Διεθνή

Ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον ιταλικής εκκλησίας Santa Maria του Sarıyer στην Κωνσταντινούπολη. 2 μασκοφόροι επιτέθηκαν στη λειτουργία. Τουλάχιστον 1 νεκρός.. ΒΙΝΤΕΟ

Ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον ιταλικής εκκλησίας Santa Maria του Sarıyer στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία. Δύο δράστες επιτέθηκαν στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης λειτουργίας. Για 1 τουλάχιστον νεκρό κάνει λόγο ο πρώτος επίσημος απολογισμός. Για 2 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες κάνουν λόγο ανεπίσημες πηγές. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11:40 π.μ. τοπική ώρα στον Ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη συνοικία Sariyer της πόλης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο X

Δύο μασκοφόροι επιτέθηκαν σε εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη και αφού άνοιξαν πυρ κατά των συγκεντρωμένων στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Ο αρμόδιος Τούρκος υπουργός Yerlikaya ανακοίνωσε ότι η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στην εκκλησία Santa Maria στη συνοικία Sariyer της Κωνσταντινούπολης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε ότι δύο μασκοφόροι πραγματοποίησαν επίθεση σε εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη και ότι σκότωσαν τουλάχιστον ένα άτομο, αναφέρει το Anadolu.

Ο Yerlikaya είπε στο κοινωνικό δίκτυο X ότι αυτή η ένοπλη επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας της Κυριακής στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Sariyer της Κωνσταντινούπολης στις 11:40 π.μ. τοπική ώρα.

Καταδίκασε την επίθεση και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιοι φορείς εργάζονται για τη σύλληψη των δραστών και τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα άτομο που παρευρέθηκε στη λειτουργία, που απλώς αναγνωρίστηκε με τα αρχικά του C. T., σκοτώθηκε. «Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την απεχθή επίθεση», πρόσθεσε ο Yerlikaya.

Ένα βίντεο από το κινητό που προβλήθηκε σε συναδέλφους του EWTN News φαίνεται ότι δείχνει το θύμα να βρίσκεται στο πάτωμα. Από το βάθος ακούγονται κραυγές.

“Ανησυχούμε για το μέλλον γιατί αν αυτό είναι σημάδι θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, για την κοινότητά μας θα μπορούσε να είναι κακό σημάδι. Ας προσευχηθούμε.” δήλωσε ο Λατίνος επίσκοπος της Κωνσταντινούπολης, Massimiliano Palinuro..

dimpenews.com

Back to top button