Διεθνή

Το πιο dark κομμάτι του Φ(ε)ιδία… είναι προσομοίωση από το τελετουργικό του Γ’ Βαθμού μύησης στη Μασωνία!! Ο Φιδίας με φίδι μέσα στο φέρετρο! BINTEO

Το πιο dark κομμάτι του Φειδία… είναι προσομοίωση από το τελετουργικό του Γ’ Βαθμού μύησης στη Μασωνία!!

Το πιο dark κομμάτι του Φειδία… είναι σχεδόν προσομοίωση της αναπαράστασης θανάτου που χρησιμοποιεί στο Γ Βαθμό μύησης η Μασωνία για την αναγέννηση του προσήλυτου. Στο Μασωνικό τυπικό σε φέρετρο ξαπλώνει ο μυούμενος όπως εδώ ο Φειδίας και ύστερα ανίσταται αναγεννημένος.. Και ο Φιδίας ναι ο Φιδίας με φίδι μέσα στο φέρετρο! Ο γητευτής των φιδιών σαλιαρίζει με φιδούκλα κάτω από το χώμα μέσα στο φέρετρο.

Η Μασωνία στη μύηση του Γ΄ Βαθμού έχει την αναπαράσταση του μύθου του Χιράμ του πρωτομάστορα του Ναού του Σολομώντα (Γ’ Βασ. ζ’,1 κ.ε..) που σύμφωνα με το μασωνικό μύθο δολοφονήθηκε από 3 εργάτες εντός του Ναού. Η αναπαράσταση του μύθου γίνεται δι αυτού τούτου του μυουμένου! Προ της ενάρξεως της τελετής τοποθετείται ”εν τω μέσω του Ναού” και προς Ανατολάς φέρετρον ,εντός του οποίου είναι ξαπλωμένος ο τελευταίος γενόμενος δεκτός.. και ύστερα ανίσταται δηλ. αντί του Χιράμ ο προ ολίγου εντός του φερέτρου τεθείς μυούμενος!.. επανείδε το φως αναγεννάται!” αναφέρει ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος στο βιβλίο του ΄΄Η Μασωνία υπό το Φως της Αλήθειας” (εκδ. Ι Μ. Κεχαριτωμένης 1993)

Το πιο dark κομμάτι του Φειδία…για τον οποίο καμαρώνει η Μητρόπολη Μόρφου!!!!!! ΒΙΝΤΕΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ του άρθρου στο fb!

Το φέρετρο εδώ αντικαθιστά τη κολυμβήθρα και η αναγέννηση την Ανάσταση καθώς η κολυμβήθρα συμβολίζει τον τάφο του Χριστού..

Επίσης αποτελεί προσβολή της Κυπριακής τραγωδίας κάποιοι γιάπηδες αριβίστες της αμερικανόπληκτης κιτς υποκουλτούρας να παίζουν με το θάνατο να βεβηλώνουν την ιερή έννοια του πένθους και την εθνική πολιτιστική κληρονομιά που είναι η ”τραγωδία”..

Οι Κύπριοι έμπαιναν στους λάκους για να σωθούν κατά την εισβολή κι άλλοι θαφτήκαν ζωντανοί και όχι για να κερδίσουνε εκατομμύρια εύκολη δόξα φήμη και προβολή, ταχεία ανέδειξη..

ο γαμπρός μου εκατέβηκεν μέσα σ΄έναν λάκκον έκαμεν λαούμι..έκαμε μια εβδομάδα τζιαμαί. ( σσ όσο και ο Φειδίας). Την ώρα που έβγηκεν ηύρε τους δικούς μας στρατιώτες τζι εγλίτωσάν τον”

(απόσπασμα από αφήγηση Χ.Τ αυτόπτη μάρτυρα Αρχείο Προφορικής Παράδοσης ΚΕΕ)

Η μητρόπολη Μόρφου από την περιφέρεια της οποίας αναδείχθηκε αυτός ο περιβόητος διάττοντας αστέρας και που είχε προαναγγείλει την υποψηφιότητα του με δημοσιεύματα στην επίσημη ιστοσελίδα της καθότι ο υποφαινόμενος τυγχάνει γιος ιερέα της περιοχής δεν νιώθει συγκλονισμένη από όλα αυτά; Αυτά είναι τα υγιή πρότυπα για τους νέους;

Εκτόξευση .. στο διάστημα της πολιτικής..

Φιδίας με φίδι μέσα στο φέρετρο! Ο γητευτής των φιδιών σαλιαρίζει με φιδούκλα κάτω από το χώμα μέσα στο φέρετρο..

Αυτό το παιδαγωγικό πολιτιστικό ή και ψυχ-αγωγικό πρόγραμμα προτείνουμε στη νεολαία της Κύπρου και σε αυτήν της Eυρώπης;

όσο για τους συμβολισμούς περί όφεως..τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται..

τα ”φαινόμενα”…. πάντα χρήζουν διερεύνησης..

Υπάρχουν όρια στην αυτοβεβήλωση του ανθρώπινου προσώπου;

dimpenews.com

Back to top button