Την οικογένεια που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αρμόδια υπουργός Σοφία Ζαχαράκη υποστηρίζουν ότι κόπτονται για το καλό της. Μόνο που δεν μας είπαν από πότε έχουν οι ίδιοι να πάνε στο σούπερ μάρκετ.
Καλά για τον Κούλη δεν έχουμε αμφιβολίες ότι δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του, παρά μόνο για να βγάλει φωτογραφίες και να κάνει επικοινωνιακό σόου. Aυτός ο τζαμπατζής.
Να ενημερώσουμε εμείς λοιπόν τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας ότι μια επίσκεψη στο σουπερμάρκετ για να πάρεις τα βασικά να θρέψεις τα μέλη μιας τετραμελούς οικογένειας έχει καταστεί απαγορευτική. Ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά κοιτάς πως θα κάνεις εσύ ο γονιός τη… σκανταλιά και θα πας μόνος σου. Γιατί έχεις στην τσέπη σου
μόνο για το γάλα τους, το φαγητό τους, άντε και τα φρούτα τους.
Για οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ένα παιδί μπορεί και να περιμένεις το… χαρτζιλίκι του παππού και της γιαγιάς που θα το μαζεύουν και εκείνοι κάνα δίμηνο.
Είναι χαρακτηριστικό και το έχουμε γράψει πολλές φορές πως οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα και δεν λένε να αλλάξουν δρομολόγιο. Από το 2021 ως τον Μάρτιο του 2024 οι τιμές είχαν ανέβει 100%. Βασικότερο όλων το ελαιόλαδο. Υλικό που οι Ελληνίδες νοικοκυρές χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον. Ένα λίτρο ελαιόλαδο αγγίζει στην
καλύτερη 15 και 17 ευρώ. Και ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί πτώση των τιμών, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στην τσέπη του πολίτη. Και δεν μιλάμε για ένα λίτρο παγωτό που μπορεί να ζήσεις και χωρίς αυτό, το
οποίο το καλοκαίρι κοστίζει 9 και 10 ευρώ και όσο ανεβαίνει η ποσότητα ανεβαίνει και το κόστος ως και 19 ευρώ, με έκπτωση.
Αναφερόμαστε σε είδη πρώτης ανάγκης, φαγητό, είδη υγιεινής και πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις άνθρωπος. Φέτα και κασέρι, οι τιμές απλησίαστες. Φρούτα εποχής; Αντί για κιλό βλέπεις και ψωνίζουν μισό κιλό ή ακόμα και λιγότερο, αφού κανείς πλέον δεν μπορεί να διαθέσει 10 ευρώ για ένα καρπούζι παράδειγμα. Άρα, μία φέτα καρπούζι που λέει κι αυτός ο ανεκδιήγητος, Μακάριος Λαζαρίδης.
Πρόσφατα, έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας για την ακρίβεια έδειξε ότι η χώρα μας είναι από τις ακριβότερες στα επώνυμα τυποποιημένα προϊόντα. Ένα γάλα μακράς διάρκειας για παράδειγμα είναι 56% πιο ακριβό από οτιδήποτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Η Ελλάδα στο μέσο όρο της ευρωζώνης είναι ακριβότερη κατά 10% σε επώνυμα προϊόντα. Γιαυτό και ο κόσμος έχει -σε μεγάλο βαθμό – στραφεί στις ετικέτες των εκάστοτε σούπερ μάρκετ. Στα λεγόμενα «δικά τους προϊόντα». Βέβαια, η Ιρλανδία, που ανήκε στις επίσης ακριβές χώρες κατάφερε να έχει φτάσει στο 2% από το 23 τη διαφορά της με το μέσο όρο της ευρωζώνης.
Στην Ελλάδα όμως, που η κυβέρνηση πετάει χαρταετό, το σούερ μάρκετ αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί αβάσταχτο για τον μέσο Έλληνα. Όταν για να αλλάξεις πάνα στο παιδί σου θες 25 ευρώ το δεκαήμερο ή για να κάνεις μπάνιο που κάποτε αγόραζες με έξι ευρώ μπουκάλι με 750ml, ενώ τώρα με τα ίδια χρήματα παίρνεις 600ml, καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν θα ξαναγυρίσεις κεφάτος από τα ψώνια σου
/karditsastakra