Διεθνή

Ισραηλινός υπουργός Amihai Eliyahu: “Μια επιλογή είναι η ρίψη ατομικής βόμβας στη Γάζα.” ΤΟ ΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ 20.000 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ Μαχμούντ Νταρβίς: Οι Ισραηλινοί ταμπουρώθηκαν πίσω από ένα μύθο με πυρηνική κεφαλή. Ποτέ στην ιστορία οι μύθοι δεν εξοπλίστηκαν μ’ ένα όπλο τόσο καταστροφικό.!

Ισραηλινός υπουργός Κληρονομιάς Amihai Eliyahu: “Η εκτόξευση ατομικής βόμβας στη Γάζα; Είναι μια επιλογή”

ΤΟ ΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ 20.000 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ

Η ισραηλινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου καταδικάζουν τα σχόλια του υπουργού.

Ο Amihai Eliyahu είναι μέλος του κόμματος Itamar του Ben Gvir (ακροδεξιά), υπερασπίζεται μια πολύ σκληρή γραμμή όπως η εκδίωξη των Γάζας στην έρημο του Σινά ή στην Ευρώπη και η ίδρυση αποικιών στη Γάζα. Είναι επίσης κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα.

Ο υπουργός Amichai Eliyahu δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ρίψης ατομικής βόμβας στη Γάζα, ενώ εντός της λωρίδας υπάρχουν 241 όμηροι. Σε συνέντευξή του στον Kol Barama σήμερα το πρωί (Κυριακή), ο υπουργός Eliyahu δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έσπευσε να απαντήσει, λέγοντας ότι τα λόγια του υπουργού από την Otzma Yehudit ήταν «αποσυνδεδεμένα από την πραγματικότητα» και στη συνέχεια ανακοίνωσε την αναστολή του μέχρι νεοτέρας από τις κυβερνητικές συνεδριάσεις. (σσ Τι καλός..άσε τις καλοσύνες. ΤΟ ΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ 20.000 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ )
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την αναστολή του υπουργού Eliyahu χωρίς διαβούλευση ή συντονισμό με τον πρόεδρο του κόμματός του, Itamar Ben Gabir, παρόλο που δεν υπάρχει ρήτρα στο καταστατικό της κυβέρνησης που να επιτρέπει την αναστολή υπουργού. Νομικά, εάν ο Eliyahu το επιθυμεί, μπορεί να παραστεί. Ακόμη και πριν από αυτό, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα ακυρώθηκε και δεν έχει οριστεί ακόμη νέα ημερομηνία.(ynet)

H θέση του Ισραηλινού Υπουργού για να ρίξουν ατομική βόμβα στη Γάζα δικαιώνει το νο 1 της Παλαιστινιακής διανόησης Μαχμούντ Νταρβίς που είχε διαβλέψει την απειλή : ”Οι Ισραηλινοί δεν δομούν έναν τοίχο για να μας χωρίσουν από αυτούς αλλά από τους εαυτούς μας. Αυτοί πολύ περισσότερο εγείρουν ένα τοίχο ανάμεσα στην ιστορία και το μύθο μεταξύ της πραγματικότητας και του μύθου. Φυλακίστηκαν/ταμπουρώθηκαν πίσω από ένα μύθο (σσ και εδώ σαφώς υπονοεί την θεοκρατική κοσμοθεωρία τους) με πυρηνική κεφαλή. Ποτέ στην ιστορία οι μύθοι δεν εξοπλίστηκαν μ’ ένα όπλο τόσο καταστροφικό. 

dimpenews.com

Back to top button