breaking newsΔιεθνή

Το “παvτοδυvαμo NATΟ” εβαλε την ουρα στα σκελια και…Oυκρανiα τελος ! ! !

Ο ένας μετά τον άλλον μιλούν για την έναρξη αναγκαστικών διαπραγματεύσεων της Δύσης με την Ρωσία για την Ουκρανία , όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι τα εδάφη που έχει κερδίσει η ρωσική πλευρά το Κίεβο θα πρέπει να τα ξεχάσει…

“Η Ουκρανία θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς τα εδάφη που έχει χάσει προτείνει” ο Άνδρες Ράσμουσεν πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, με βάση τον Guardian.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα και να προσκαλέσουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Χρειαζόμαστε μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας στην οποία η Ουκρανία θα βρίσκεται στην καρδιά του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Anders Fogh Rasmussen.

Σύμφωνα με τον Anders Fogh Rasmussen, το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας δεν μπορεί να αναβληθεί για το 2024.

Ταυτόχρονα, ο αποκλεισμός εδαφών που ελέγχει η Ρωσία από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα μειώσει τον κίνδυνο σύγκρουσης με την Ρωσία, πιστεύει ο πρώην γενικός γραμματέας του στρατιωτικού μπλοκ.

Σύμφωνα με τον Anders Fogh Rasmussen, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει απαραίτητα πάγωμα των εχθροπραξιών.

Πριν την νέα σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εξετάζεται το εξής ζήτημα η ένταξη μιας χώρας της Ανατολικής Ευρώπης στη στρατιωτική συμμαχία και με ποιους όρους μπορεί να υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα της οριοθέτησης της πρώτης γραμμής συζητείται με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται από πού μπορεί να ξεκινάει το Ουκρανικό έδαφος που θεωρείται μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, διευκρινίζει ο Guardian.

Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11-12 Ιουλίου, η Ουκρανία δεν έλαβε πρόσκληση για το στρατιωτικό μπλοκ.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας είπε ότι αυτό το θέμα θα χάσει τη σημασία του εάν το καθεστώς του Κιέβου δεν καταφέρει να κερδίσει την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Σημειώνουμε ότι  είδε έχει λεχθεί ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να θυσιάσει εδάφη για να επιτύχει την ειρήνη με τη Ρωσία, από αμερικανικές πηγές στην τηλεοπτική έκδοση της The Hill.

«Γνωρίζαμε ότι θα ερχόμασταν σε μια κατάσταση όπου η Ρωσία και η Ουκρανία έπρεπε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις. Η Ουκρανία θα έπρεπε πιθανώς να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις»,

Πρόσφατα το τηλεοπτικό κανάλι NBC, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη συζητούν με την Ουκρανία το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία και τι θα πρέπει να θυσιάσει για χάρη της ειρήνης.

Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η σύγκρουση, κατά τη γνώμη τους, έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Δεν είναι επίσης σίγουροι για την ικανότητά τους να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο, με φόντο την αδιέξοδη επίθεση, οι εντάσεις μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας, οι οποίες συνήθως κρατούνται μυστικές, ήρθαν στο φως.

Αυτό είναι ένα σημάδι που μπορεί να δείχνει ότι ο Β.Ζελένσκι έχει σπάσει, υποστηρίζει η Telegraph.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι επέκρινε για πρώτη φορά τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Β.Ζαλούζνι, ο οποίος ανακοίνωσε το αδιέξοδο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Μια τέτοια ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του στρατού του Κιέβου και της πολιτικής εξουσίας σημειώθηκε μετά από 20 μήνες εχθροπραξιών, διευκρινίζει η Telegraph.

«Στις ουκρανικές αρχές δεν άρεσε πραγματικά το γεγονός ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή περιγράφηκε ως αδιέξοδο».

Αν και ο γενικός διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Β.Ζαλούζνι, έγραψε στο άρθρο του για τον Economist για την «αδιέξοδη κατάσταση» στο μέτωπο, στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι χειρότερη για τους Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι προχωρούν με επιτυχία περικυκλώνοντάς τους Ουκρανούς σε ορισμένες περιοχές, σημείωσε ο Βρετανικός Guardian.

πηγη

Back to top button