Διεθνή

To Πεντάγωνο αποκαλύπτει την ταυτότητα του εναέριου μέσου του που συνετρίβη στη Μεσόγειο αλλά και την ταυτότητα των 5 νεκρών στρατιωτών του. Περισυνέλλεξαν τις σωρούς ήταν ένα ελικόπτερο MH-60 Blackhawk!

Σήμερα το Πεντάγωνο αποκαλύπτει την ταυτότητα του εναέριου μέσου του που συνετρίβη στη Μεσόγειο αλλά και την ταυτότητα των 5 νεκρών στρατιωτών του. Ο Στρατός των ΗΠΑ εντόπισε τις σωρούς των 5 στρατιωτών του που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στην Ανατολική Μεσόγειο την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Οι πέντε στρατιώτες ανήκαν στους «Night Stalkers» του 160ου Συντάγματος Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων σε εκπαιδευτική αποστολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το MH-60 Blackhawk εκτελούσε εκπαίδευση εναέριου ανεφοδιασμού όταν το αεροσκάφος αντιμετώπισε έκτακτη ανάγκη κατά την πτήση, με αποτέλεσμα τη συντριβή», αναφέρει η δήλωση.

Οι στρατιώτες είναι:

Chief Warrant Officer 3 Stephen R. Dwyer, 38, από Clarksville, Tenn.
Chief Warrant Officer 2 Shane M. Barnes, 34, από Sacramento, Calif.
Επιτελικός Σχ. Tanner W. Grone, 26 ετών, από Gorham, N.H.
Sgt. Andrew P. Southard, 27 ετών, από Apache Junction, Ariz.
Sgt. Cade M. Wolfe, 24 ετών, από Mankato, Minn.
«Αυτοί οι συνάδελφοι επέδειξαν το υψηλότερο επίπεδο αφοσίωσης στο 160ο SOAR και η υποδειγματική τους υπηρεσία στον Στρατό είναι η ενσάρκωση του τι σημαίνει να είσαι Νυχτερινός Stalker και στρατιώτης», δήλωσε ο διοικητής συνταγματάρχης Roger P. Waleski Jr. σε μια δήλωση.
«Η προτεραιότητά μας τώρα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι οικογένειες των πεσόντων πολεμιστών μας θα λάβουν την πλήρη υποστήριξή μας καθώς εργαζόμαστε μαζί σε αυτήν την τραγωδία. Ζητάμε να κρατήσετε τον Stephen, τον Shane, τον Tanner, τον Andrew, τον Cade, τις οικογένειές τους και τους συναδέλφους Night Stalkers στις σκέψεις και τις προσευχές σας.”

Το Πεντάγωνο δεν έδωσε στη δημοσιότητα πρόσθετες πληροφορίες για την επιχείρηση ανάκτησης του ελικοπτέρου. Το Πολεμικό Ναυτικό βοήθησε στην έρευνα με τρία αεροσκάφη θαλάσσιας επιτήρησης P-8A Poseidon και το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Paul Ignatius (DDG-117), δήλωσε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ στο USNI News την Κυριακή. (Ειδήσεις USNI)

dimpenews.com

Back to top button