθρώπους να αναρωτιούνται γιατί τα στελέχη του κατεστημένου καταλήγουν πάντα να γίνονται πλαστελίνη στα χέρια του Ισραήλ.

Δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, ότι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, πέρασε επίσης αμέσως στο χριστιανοσιωνιστικό καθεστώς.

Γεγονός είναι ότι η πολιτική ελίτ της Αμερικής αποτελείται από σκληροπυρηνικούς Σιωνιστές επειδή πολλοί από αυτούς προέρχονται από το νότιο βαπτιστικό και ευαγγελικό στρώμα της Καθολικής Εκκλησίας που κηρύττει την αφοσίωση στο Ισραήλ, γιατί έτσι κατανοούν το βιβλικό μήνυμα.

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Lee Fang πρωτοστάτησε στην κάλυψη αυτής της πτυχής της τρέχουσας κρίσης. Παίρνει συνεντεύξεις από μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ένα από τα οποία δηλώνει ευθαρσώς ότι παίρνει τη βιβλική γραφή για το Ισραήλ «κυριολεκτικά»: «Αυτοί που ευλογούν το Ισραήλ θα ευλογηθούν και οι ίδιοι».

Ο Fang τονίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πιστεύουν στην Αρπαγή/Ravissement όπου θα διεξαχθεί μια τελική μάχη «Αρμαγεδδών» στην Ιερουσαλήμ, πριν από τη δεύτερη έλευση του Χριστού.

(η Αρπαγή της Εκκλησίας είναι μια αμιγώς εσχατολογική αρχή στην Ευαγγελική/Προτεσταντική θεολογία, κυρίως την Αμερικάνικη, που περιγράφει ένα γεγονός της Συντέλειας όπου οι εν ζωή χριστιανοί θα αρπαχθούν στα σύννεφα την ίδια στιγμή που οι νεκροί ανασταίνονται προς συνάντηση του Χριστού στον αέρα)

Ο Lee Fang έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Televangelists(2) Invoke Holy War to Call for Arms for Israel and Strikes on Iran», από το οποίο φαίνεται ότι ο πάστορας John Hagee, μαζί με διπλωμάτες και νομοθέτες Ισραηλινούς, ανέφερε την προφητεία των εσχάτων για να ζητήσει στρατιωτική υποστήριξη για τα πλήγματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ στο Ιράν.

Ο Fang επισημαίνει ότι «ο Ισραηλινός πρεσβευτής του ΟΗΕ Gilad Erdan και άλλοι Ισραηλινοί διπλωμάτες ταξίδεψαν στο Τέξας για να πραγματοποιήσουν μια συγκέντρωση προσευχής της Χριστιανικής Δεξιάς με τον πάστορα John Hagee, [ο οποίος] αναφέρει τον προφήτη Ησαΐα –αναφορικά με τους έσχατους καιρούς– και καλεί τους ευαγγελικούς να πιέσουν η κυβέρνηση των ΗΠΑ να στηρίξει το Ισραήλ σε έναν θρησκευτικό πόλεμο».

Στο Τέξας, ο πάστορας John Hagee των Χριστιανοί Ενωμένοι για το Ισραήλ βασίστηκε σε προφητείες των εσχάτων για να καλέσει ανοιχτά για πόλεμο εναντίον του Ιράν.

Ο Lee Fang προσθέτει:

«Για πολλούς από αυτούς τους ευαγγελικούς Χριστιανούς, η σύγχρονη ίδρυση του Ισραήλ σηματοδότησε την αρχή της εκπλήρωσης αυτής της προφητείας, η οποία, πιστεύουν, δηλώνει ότι οι Εβραίοι πρέπει να ελέγχουν την Ιερουσαλήμ πριν από έναν πόλεμο μεταξύ των κακών αυτοκρατοριών «Γωγ και Μαγώγ». Τηλε-ευαγγελιστές όπως ο Hagee έχουν πει ότι διάφορα αραβικά έθνη, καθώς και η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν, αντιστοιχούν σε αυτούς τους βιβλικούς εχθρούς του Ισραήλ. Ο Hagee πιστεύει ότι ένας πόλεμος είναι απαραίτητος για να εκπληρωθεί η προφητεία.

«Σύμφωνα με αυτή την πεποίθηση, οι έσχατοι καιροί τελειώνουν με την αρπαγή των πιστών Χριστιανών στον ουρανό και την επιστροφή του Χριστού για να σκοτώσει ή να προσηλυτίσει απίστους, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων, πριν κυβερνήσει τον κόσμο κατά την τελευταία εποχή της «ανθρωπότητας».

Είναι προφανές ότι μεγάλο μέρος της αμερικανικής πολιτικής ελίτ και της διανόησης θεωρεί ότι το Ισραήλ βρίσκεται στο επίκεντρο του πολυαναμενόμενου κορυφαίου γεγονότος της «Αρπαγής». Θεωρούν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ απολύτως απαραίτητη για την ανάληψή τους στον ουρανό και τη σωτηρία της ψυχής τους. Αυτό τους θέτει φυσικά στην υπηρεσία των γεωπολιτικών μηχανορραφιών του Ισραήλ και επιτρέπει στο Ισραήλ να τους χειραγωγήσει σε μαριονέτες που, λόγω της πίστης τους στην Ευαγγελική Αρπαγή και στον θρησκευτικό έλεγχο, υποστηρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες τους, ακόμα κι αν είναι πολεμικές ή επιβλαβείς για της Αμερικής τα εθνικά συμφέροντα……

Ακόμη και ο Ρώσος Πρόεδρος Μεντβέντεφ πρόσθεσε τα δύο σεντς του χθες επικαλούμενος τον Μολώχ, έναν ειδωλολατρικό Χαναανίτη θεό γνωστό για τις θυσίες των παιδιών του – μια προφανής αναφορά στην αδιάκριτη σφαγή παλαιστίνιων παιδιών από το Ισραήλ:

«Το Ισραήλ συνεχίζει να καθυστερεί την επίγεια επιχείρηση του στη Γάζα. Κυρίως υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών και υπό τον φόβο του παγκόσμιου θυμού.

«Αλλά μην έχετε αυταπάτες. Η επιχείρηση θα γίνει, και με τις πιο σοβαρές και αιματηρές συνέπειες. Ο Μολόχ απαιτεί όλο και περισσότερα θύματα και η μηχανή της αμοιβαίας βίας θα λειτουργεί τώρα για χρόνια.

Αλλά ένα από τα πιο σημαντικά άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα από τον Alastair Crooke. Αντιλαμβανόμενος πλήρως τις διαστάσεις της σύγκρουσης, ο κ. Crooke γράφει:

«Υπό την κυβέρνηση Νετανιάχου, το Ισραήλ πλησιάζει όλο και περισσότερο σε μια εσχατολογική ίδρυση του Ισραήλ στη (βιβλική) «Γη του Ισραήλ» – μια κίνηση που διαγράφει εντελώς την Παλαιστίνη.

«Δεν είναι τυχαίο ότι, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση τον περασμένο μήνα, ο Νετανιάχου παρουσίασε έναν χάρτη του Ισραήλ στον οποίο το Ισραήλ κυριαρχούσε από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα και με την Παλαιστίνη (στην πραγματικότητα, όλο το Παλαιστινιακό Έδαφος) να είχε εξαφανιστεί. »

Στην πραγματικότητα, τα παραπάνω συνεχίζουν να ισχύουν όλο και περισσότερο. Για παράδειγμα, μια νέα διαρροή εσωτερικών ισραηλινών εγγράφων φέρεται να αποκαλύψει ένα κυβερνητικό σχέδιο που ζητούσε ρητά την πλήρη μετεγκατάσταση –δηλαδή εθνοκάθαρση– των Παλαιστινίων στο Σινά.

Λέει ξεκάθαρα ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να σταλούν σε πόλεις σκηνών στο Σινά. Αυτό επιβεβαιώνει πλήρως τις «διαρροές» σχετικά με την αναγκαστική μετεγκατάσταση του πληθυσμού της Γάζας στην Αίγυπτο και επιβεβαιώνει τη δήλωση του Crooke για τη δημιουργία της βιβλικής «Γης του Ισραήλ».

Άλλοι Ισραηλινοί πολιτικοί έχουν επίσης επικαλεστεί τις βιβλικές γραφές για να υποστηρίξουν τη θέση τους σχετικά με την πλήρη κάθαρση της Παλαιστίνης. Για παράδειγμα, ο Moshe Feiglin, ένα από τα πιο ισχυρά μέλη του κόμματος Likud, ζητά ευθέως τη βιβλική τιμωρία κατά της Γάζας με τη μορφή ολοκληρωτικής καταστροφής όλων των Παλαιστινίων, όπως η Δρέσδη, και συρρίκνωσης όλης της Γάζας «σε στάχτη».

Εδώ ζητά την αδιάκριτη γενοκτονία όλων των Παλαιστινίων για να τους δώσει ένα μάθημα.

Και ο Crooke προσθέτει:

«Παρά τον δυτικό σκεπτικισμό, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η εξέγερση στην αραβική σφαίρα είναι διαφορετική και πιο παρόμοια με την Αραβική Εξέγερση του 1916 που ανέτρεψε την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Παίρνει μια ξεχωριστή τροπή καθώς οι σιιτικές και σουνιτικές θρησκευτικές αρχές λένε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν καθήκον να σταθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων. Με άλλα λόγια, καθώς η ισραηλινή πολιτική γίνεται ξεκάθαρα «προφητική», η ισλαμική διάθεση γίνεται με τη σειρά της εσχατολογική. »

Πράγματι, τα γεγονότα που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο Λεβάντε φαίνεται να είναι βιβλικού μεγέθους. Οι τελευταίες αναφορές για την αρμάδα του ΝΑΤΟ που συγκεντρώνεται αυτή τη στιγμή γύρω από το Ισραήλ είναι εκπληκτικές.

Και για να συντομεύσει κάθε ψευδαίσθηση ότι επρόκειτο για σύμπτωση, ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν φαινόταν να κατανοεί τις εσχατολογικές διαστάσεις αυτής της σύγκρουσης δηλώνοντας ανοιχτά:

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής […] στον κόσμο, που συμβαίνει κάθε τρεις ή τέσσερις γενιές. »..

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτός ο φαινομενικά αποκαλυπτικός προσανατολισμός έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία μεταξύ των ελίτ, δημιουργώντας διχόνοια μέσα στο ίδιο το κατεστημένο.

Οι αναφορές συνεχίζουν να δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι εντελώς διχασμένη ως προς το πώς να προχωρήσει. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Μπους είχε επίσης σύγκρουση την παραμονή του πολέμου στο Ιράκ. Τι διευκόλυνε τελικά την «πλήρως ενημερωμένη» απόφασή του να εισβάλει στη χώρα; Προφανώς το ίδιο εσχατολογικό πλαίσιο.

Θα ανταποκριθεί επίσης ευνοϊκά η κυβέρνηση Μπάιντεν στις εκκλήσεις να εκπληρώσει την «αληθινή της αποστολή», που είναι η βιβλική της υποχρέωση να προστατεύει την ιερή Σιών; Το πρόβλημα είναι ότι, σε αντίθεση με το Ιράκ και τον Σαντάμ, το Ιράν και οι δορυφόροι του είναι πολύ πιο ευαίσθητοι στην εσχατολογική οριστικότητα των σημερινών γεγονότων…

Ο απώτερος κίνδυνος της κατάστασης είναι ότι ο Νετανιάχου και οι πιο ένθερμοι δεξιοί.. του το βλέπουν ως δυνητικά τη μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουν ένα σχέδιο δεκαετιών για την πλήρη διαγραφή της «Παλαιστίνης» μια για πάντα. Εάν αυτή η σύγκρουση αφορούσε μόνο την ίδια τη Χαμάς, δεν θα υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Όμως, δεδομένου ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι αυτό είναι ένα ισραηλινό σχέδιο εδώ και καιρό, ότι τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου ήταν στην πραγματικότητα μια ψεύτικη σημαία τύπου Περλ Χάρμπορ που προοριζόταν να προκαλέσει την οργή που απαιτείται για να επιτραπεί η εκτέλεση της «τελικής παλαιστινιακής λύσης». , αυτό μας λέει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου σκοπεύει να πάει «μέχρι το τέλος» στο πρώτο βήμα της εκπλήρωσης της μεσσιανικής προφητείας.

Και αν ναι, τότε, όπως άφησε να εννοηθεί ο De Villepin, η Δύση θα μπορούσε να παγιδευτεί ακολουθώντας το Ισραήλ στο οδυνηρό σκοτάδι, διακινδυνεύοντας έτσι τη δική της απόλυτη καταστροφή για τη βιβλική ανοησία και τη ματαιοδοξία κάποιου άλλου.

Δεδομένου ότι ενεργειακοί γίγαντες όπως το Ιράν και η Νότια Αφρική δεν βρίσκονται μόνο τεχνικά στην ίδια πλευρά σε αυτή τη σύγκρουση, αλλά ακόμη περισσότερο λόγω των πρόσφατων εξελίξεων όπως η ένταξη της Νότιας Αφρικής στους BRICS (για να μην αναφέρουμε την Αίγυπτο), η σύγκρουση θα «απομονώσει» Δυτικά από όλα όσα χρειάζεται για να ευδοκιμήσει, αφήνοντας την Κίνα και τον αστερισμό των φιλικών δυνάμεών της να αναπτυχθούν, να αναπτυχθούν και να αποστασιοποιηθούν από τις δυνάμεις ευρωπαϊκές χώρες σε τελική παρακμή και νέκρωση.

Αν έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη, έτσι βλέπω τα πράγματα να εξελίσσονται….

Η Δύση απλώς θα συνεχίσει να χάνει το ηθικό της αξίωμα καθώς ολόκληρος ο Νότος εδραιώνεται υπό την ηγεσία της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν…

Διαισθανόμενο δισταγμό και αδυναμία της Δύσης, το Ισραήλ μπορεί απεγνωσμένα να προσπαθήσει να πυροδοτήσει μια ευρύτερη πυρκαγιά αυξάνοντας την κλίμακα των ψεύτικων σημαιών του – ίσως ένα άλλο περιστατικό όπως το USS Liberty ή μονομερείς επιθέσεις στο Ιράν με σκοπό να το ωθήσουν να αντιδράσει με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει τους Αμερικανούς παρέμβαση.

Νομίζω ότι αυτός θα είναι ο κύριος κίνδυνος που πρέπει να προσέξουμε, γιατί, πιασμένο στην τελική φάση της εσχατολογικής του τρέλας, το Ισραήλ θα είναι πιο απρόβλεπτο και πιο επικίνδυνο από ποτέ για όλη την ανθρωπότητα.

Στο τέλος, μπορεί να καταφέρει να ιδρύσει ένα νέο βασίλειο από τις στάχτες του παλιού, αλλά ίσως όχι. (αποσπασματικό άρθρο του mondialisation)

dimpenews.com

Back to top button