Την ώρα που η φοιτητική στέγη μοιάζει απλησίαστη ειδικά σε τουριστικές περιοχές, οι απατεώνες καραδοκούν με δελεαστικές αγγελίες
Σε μεγάλο πονοκέφαλο αποδεικνύεται για ακόμα μία χρονιά η εξεύρεση φοιτητικής στέγης, με τα διαθέσιμα σπίτια να είναι λίγα με αποτέλεσμα τα ενοίκια να εκτοξεύονται στα ύψη.
Λόγω της κρίσης στέγης, πολλοί φοιτητές επιλέγουν πανεπιστημιακές σχολές κοντά στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους
Στην κρίση φοιτητικής στέγης έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα με τα airbnb, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, κάτι έχει μεταβάλει πλήρως τον χάρτη του real estate.
Έτσι τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές, το ράλι τιμών στα ενοίκια συνεχίζεται χωρίς «φρένα».
Το γεγονός ότι τα ενοίκια είναι απλησίαστα κάνει πολλούς φοιτητές να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό δελτίο επιλέγοντας πανεπιστημιακές σχολές κοντά στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν τα ενοίκια και άλλες λειτουργικές δαπάνες.
Η απάτη με τις δελεαστικές αγγελίες
Στο κυνήγι μιας προσιτής στέγης την ώρα που τα προσφερόμενα σπίτια είναι λίγα, είναι πολύ εύκολο κάποιος να πέσει στην παγίδα που στήνουν επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση.
Χρειάζεται προσοχή, λοιπόν, από τους φοιτητές και τους γονείς ειδικά όταν η επικοινωνία γίνεται μέσω email εξωτερικού και οι αγγελίες αφορούν σπίτια με φθηνά ενοίκια. Όπως αναφέρει στο MEGA η κ. Α. Μωκάκου «λόγω της έλλειψης ακινήτων διαπιστώνουμε – και έχουμε λάβει πολλές καταγγελίες -, κάποιοι επιτήδειοι με email εξωτερικού βάζουν αγγελίες ισχυριζόμενοι ότι είναι άνθρωποι που έχουν αγοράσει στην Ελλάδα και δεν μπορούν να διαχειρίζονται το ακίνητο και ζητάνε είτε προσωπικά στοιχεία είτε προκαταβολές σε λογαριασμούς. Υπάρχει ένας Γερμανός, για παράδειγμα, που στέλει φωτογραφία και ταυτότητα και σου ζητάει να κάνεις το ίδιο».
Και προσθέτει: «Δεν δίνουμε χρήματα αν δεν έχουμε δει το σπίτι και, ιδανικά, αν δεν έχουμε πάρει το Ε9 να δούμε αν αυτός που μας δείχνει το σπίτι για να μας το νοικιάσει είναι και ο ιδιοκτήτης».
karditsastakra