Διεθνή

Η Τουρκία κλείνει τα Στενά; Επικαλείται τη Συνθήκη Μοντρέ.. Ο Διοικητής των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων: δεν θέλουμε καμιά χώρα ή το ΝΑΤΟ να μπει στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θέλουμε να γίνει η Μαύρη Θάλασσα Μέση Ανατολή! Στοχοποιεί Ρωσία χωρίς να την ονοματίζει… ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ ”ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΝΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ”

Η Τουρκία κλείνει τα Στενά; Επικαλείται τη Συνθήκη Μοντρέ.. Ο Διοικητής των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων: δεν θέλουμε καμιά χώρα ή το ΝΑΤΟ να μπει στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θέλουμε να γίνει η Μαύρη Θάλασσα Μέση Ανατολή! Στοχοποιεί Ρωσία χωρίς να την ονοματίζει…

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ ”ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΝΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ”

Η Τουρκία κλείνει τα Στενά; Ο Διοικητής των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu:

▪Δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ και την Αμερική στη Μαύρη Θάλασσα.

▪Στόχος μας είναι να γίνει σεβαστό το Montreux.
Δεν πρέπει να μετατρέψουν τη Μαύρη Θάλασσα σε Μέση Ανατολή.

▪Δεν θέλουμε καμία χώρα ή το ΝΑΤΟ να μπει στη Μαύρη Θάλασσα.

Μάλιστα ονοματίζει ΗΠΑ ΝΑΤΟ για να μην ονοματίσει τη Ρωσία που ουσιαστικά υπονοεί και σ΄αυτή στοχεύει αφού σε μια τέτοια εξέλιξη αυτή και κυρίως θα πλήττεται αφού λέει ”Δεν θέλουμε καμία χώρα ή το ΝΑΤΟ να μπει στη Μαύρη Θάλασσα” λέει ”καμία χώρα” συμπεριλαμβανομένης δηλ. και Ρωσίας αλλά η διατύπωση είναι διπλωματική. Το θέμα είναι ότι επικαλείται την μεσανατολική κρίση παράλληλα υπάρχει και του ουκρανικό και ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να κάνει χρήση του δικαιώματος γιατί είμαστε σε εμπόλεμη περίοδο..

Η Συνθήκη του Μοντρέ γνωστή και ως η «συμφωνία για το καθεστώς των στενών» είναι σύμβαση η οποία αφορά στο καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων, η οποία ρυθμίζει τα της διέλευσης των εμπορικών και πολεμικών πλοίων.

Η εν λόγω συμφωνία, η οποία υπογράφηκε το 1936, παραχωρεί τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων στην Τουρκία και ρυθμίζει τη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Με τη σύμβαση παραχωρείται στην Τουρκία ο πλήρης έλεγχος των Στενών και εγγυάται η ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης.

dimpenews.com

Back to top button