Διεθνή

Νασράλα. Μετά την ομιλία του έδωσε το πράσινο φως! Είπε: δεν υπάρχει πιο δίκαιος πόλεμος από αυτόν κατά των Σιωνιστών. Η μάχη με το Ισραήλ είναι θεϊκή υπόθεση. Είναι κομβική μάχη. Μπήκαμε στη μάχη από 8/10. Όποιος σιωπά στα σιωνιστικά εγκλήματα αναθεωρεί ανθρωπιά του, τιμή του, θρησκεία του.

Μιλώντας σε μια ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Sayyed Hassan Nasrallah εκφώνησε την πρώτη του πολυαναμενόμενη ομιλία από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα.

έτσι μίλησε ο Νασράλα…

Μεταξύ άλλων τόνισε: ”Αν αναζητήσουμε έναν νόμιμο, δίκαιο πόλεμο στον κόσμο, δεν μπορούμε να βρούμε πιο νόμιμο, δίκαιο πόλεμο από τον πόλεμο κατά των Σιωνιστών. Είναι σαφές ότι η μάχη με το Ισραήλ είναι θεϊκή υπόθεση.

Δεν θα βρούμε μια μάχη τόσο νόμιμη από ανθρώπινη, ηθική και θρησκευτική άποψη όσο η μάχη κατά των Σιωνιστών.
Αν θέλαμε να αναζητήσουμε μια μάχη με πλήρη νομιμότητα, δεν υπάρχει μάχη όπως η μάχη με τους Σιωνιστές
Αυτή η μάχη είναι η μεγαλύτερη μάχη για χάρη του Παντοδύναμου Θεού
Η αληθινή μας δύναμη βρίσκεται στην πίστη, τη διορατικότητα, την επίγνωση, τη βαθιά αφοσίωση στον σκοπό και τη μεγάλη προθυμία για θυσίες μεταξύ των οικογενειών των μαρτύρων”.

Κύρια σημεία.

α) Η Χεζμπολάχ έχει μπει στη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου.

β) Η Χεζμπολάχ αγνοούσε την επίθεση της Χαμάς.

γ) Το Ιράν δεν ασκεί έλεγχο στις διάφορες φατρίες του Άξονα της Αντίστασης.

δ) Ο πρώτος στόχος είναι να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα για ανθρωπιστικούς λόγους και ο δεύτερος είναι η νίκη της Χαμάς.

ε) «Η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να επεκτείνει το πεδίο δράσης της και ήδη με αντιπερισπασμό τραβάει το ένα τρίτο του ισραηλινού στρατού στα νότια σύνορα του Λιβάνου, γεγονός που δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στην παλαιστινιακή αντίσταση».

στ) «Η αντίσταση στο Ιράκ και την Υεμένη έχει μέχρι στιγμής λειτουργήσει ευγενικά ενάντια στον ισραηλινό εχθρό».

ζ) Αυτή είναι μια κομβική μάχη.

η) όλοι πρέπει να βηθήσουν.

θ) η Χαμάς πρέπει να βγει νικήτρια. Είναι προς το εθνικό συμφέρον όλων: της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Συρίας, του Λιβάνου…

ι)την πλήρη ευθύνη για πόλεμο έχουν οι ΗΠΑ το Ισραήλ ο εκτελεστής τους.

κ) η 7η Οκτώβρη απέδειξε ότι η σιωνιστική οντότητα είναι πιο εύθραυστη από ιστό αράχνης.

Αναφερόμενος στα γεγονότα στο μέτωπο μεταξύ του Λιβάνου και της κατεχόμενης Παλαιστίνης, επιβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ είχε εμπλακεί στη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου. Προειδοποίησε τον ισραηλινό εχθρό, λέγοντας: «Όλες οι δυνατότητες στο μέτωπό μας του Λιβάνου είναι ανοιχτές και όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και μπορούμε να τις εφαρμόσουμε ανά πάσα στιγμή».

Ο Sayyed Nasrallah είπε ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα δεν είναι μια μάχη όπως οι προηγούμενες. Αυτή είναι μια κομβική μάχη. Είναι καθοριστική και πρέπει να αναλάβουν όλοι την ευθύνη», προσθέτοντας ότι «είναι αλήθεια ότι δεν γνωρίζαμε αυτή την επιχείρηση, αλλά αποδείχθηκε ότι τα γεγονότα της θα δημιουργήσουν ένα νέο ιστορικό στάδιο για το πεπρωμένο των κρατών της περιοχής. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν είχε άλλη επιλογή. Ήταν μια σοφή, τεκμηριωμένη και απαραίτητη επιλογή και την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να σφετεριστούν το al-Aqsa, έως ότου καταληφθεί πλήρως η Δυτική Όχθη; »

Και για να συνεχίσει: «Το γεγονός ότι δεν γνωρίζαμε αυτή την επιχείρηση αποδεικνύει ότι η ταυτότητα του παλαιστινιακού ζητήματος είναι καθαρά παλαιστινιακή και ότι δεν έχει καμία σχέση με ένα περιφερειακό κίνημα ή έναν περιφερειακό σύμμαχο. Αυτά τα γεγονότα πρέπει να διευκρινιστούν για να γνωρίζουμε ότι οι θυσίες που προκύπτουν στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και αλλού αξίζουν τον κόπο».

Όσον αφορά τον Λίβανο, ο Sayyed Nasrallah τόνισε ότι «όσον αφορά εμάς και το μέτωπό μας, έχουμε ήδη εμπλακεί στη μάχη από τις 8 Οκτωβρίου. Την επομένη ”του κατακλυσμού al-Aqsa”, ξεκινήσαμε επιχειρήσεις στους οικισμούς της Shebaa, και στη συνέχεια τις επόμενες ημέρες σε όλο το μήκος των συνόρων με την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Και, δεν πρόκειται να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε ήδη καταφέρει μέχρι τώρα».

Και πρόσθεσε: «Η Αντίσταση στον Λίβανο δίνει μια διαφορετική μάχη χωρίς παράλληλη από τις 8 Οκτωβρίου, στις συνθήκες, τους στόχους, τους ελιγμούς της, τους τίτλους της…Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ο εχθρός άρχισε να αποσύρει τις δυνάμεις του από τα σύνορα με τον Λίβανο. Ήθελε να πάρει ολόκληρο τον στρατό στη Γάζα, από το βορρά, από τη Δυτική Όχθη. Αυτή η επιχείρηση ανάγκασε τον εχθρό να διατηρήσει τα στρατεύματά του ή και να τα αυξήσει. Το μέτωπο του Λιβάνου μείωσε ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων που επρόκειτο να σταλούν στη Γάζα».

Ο Sayyed Hassan Nasrallah σημείωσε ότι οι δυνάμεις του κάνουν επιτυχή αντιπερισπασμό «το μέτωπο στον Λίβανο μπόρεσε να προσελκύσει το ένα τρίτο των ισραηλινών δυνάμεων: τις μισές ναυτικές δυνάμεις, το ένα τέταρτο των αεροπορικών δυνάμεων, το ήμισυ της βαλλιστικής τους δύναμης, το ένα τρίτο των δυνάμεων επιμελητείας. Επιπλέον, όλοι οι παραμεθόριοι οικισμοί εκκενώθηκαν. Μόνο οι στρατιώτες έμειναν. Η κινητοποίησή μας σε αυτό το μέτωπο έχει προκαλέσει ανησυχία στους Ισραηλινούς ηγέτες που φοβούνται ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει πόλεμος σε αυτό το μέτωπο ή ότι η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο γενικευμένη σύγκρουση. Πράγμα που είναι πραγματικά πολύ εύλογο. Αυτή η παρουσία στο μέτωπό μας και αυτή η καθημερινή δουλειά αποτρέπει τον εχθρό».

Και για να καταλήξουμε για το μέτωπο του Λιβάνου: «Η συμπεριφορά του εχθρού προς τον Λίβανο είναι αυτή που θα κρίνει και την αντίδρασή μας. Το λέω ειλικρινά, χωρίς αμφισημίες, όλες οι πιθανότητες-δυνατότητες του μετώπου του Λιβάνου είναι ανοιχτές και όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και μπορούμε να καταφύγουμε σε αυτές την κατάλληλη στιγμή, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές.

Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, ο ΓΓ της Χεζμπολάχ απέδωσε «την πλήρη ευθύνη για αυτόν τον πόλεμο», διαβεβαιώνοντας ότι η σιωνιστική οντότητα είναι μόνο ο πιστός «εκτελεστής» τους.

Αποκάλυψε επίσης: «Από τις πρώτες μέρες μας έλεγαν ότι αν κάνουμε επιχειρήσεις θα μας χτυπήσουν οι αμερικανικοί στόλοι. Ομοίως, όταν ξεκίνησαν οι παλαιστινιακές επιχειρήσεις από τον Λίβανο, απειληθήκαμε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις επρόκειτο να μας χτυπήσουν».

Και συνέχισε: «Οι Αμερικανοί μπορούν να σταματήσουν την επίθεση στη Γάζα γιατί είναι ο πόλεμος τους. Όποιος θέλει να αποτρέψει έναν περιφερειακό πόλεμο θα πρέπει να τρέξει για να σταματήσει τον πόλεμο κατά της Γάζας. Η δύναμή σας δεν θα κάνει τίποτα. Θα είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν το τίμημα».

Αναφορικά με τα κινήματα αντίστασης του άξονα αντίστασης, ο Sayyed Hassan Nasrallah σημείωσε ότι «η αντίσταση στο Ιράκ έχει αρχίσει να δρα. Το κίνημα Ανσαρουλάχ και ο λαός της Υεμένης. Το ανακοινώνει ρητά. Οι πύραυλοι και τα drones τους θα φτάσουν τελικά στους στόχους τους» προσθέτοντας «η μάχη μας δεν έχει φτάσει ακόμη στο στάδιο της νίκης με ένα θανατηφόρο χτύπημα, αλλά καταγράφουμε βαθμούς.

Αυτή η μάχη έχει να κάνει με τη συσσώρευση κατορθωμάτων και την αποτροπή του εχθρού από το να επιτύχει τους στόχους του. Πρέπει όλοι να δράσουμε για να σταματήσουμε την επίθεση στη Γάζα και για να βγει η Γάζα θριαμβεύτρια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς πρέπει επίσης να βγει θριαμβεύτρια. «Η νίκη της Χαμάς είναι προς το εθνικό συμφέρον όλων: της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Συρίας… Είναι προς το εθνικό συμφέρον του Λιβάνου», επέμεινε.

Τέλος, όσον αφορά τη σιωνιστική οντότητα, ο Sayyed Nasrallah θεώρησε ότι «η ταχύτητα με την οποία οι Αμερικανοί ήρθαν να σώσουν το «Ισραήλ» δείχνει πόσο αδύναμη είναι αυτή η οντότητα» τονίζοντας ότι «η αμερικανική διοίκηση έσπευσε να τη σώσει με τον πρόεδρό της, τους υπουργούς της και στρατηγούς της καθώς η οντότητα δεν μπορούσε πλέον να σταθεί όρθια ώστε να ανακτήσει τις αισθήσεις της και να μπορέσει να ανακτήσει την πρωτοβουλία.

Tόνισε: «Η Επιχείρηση Πλημμύρα του Al-Aqsa αποκάλυψε τις αδυναμίες της σιωνιστικής οντότητας και σε ποιο βαθμό είναι πραγματικά πιο εύθραυστη από τον ιστό της αράχνης».

Απεύθυνε:” xαιρετισμούς στον θρυλικό λαό που δεν υστερεί σε κανέναν στον κόσμο, στον λαό της Γάζας.
Τα λόγια και οι δηλώσεις δεν μπορούν να εκφράσουν το μεγαλείο, την αποφασιστικότητα και την υπομονή του λαού της Γάζας, και το ίδιο ισχύει και για τον λαό της Δ Όχθης.
Στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όσους στέκονται αλληλέγγυοι και υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό λαό σε όλες τις χώρες του κόσμου..

Η «Πλημμύρα Al-Aqsa» δημιούργησε μια νέα ιστορική φάση της σύγκρουσης με τον εχθρό και τη μοίρα του παλαιστινιακού λαού και των λαών της περιοχής και των χωρών τους..

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν ζήσει υπό μια ασφυκτική πολιορκία στη Γάζα για 17 χρόνια χωρίς ο κόσμος να αναλάβει δράση.

Έπρεπε να υπάρξει ένα γεγονός που θα επαναπαρουσίαζε το ζήτημα της κατεχόμενης Παλαιστίνης ως το πρώτο ζήτημα στον κόσμο, οπότε ήταν η επιχείρηση Πλημμύρας Al-Aqsa στις 7 Οκτωβρίου
Η επιχείρηση Al-Aqsa Flood αποφασίστηκε 100% Παλαιστινιακά και εφαρμόστηκε και από Παλαιστίνιους, και η απόλυτη μυστικότητα είναι αυτή που εξασφάλισε την ηχηρή επιτυχία της επιχείρησης μέσω του παράγοντα του αιφνιδιασμού.
Οι συνθήκες των τελευταίων ετών στην Παλαιστίνη ήταν πολύ σκληρές, ειδικά με αυτήν την εξτρεμιστική, ανόητη και βάναυση κυβέρνηση.
Οι φάκελοι που ασκούν ισχυρή πίεση στους Παλαιστίνιους είναι οι φάκελοι των κρατουμένων, η Ιερουσαλήμ, η πολιορκία της Γάζας και τα νέα σχέδια εποικισμού στη Δυτική Όχθη.
Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εδώ και 20 χρόνια σε μια ασφυκτική πολιορκία στη Γάζα χωρίς κανείς να κάνει τίποτα.

Από τις πρώτες μέρες το “Ισραήλ” ζήτησε νέα όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες… Είναι μια δυνατή χώρα που έχει την ικανότητα να σταθεί στα πόδια της;
Η ισραηλινή οντότητα δεν έχει ακόμη καταφέρει να ανακτήσει την πρωτοβουλία παρά την αμερικανική βοήθεια προς αυτήν
Η μάχη της «Πλημμύρας Al-Aqsa» προκάλεσε σεισμό ασφαλείας, στρατιωτικού, πολιτικού, ψυχολογικού και ηθικού στην κατοχική οντότητα.
Η ”πλημμύρα του Αλ Άκσά” θα αφήσει τα αποτελέσματά της στο παρόν και το μέλλον της οντότητας και ό,τι και να κάνει η εχθρική κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει καθόλου να αλλάξει τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις της.

Ο ισραηλινός εχθρός είναι επιφυλακτικός να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επιχείρηση στη Γάζα γιατί είναι φοβισμένος, ανίσχυρος και αποτυχημένος
Όποιος στρατός έχει αεροπλάνα και πυραύλους μπορεί να κάνει ό,τι κάνει ο ισραηλινός «στρατός» στη Γάζα, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει αποτελέσματα στο έδαφος.
Γίναμε μάρτυρες από πρώτο χέρι τους ήρωες της Παλαιστινιακής αντίστασης, άρα πώς θα πολεμήσει ο εχθρός στην ξηρά έτσι και με τέτοιους μαχητές;

Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που διέπραξε ο εχθρός και διαπράττει τώρα είναι να θέτει υψηλούς στόχους που δεν μπορεί να επιτύχει
Ο ισραηλινός εχθρός δεν μπόρεσε ποτέ να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους του χωρίς επιχειρήσεις ανταλλαγής
Οι εχθρικές κυβερνήσεις δεν επωφελούνται καθόλου από τις εμπειρίες τους, ειδικά στους πολέμους τους με την αντίσταση στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο.

Η Δύση σιωπά για τα χιλιάδες παιδιά που σκοτώνονται στη Λωρίδα της Γάζας και αυτό αποκαλύπτει την Αμερική, τη Δύση και τους ισχυρισμούς του Διεθνούς Δικαίου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που εμποδίζουν την καταδίκη του «Ισραήλ» στο Συμβούλιο Ασφαλείας και είναι αυτές που εμποδίζουν την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Οι μάρτυρες της Γάζας, τα παιδιά και οι γυναίκες της και όλοι οι καταπιεσμένοι, ρίχνουν όλες τις ψεύτικες μάσκες που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον λαό μας προωθώντας την οντότητα και ωθώντας τις χώρες προς την ομαλοποίηση.
Τα εγκλήματα αποκαλύπτουν την άμεση αμερικανική ευθύνη για τη δολοφονία και το έγκλημα των Σιωνιστών, και οι αμερικανικές συνομιλίες για το διεθνές δίκαιο είναι υποκρισία
Αυτό που κάνει ο εχθρός εδώ και 75 χρόνια είναι να διαπράττει σφαγές, όπως έκανε σε όλη την περιοχή, και στόχος είναι να υπονομεύσει τη βούληση της ηγεσίας της αντίστασης ώστε να παραδοθεί.
Οι σκηνές εγκλημάτων που έρχονται καθημερινά από τη Γάζα λένε στους Σιωνιστές ότι το τέλος της μάχης θα είναι η νίκη της Γάζας και η ήττα τους
Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και αυτό που βλέπει ο κόσμος αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη βάναυση και βάρβαρη φύση της ισραηλινής οντότητας που φύτεψαν στην περιοχή μας με βάση τη Διακήρυξη Μπαλφούρ.

Είναι καθήκον κάθε ελεύθερου και έντιμου ανθρώπου στον κόσμο να διασαφηνίσει όλα τα γεγονότα για τα οποία μιλήσαμε στη μάχη της κοινής γνώμης..
Η υπεράσπιση του λαού της Γάζας είναι απαίτηση της Ανθρωπότητας και η υποστήριξη πρέπει να παρέχεται με κάθε μέσο
Όποιος παραμένει σιωπηλός για τα σιωνιστικά εγκλήματα πρέπει να αναθεωρήσει την ανθρωπιά, τη θρησκεία και την τιμή του

Λάβαμε μηνύματα ότι η Αμερική θα βομβαρδίσει το Ιράν εάν συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας στο νότο
Αυτές οι απειλές δεν θα μας φοβίσουν και σας λέμε ότι είμαστε έτοιμοι για τους στόλους σας που μας απειλείτε με αυτούς.
Η Γάζα θα θριαμβεύσει και η Παλαιστίνη θα θριαμβεύσει
Σύντομα θα γιορτάσουμε τη νίκη της Γάζας και του λαού της Γάζας
Φέρουμε ευθύνη και η σταθερότητα και η υπομονή μας θα καταλήξουν σε βέβαιη νίκη, αν θέλει ο Θεός.”

dimpenews.com

Back to top button