Διεθνή

Η ειδική σύμβουλος του Άσαντ είναι στην εντατική μετά από τροχαίο.

Η Λούνα Αλ-Σιμπλ είναι στην εντατική.. Eίναι ειδική σύμβουλος του Άσαντ. Πως έγινε;
Η Λούνα Αλ-Σιμπλ, ειδική σύμβουλος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα σε έναν από τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στην πόλη της Δαμασκού, και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην εντατική.
Το Γραφείο Πολιτικών και Μέσων Ενημέρωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου ότι η Λούνα Αλ-Σιμπλ ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα το απόγευμα της Τρίτης, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.
Το επίσημο Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) μετέδωσε ότι σύμφωνα με το γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρέκκλινε από την πορεία του, και ενεπλάκη σε πολλές συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της.
Μετά το δυστύχημα, η Al-Shibl μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Δαμασκό, όπου διαγνώσθηκε ότι υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και χρειάστηκε να εισαχθεί στην εντατική, σύμφωνα με το SANA.
Ώρες πριν η Προεδρία ανακοινώσει τον τραυματισμό της Al-Shibl, το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (με έδρα το Λονδίνο) είπε ότι η σύμβουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Al-Shami» στη Δαμασκό μετά από τροχαίο ατύχημα και ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.
Το όνομα της δημοσιογράφου, Λούνα Αλ-Σιμπλ, έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, αφού διορίστηκε σύμβουλος για τα ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο και στον Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η Al-Shibl εργάστηκε στο Al Jazeera για επτά χρόνια, πριν εγκαταλείψει τη δουλειά της το 2010 με τέσσερις λιβανέζικους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και επέστρεψε στη Συρία.

Όταν ένα άτομο του στενού περιβάλλοντος του Άσαντ υποβάλλεται σε τροχαίο και κινδυνεύει η ζωή του επόμενο είναι να εγείρονται ερωτηματικά.. Περίεργο τροχαίο.. Κάποιος του περνάει μηνύματα; Aπό τη μια είναι η ενδεχόμενη επέκταση πόλεμο και στο Λίβανο και από την άλλη οι πιέσεις που δέχεται για εξομάλυνση σχέσεων με Τουρκία..

dimpenews.com

Back to top button