Διεθνή

Η α΄απάντηση της Κύπρου ήταν από…. Ισραήλ. Ο Κύπριος πρέσβης στο Νασράλα: όταν ένα τέτοιο άτομο απειλεί σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση!

Η α΄απάντηση της Κύπρου ήταν από…. Ισραήλ. Ο Κύπριος πρέσβης στο Νασράλα:” όταν ένα τέτοιο άτομο απειλεί σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση!Προκατέλαβε τη Λευκωσία. Σε άλλο μήκος κύματος από απάντηση Χριστοδουλίδη.. Μοιάζει για ευθεία παρέμβαση....Αν ήταν ο πρέσβης από Λίβανο θα είχε κάποια λογική αλλά ο πρέσβης από Ισραήλ πριν απαντήσει η Λευκωσία είναι κάπως οξύμωρο..

Ο πρώτος που απάντησε στην προειδοποίηση Νασράλα ήταν ο Κύπριος πρέσβης στο Ισραήλ.Ταπεινωτικό… Μετά από ώρες ακολούθησε η αντίδραση Χριστοδουλίδη. Αυτό είναι ενδεικτικό για το ποιός κάνει κουμάντο στην Κύπρο. Ο πρέσβης: «Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές» το θέμα είναι αν γίνεται η Κύπρος ισχυρή ή αποδυναμώνεται στο κ-λίβανο της Μεσογείου..

Ο Κύπριος Πρέσβης στο Ισραήλ Κορνήλιος Κορνήλιου αναφέρθηκε στην ομιλία του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, στην οποία προειδοποίησε την Κύπρο, λέγοντας ότι «όταν ένα τέτοιο άτομο απειλεί σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση. Αναμένουμε την επίσημη απάντηση από τη Λευκωσία.» Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές και αυτό δεν είναι επιφανειακό. Προσπαθούμε να παίξουμε έναν μετριοπαθή ρόλο όσον αφορά τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα σε στενό συντονισμό με το Ισραήλ. Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά δεν είναι ευπρόσδεκτα από τη Χεζμπολάχ» αναφέρει η ισραηλινή ynet…

dimpenews.com

Back to top button