
Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι θα συλλάβει τον Νετανιάχου εάν εισέλθει στη χώρα. Τι θα κάνει η Ελλάδα αν έρθει κατά εδώ ο Bibi;
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αντιτίθεται πλέον στο ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου του ICJ αναφέρει το Γραφείο Keir Starmer. Οπότε θα το εφαρμόσει αν παραστεί ανάγκη.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποσύρει την ένστασή του στο ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ.
Το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι θα συλλάβει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου εάν εισέλθει στη χώρα. «Η υποστήριξη του ΔΠΔ/ ICC στην επιδίωξή του για εντάλματα σύλληψης είναι ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της ατιμωρησίας για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα. «Στη συνέχεια, η κυβέρνηση πρέπει να απαγορεύσει όλες τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, όχι μόνο κάποιες».
Η κυβέρνηση του Στάρμερ απορρίπτει την ένσταση στο ένταλμα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου σημειώνει η independent και προσθέτει.
Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαιώνει ότι θα επιτρέψει στο ΔΠΔ/ ICC να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για ανώτερους ισραηλινούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η Εργατική κυβέρνηση του Sir Keir Starmer ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδώσει νομική προσφυγή κατά των ενταλμάτων σύλληψης που επιδιώκει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) για τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τον πόλεμο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
Το Εργατικό Κόμμα αποσύρει την ένσταση κατά του εντάλματος σύλληψης του ΔΠΔ για τον Νετανιάχου
Ο Ρίσι Σουνάκ είχε προηγουμένως απειλήσει να υποβάλει επιχειρήματα σχετικά με το εάν το ΔΠΔ είχε το δικαίωμα να διατάξει τις συλλήψεις, αλλά η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε τώρα ότι δεν θα αντιταχθεί στα αιτήματα, καθώς «είναι σημαντικό να αποφασίσει το δικαστήριο».
dimpenews.com