Διεθνή

ΙΑΝΟΣ LIVE Καραμπελιάς-Συρίγος «Μέση Ανατολή: Η σύγκρουση των πολιτισμών, ισλαμισμός και σιωνισμός». Στις αρχές 20ου αι. οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ήταν περισσότεροι από Εβραίους σ΄Ιερουσαλήμ. Οι ηγέτες του Λαικού και του Δημοκρατικού Μετώπου για Απελευθέρωση Παλαιστίνης (συνιστώσες της PLO) ήταν χριστιανοί. Οι Γάλλοι έδωσαν ατομική βόμβα σε Ισραήλ. Το 74 κατά την εισβολή Τουρκίας σε Κύπρο το Ισραήλ στηρίζει Τουρκία… Ο Ζαμποτίνσκι ο ιδρυτής Σιωνισμού στήριζε Νεότουρκους.   ΒΙΝΤΕΟ

ΙΑΝΟΣ LIVE Καραμπελιάς-Συρίγος «Μέση Ανατολή: Η σύγκρουση των πολιτισμών, ισλαμισμός και σιωνισμός». Στις αρχές 20ου αι. οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ήταν περισσότεροι από Εβραίους στα Ιεροσόλυμα.( σσ για αποχριστιανοποίηση της Ιερουσαλήμ που συμπίπτει με δημιουργία κράτους Ισραήλ ποιός ευθύνεται;) Οι ηγέτες του Λαικού και του Δημοκρατικού Μετώπου για Απελευθέρωση Παλαιστίνης (συνιστώσες της PLO) ήταν χριστιανοί. Οι Γάλλοι έδωσαν ατομική βόμβα σε Ισραήλ. Το 74 κατά την εισβολή Τουρκίας σε Κύπρο το Ισραήλ στηρίζει Τουρκία… Ο Ζαμποτίνσκι ο ιδρυτής Σιωνισμού στήριζε Νεότουρκους.  

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 20:30 ο Γιώργος Καραμπελιάς, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις Κορυφής», συνομιλεί με τον Άγγελο Συρίγο, βουλευτή και αναπληρωτή καθηγητή διεθνούς δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Μέση Ανατολή: Η σύγκρουση των πολιτισμών, ισλαμισμός και σιωνισμός». 

Καραμπελιάς: Ζαμποτίνσκι ο ιδρυτής του Σιωνισμού… Σιωνισμός είναι η επιστροφή στη Σιών στην Ιερουσαλήμ μετά από 2000 χρόνια..από την Ευρώπη όπου υφίστανται διωγμούς που άρχισαν κυρίως στη Ρωσία όπου ήταν 5.000.000 ..

Μετά τον α’ παγκόσμιο πόλεμο η Αγγλία πήρε την Μέση Ανατολή τις περισσότερες αραβικές χώρες και την Παλαιστίνη και η Γαλλία πήρε τη Συρία.

Κιμπούτς κοινόβια χωρίς ιδιοκτησία… στις αρχές 20ου αι οι Άραβες ήταν 500.000 οι Ορθόδοξοι ήταν περισσότεροι από Εβραίους 50.000 με 100.000 το 1890 και οι Εβραίοι το 1920 ήταν 120.000-130.000 αρχικό σχέδιο σοσιαλιστών σιωνιστών ήταν να φτιάξουνε ένα κοινό κράτος τα σχέδια αυτά ανατράπηκαν από Ολοκαύτωμα

πόλεμος 45-47 οι Εβραίοι καταλαμβάνουν κάποια μέρη και ααγνωρίζεται ένα κράτος Ισραήλ πρώτα από Σοβιετική Ένωση

1955 κρίση Σουέζ γαλλικά βρετανικά στρατεύματα φτάνουν στο Σουέζ υποστηρίζουν Ισραήλ έναντι ΗΠΑ. Από 1960 στροφή ΗΠΑ υπέρ Ισραήλ.

το 1956 ο Γάλλος πρωθυπουργός ο Γκι Μολέ δίνει τη δυνατότητα ατομικής βόμβας σε Ισραήλ την ατομική βόμβα τους την έδωσαν οι Γάλλοι τους δίνουν πυρηνικά όπλα

Οι Ισραήλ στο πόλεμο με αραβικά κράτη το 1967 κατέλαβε τη Γάζα που την είχε η Αίγυπτος και την Υπεριορδανία σημερινή Δυτική Όχθη που την έχε η Ιορδανία. το πρόβλημα της Κατοχής από το 1967.

Αρχικά το παλαιστινιακό κίνημα είναι κοσμικό εθνικοαπελευθερωτικό όπως Νάσερ Άσαντ με επικεφαλή Αραφάτ και Φατάχ. Το Λαϊκό Μέτωπο για Απελευθέρωση Παλαιστίνης (σσ ιδρυτής Ζωρζ Χαμπάς ήταν χριστιανός κωδ. ονομασία του αλ Χακίμ) και το Δημοκρατικό Μέτωπο για Απελευθέρωση έχουν ηγέτες χριστιανούς ο Ναβαχμέτ είναι χριστιανός κινούνται στο πλαίσιο αραβικός εθνικισμός ( Νάσερ, Άσαντ) οδηγούνται στην τρομοκρατία μέσα από αδιέξοδο . (σσ Tο Δ.M. είναι μία από τις τρεις βασικές οργανώσεις που συγκρότησαν την P.L.O. μαζί με την Aλ Φατάχ και το Λαϊκό Mέτωπο)..

Μαύρος Σεπτέμβρης 1991 ο ιορδανικός στρατός σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους της PLO ..

ο πόλεμος του 67 συνδέεται με γεγονότα στην Ελλάδα αλλά και το 74 που οι Τούρκοι εισβάλουν στην Κύπρο το Ισραήλ στηρίζει την Τουρκία… ο Ζαμποτίνσκι ο ιδρυτής Σιωνισμού στήριζε Νεότουρκους

ΥΓ ακούμε όλες τις απόψεις είμαστε ανοιχτοί και τις παρουσιάζουμε .. δεν λογοκρίνουμε όπως λογοκρίνουν αισχρά οι επικυρίαρχοι που έχουν επιστρατεύσει κάθε λογής μηχανισμό για να επιβάλουν δια της επίπλαστης πολυφωνίας την ΜΙΑ αλήθεια. Αλλά στο λόγο υπάρχει κι αντίλογος ως πεμπτουσία του διαλόγου.

dimpenews.com

Back to top button