Διεθνή

Στην Πάφο τo DRM (οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών) Γαλλίας έστησε μυστική βάση υποστήριξης γι επιχειρήσεις κατά Γάζας. Κατασκοπεύει και ρώσικες βάσεις Συρίας. Οι στόχοι στη Γάζα καθορίζονται από κατασκοπευτικά αεροσκάφη ΗΠΑ που εφορμούν από Κύπρο .Ο εχθρός ”φωτογραφίζει” την Κύπρο .. ΒΙΝΤΕΟ

To DRM (οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών) Γαλλίας σε Πάφο έστησε μυστική βάση υποστήριξης γι επιχειρήσεις κατά Γάζας. Κατασκοπεύει και ρώσικες βάσεις Συρίας. Οι στόχοι στη Γάζα καθορίζονται από κατασκοπευτικά αεροσκάφη ΗΠΑ που εφορμούν από Κύπρο .Ο εχθρός ”φωτογραφίζει” την Κύπρο ..

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Intelligence Online, η Γαλλία εκμεταλλεύεται το κυπριακό θέρετρο της Πάφου για να φιλοξενήσει μια εγκατάσταση αναχαίτισης και μια μυστική εγκατάσταση επιτήρησης που κατευθύνεται στη Μέση Ανατολή.
Στρατεύματα αναπτύσσονται από τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Γαλλίας, το DRM (Direction du Renseignement Militaire) σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις αναχαιτίσεις της για τη βάση SIGINT στο θέρετρο της Κύπρου στην Πάφο, για να επεκτείνει την κάλυψή της.

Το DRM δεν είχε μέσα κατασκοπείας αερομεταφερόμενων μεγάλων αποστάσεων από τότε που δύο αεροσκάφη C-160 Transall Gabriel αποσύρθηκαν το 2022.
Αναλυτές και τεχνικοί SIGINT από το Γαλλικό Κέντρο Πολεμικής Αεροπορίας de Renseignement de l’Armée de l’Air (CRA) και το Escadron Electronique Sol (EES) στην Ορλεάνη και το σύνταγμα σημάτων του γαλλικού στρατού, το 44e Régiment de Transmission, έχουν αναπτυχθεί στα περίχωρα της Πάφου.
Στον Όλυμπο, τα radomes και οι κεραίες δίνουν στους Γάλλους την ευκαιρία να υποκλέψουν την έντονη ραδιοεπικοινωνία στην περιοχή.
Μέχρι στιγμής, η εγκατάσταση έχει χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των επικοινωνιών στις περιοχές για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη ρωσική παρουσία στη Συρία, ενώ άλλες εγκαταστάσεις στο Mafraq της Ιορδανίας παρέχουν επίσης πληροφορίες.

Η Γαλλία ενισχύει το σύστημα αναχαίτισης της στη Μέση Ανατολή για να καλύψει την ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση
Ένα ήσυχο παραθαλάσσιο θέρετρο στις κυπριακές ακτές, η Πάφος φιλοξενεί μια βάση αναχαίτισης που ενισχύεται επί του παρόντος εν μέσω κρίσης στη Μέση Ανατολή. Για το Παρίσι, είναι ζήτημα ενίσχυσης της δικής του ανάλυσης, ενώ τα Ηλύσια με τη σειρά τους δρομολογούν μια στρατηγική δημοσιοποίησης των πληροφοριών. […]

Οι στόχοι στη Γάζα καθορίζονται από τις ΗΠΑ.

Η Κύπρος δίνει στα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ μια βάση για τη συλλογή πληροφοριών για Γάζα και τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν αεροδρόμια.

Η Κύπρος εκθέτει τα νώτα της στον αντίπαλο…κι ενώ η Μέση Ανατολή πήρε φωτιά σ έναν πόλεμο που αναμένεται να διευρυνθεί.

dimpenews.com

Back to top button